خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم

خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم زرشک پلو با مرغ | خوراک | چی بپزم | بگو چی تو خونـه داری که تا بگم چی بپزی | قیمـه نثار (قزوینی) | غذاهای محلی | موساکا - چی بپزم | آش دندونی - لیدیز - مجله الکترونیکی بانوان و سبک زندگی |

خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم

زرشک پلو با مرغ | خوراک

سلام بـه همـه دوستای گلم.

این ازون غذاهاس کـه یـه عالمـه نکته داره به منظور اینکه خوشمزه تر بشـه. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم مـیدونم کـه خیلی هاتون این نکته ها رو مـیدونید و مـیشـه یـه عالمـه بـه این نکته اضافه کرد. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم یـه مقدار زیـادیش هم بـه سلیقه مربوط مـیشـه.

بیشتر این غذا رو به منظور تکمـیل آرشیو سایت و برای اینکه یکی دو که تا از دوستان خواسته بودن دارم مـیذارم.

(به یکی از دوستای عزیزی کـه این غذا رو و اردیبهشت ماه خواسته بود: خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم عزیزم من چون اون موقع عنداشتم، خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم نتونستم مطلب رو روی سایت آپ کنم. به منظور اینکه کار شما راه بیفته مطلب رو بـه ایمـیلتون فرستادم. نمـیدونم دیدید یـا نـه اما الان مـیتونید بـه همراه عازش استفاده کنید.)

مواد لازم به منظور 4 نفر (من بـه اندازه 2 نفرش رو درست کردم):

برنج: 5 پیمانـه

زرشک: 4 قاشق غذاخوری

شکر: 1 قاشق غذا خوری

خلال پسته و بادام: از هر کدام یک قاشق غذاخوری

گلاب: کمـی

مرغ: 4 تکه

رب گوجه فرنگی

فلفل دلمـه ای سبز: نصف یک عدد

پیـاز: 2 عدد درشت

سیر: 2 حبه

ادویـه مرغ: 1 قاشق مربا خوری

زردچوبه: 1 قاشق مرباخوری

زعفران دم کرده: یک چهارم پیمانـه

کره و روغن حیوانی

روش تهیـه:

برنج کته:

1- اول اینکه من هر وقت کـه کمتر از 20 که تا مـهمون داشته باشم برنج رو کته درست مـیکنم. اگه بخوام ته چین بذارم ام توی یـه تابه جداگانـه آماده ش مـیکنم. بـه خاطر اینکه اولا دیگه حسابی دستم اومده کـه چطوری برنج رو کته کنم کـه قشنگ درون بیـاد و بعد هم اینکه خواص برنج رو از بین نبردم و خوب کارم هم راحت تر کردم.

2- و یـه چیز دیگه. خواهش مـیکنم، خواهش مـیکنم از برنج ایرانی استفاده کنید. به منظور اینکه واقعا عطر و طعمش بی نظیره. واقعا چه اهمـیتی داره کـه برنج چقد قد بکشـه؟ (من کـه خودم هیچ وقت برنج غیر ایرانی درست نکردم. اما دیدم کـه چقد زیـادی قد مـیکشـه و واقعا چه بو و طعم بدی داره. من کـه اصلا غذا با برنج خارجی بهم نمـیچسبه) مثلا یکی مـیخواد بگه ببین برنجش خوب نشده بلد نیست برنج بپزه. نـهایتش اینـه دیگه. اما اینجوری هم مـیتونیم مطمئن باشیم کـه برنج سالم داریم مصرف مـیکنیم و هم اینکه بـه هموطنای خودمون کـه با زحمت برنج مـیکارن کمک کردیم و هم اینکه از عطر و طعم خوب برنج ایرانی لذت مـیبریم.

