پر فایده اما بد بو !
سیر گیـاهی هست دو ساله با پیـازی مرکب از پیـازچه و ساقه راست کـه در انتهای آن گلی چتری کـه شامل چندین پیـازچه است، یرنامه هک کنتور گاز قرار دارد. یرنامه هک کنتور گاز این گیـاه از زمان های گذشته بـه عنوان یکی از گیـاهان مـهم دارویی و چاشنی غذایی کشت مـیشده است.
اشکال مختلف سیر
قرص سیر: حاوی پودر سیر خشک شده هست که بهترین شکل دارویی آن بوده و خواص و مواد موجود درون آن که تا حدودی شبیـه سیر تازه است.
سیر ترشی: سیر وقتی بـه صورت ترشی درون مـیآید، دستخوش تغییراتی خواهد شد کـه به حرارت محیط، نوع سرکه، زمان نگهداری و… بستگی دارد، ولی درون اکثر موارد دارای خواصی شبیـه بـه سیر تازه است.
اثرات سیر
* آنتیاکسیدانی: سیر سطوح سرمـی دو آنزیم آنتیاکسیدانی کاتالاز و گلوتاتیون پراکسیداز را افزایش مـیدهد و با خنثی نمودن رادیکالهای آزاد اکسیژن کـه برای سلولها مضر هستند، موجب محافظت از آنها مـیشود، لذا به منظور مراقبت از پوست و مو از سیر به منظور ترمـیم موهای آسیب دیده و کاهش ریزش مو استفاده مـیگردد.
* آنتیاسکلروزی: آترواسکلروز درون نتیجه تجمع لیپیدهای درون و برون سلولی ایجاد مـیشود. یرنامه هک کنتور گاز عصاره سیر بیوسنتز کلسترول استرها و تری گلیسیرید را درون سلولهای آترواسکلروزی و فعالیت آنزیم مـهم درون تشکیل کلسترول استرها (که عامل مـهم درون تجمع چربی اضافی درون سلولها هستند) را محدود مـیکند.
* آنتیهیپرلیپیدمـی: محدودیت سنتز کلسترول توسط کبد بستگی بـه مـیزان آنزیم HMG-COA ردوکتاز (آنزیم دخیل درون بیوسنتز کلسترول) دارد کـه عصاره سیر بـه صورت غیر مستقیم بر این مقدار تأثیرگذار است.
* ضد تجمع پلاکتی و فیبرینولیتیک: عصاره سیر با افزایش مـیزان آدنوزین مونوفسفات حلقوی تشکیل ه را درون رگها کاهش مـیدهد.
* ضد پرفشاری خون: سیر بـه دلیل داشتن آلیسین و آجون کـه از مواد موثر آن هستند اثر گشاد کنندگی بر ماهیچههای صاف عروق داشته و منجر بـه کاهش فشار خون مـیشود. بر اساس مطالعات انجام شده این کاهش درون فشار خون بـه مـیزان متوسط بوده و بیشتر درون فشار خون سیستول مشـهود است.
* ضد سرطانی: بر اساس مطالعات انجام شده بین مصرف سیر و انواع مختلفی از سرطانها از جمله سرطان معده، کولون و حنجره ارتباط معوجود دارد.
* ضد مـی: بررسیهای انجام شده نشان دادهاند کـه اثر ضد مـی آلیسین بـه دلیل خواص آن درون محدود فعالیت آنزیمهای تیولدار مـیکروارگانیسمها مـیباشد.
چگونـه بوی بد سیر را از بین ببریم؟
سیر در کنار خواص با ارزشی کـه دارد موجب بوی بد دهان مـیشود و این مشکلی هست که چون بسیـاری از افراد راه حل آن را نمـیدانند از مصرف آن خودداری مـی کنند. زمانی کـه با خوردن غذاهای حاوی سیر دهان بدبو مـیشود، حتما از خوشبوکنندههای دهان استفاده کرد و البته این کار را حتما به کرات انجام داد، یعنی تقریباً هر نیم که تا یک ساعت یکبار، که تا زمانی کـه ماده غذایی از جریـان خون پاک شود کـه معمولاً این روند حدود ۲۴ ساعت بـه طول مـیانجامد. درون این مـیان مسواک زدن هم کمک مـیکند، اما نمـیتوان مسواک را همـیشـه درون دهان نگه داشت.
یکی از بهترین راههای مبارزه با بوی بد دهان، خوردن بعضی خوراکیها بعد از غذاهای بودار هست که درون زیر بـه چند مورد از آنها اشاره مـیشود:
۱- لیمو: خوردن یک قاچ لیمو یـا افزودن آن بـه غذا بـه عنوان چاشنی یـا حتی افزودن آن بـه لیوان آب خود، اثر معجزه آسایی دارد. آب نباتهای لیمویی نیز همان خاصیت را دارند.
۲- جعفری یـا سایر چاشنیهای سبز: جویدن برگهای تازه جعفری، ریحان و رزماری (اکلیل کوهی) موجب آزادسازی روغنهای آنها مـیشود کـه حس تازگی بـه دهان مـیدهد.
۳- سیب، گلابی و هویج: این خوراکیها دارای فیبر زیـادی هستند کـه جویدن آنها باعث ترشح بیشتر بزاق دهان شده و دهان را تمـیز مـیکنند.
۴- ادویـههای قابل جویدن: جویدن فقط چند دانـه تخم انیسون (بادیـان رومـی)، هل، گشنیز یـا رازیـانـه باعث تازه و خوشبو شدن دهان خصوصاً بعد از صرف غذای حاوی سیر مـیشود.
۵- برگ نعنا یـا چوب دارچین: هر یک از این دو، طعم و بوی شبه گوگردی پیـاز و سیر را رفع مـیکند. علاوه بر آن، وجود یک سری روغنهای اساسی درون دارچین با نوعی مـیکروب دهانی مبارزه مـیکند. آدامسهای نعناعی یـا دارچینی هم تأثیری مشابه دارند.
۶- عسل: برای از بین بردن بوی سیر مـیتوان نیم ساعت بعد از خوردن آن، یک قاشق عسل خورد.
۷- کاهو: خوردن سبزیهایی مثل کاهو نیز موثر است، زیرا کلروفیل موجود درون سبزیها بوی سیر را رفع مـیکند.
خواص سیر از دیدگاه طب سنتی
* رسوبات خون را حل مـیکند.
* درون درد مفاصل، نقرس و روماتیسم توصیـه مـیشود.
* مدر و پایین آورنده فشار خون است.
* بهترین درمان به منظور فراموشی، ضعف حافظه و سرگیجه است.
* خوردن سیر عضلات قلب را بـه نشاط مـیآورد و گردش خون را منظم مـیکند.
* مجاری تنفس و خون را پاک کرده و به این وسیله از تنگی نفس مـیکاهد.
* درون درمان پارهای از سلهای ریوی، اسهال و برونشیت، سردرد و زکام مزمن مفید است.
* پوست بدن را خوشرنگ مـیکند.
* رودهها را از عفونتها پاک مـیکند (به خصوص درون اطفال) و با این خاصیت انسان را درون مقابل بیماری تیفوئید و دیفتری محافظت مـیکند.
* سنگ کلیـه و کرمهای نازک شکم اطفال را نابود مـیکند.
* فلج و رعشـه را معالجه کرده و برای مالاریـا و بی خوابی خیلی مفید است. خوردن سیر عضلات قلب را بـه نشاط مـیآورد و گردش خون را منظم مـیکند
* به منظور درمان مـیخچه و زگیل حتما سیر را نرم کرده و به صورت مرهم روی مـیخچه و زگیل بگذارید که تا همانطور بماند و هر چند وقت آن را تکرار کنید.
* آن روی محل گزیدگی، سوزش و درد را تسکین مـیدهد.
* تقویت کننده دستگاه دفاعی بدن و دارای خاصیت ضد سرطانی و ضد سرماخوردگی است.
* مصرف سیر قند خون مبتلایـان بـه مرض قند (دیـابت) را مـیکاهد.
* اثر سمـی نیکوتینی کـه از دود سیگار حاصل مـیشود را برطرف مـیکند؛ لذا چنانچه معتادان بـه سیگار بـه علت نیکوتین دچار ناراحتیهای هاضمـه و قلب شده باشند، با مصرف سیر احساس بهبودی مـیکنند.
* مداومت درون مصرف سیر بـه تدریج باعث ریختن موی سفید و روییدن موی سیـاه مـیشود.
* اگر این فرآورده را درون محل دردهای مفاصل و قولنج بمالند، درد و ناراحتی را تسکین خواهد داد.
* مخلوط سیر با سرکه ورم اعضا را برطرف مـیکند.
* بـه خاطر بوی نامطبوع سیر بهتر هست به طور کامل آن را خرد نموده و در شیر حل کنید. این عمل به منظور درمان فشار خون بالا، تصلب شرایین، ناراحتیهای گوارشی (اسهال و اتساع روده) و التهاب مخاط برونشها مفید است.
برای مطالعه کامل مطلب،ذیلا ادامـه مطلب را کلیک کنید
ادامـه مطلب...
: یرنامه هک کنتور گاز
[یرنامه هک کنتور گاز]نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Tue, 14 Aug 2018 14:35:00 +0000