3- بعد از اینکه برنج رو پیمانـه کردید و پاک کردید و شستید، 5 که تا لیوان پر (لیوان هاتون اگه کوچیک بود، حدود نصف لیوان دیگه هم اضافه کنید.) شیده ای کـه داغ نیست اما گرمـه اضافه کنید و حدودا 1 ساعت اجازه بدید کـه خیس بخوره. مـیشـه ام این مرحله رو حذف کرد اما اگه خیس بخوره بعدا قشنگ تر مـیپزه. من سایز لیوان های خودم و پیمانـه برنجم رو هم گذاشتم. این دو که تا لیوان تقریبا یـه حجم دارن.

4- بعد از خیس خوردن، نمک رو اضافه کنید. 1 قاشق پر روغن حیوانی کرمانشاهی هم اضافه کنید و روی حرارت بذارید.

5- به منظور اینکه برنج کته خوبی داشته باشید، اول حرارت رو زیـاد کنید و قابلمـه رو بدون درون روی حرارت قرار بدید. بعد از اینکه جوش اومد بازم حرارت رو کم نکنید به منظور اینکه حتما در قابلمـه باز باشـه و اگه حرارت رو کم کنید از جوش مـیفته. مـیخوایم کـه تمام مدت که تا وقتی کـه آب برنج تموم بشـه درون حال قل زدن باشـه. یـه بار هم برنج رو یـه هم بزنید کـه نمک و روغن مخلوط بشـه.

6- وقتی کـه دیگه ته قابلمـه حدود 2 سانت آب باقیمونده مونده بود، حرارت رو خیلی خیلی کم کنید و در قابلمـه رو هم ببندید. اگه مـیخواستید کـه برنج قالبی درون بیـاد کـه هیچی اما اگه مـیخواستید معمولی توی دیس بکشید، برنج رو وسط قابلمـه جمع کنید کـه دیواره هاش ته دیگ نشـه.

7- بعد از این درون قابلمـه رو برندارید. اجازه بدید کـه با بخار خودش بپزه. اگه درش رو بردارید و بخارهاش خارج بشـه، بعدا مجبور مـیشید باز آب اضافه کنید و اونوقت برنجتون شفته مـیشـه. بعد اینکه احساس کردید دیگه بخارش تموم شده، درش رو برداید. چند که تا دونـه رویی رو کنار بزنید و از یکم زیرتر، یـه دونـه برنج رو بردارید و امتحان کنید. اگه هنوز کاملا نپخته بود، فقط بـه اندازه یک چهارم پیمانـه آب اضافه کنید و باز درش رو کاملا محکم ببنید که تا بخارش خارج نشـه. اینم فقط زمانی اتفاق مـیفته کـه شما اولین باره کـه دارید بـه این روش برنج رو مـیپزید. اگه اولین بار این اتفاق افتاد، دفعه بعد، یـه مقدار بـه آبی کـه اون اول تو برنج ریختیم اضافه کنید. دیگه خودتون دستتون مـیاد کـه با پیمونـه برنج و پیمونـه آب چه جوری بازی کنید کـه دیگه آب اضافه نخواد.

8- اگه هم کـه بعد از اینکه چشیدید، برنج پخته بود، دیگه مـیل خودتونـه کـه همون موقع از رو حرارت بردارید و سرو کنید یـا اینکه اجازه بدید روی حرارت باشـه که تا یـه ته دیگه قشنگ درست بشـه. فقط اگه کاملا پخته بود، از اینجا بـه بعد از دم کنی استفاده کنید که تا آب بخار شده، توی برنج برنگرده و برنجتون خراب نشـه.

با این روش یـه برنج کته ایرانی خیلی عالی و خوش طعم دارید.

زرشک:

1- به منظور اینکه یـه زرشک خوش رنگ و خوش طعم داشته باشید هم چند که تا نکته رو حتما رعایت کنید. اول اینکه زرشک رو حتما خیلی خوب بشورید که تا بعدا مزه خاک نده. زرشک رو توی یـه آبکش کوچیک بریزید و بعد توی یـه ظرف کـه پر از آبه قرار بدید طوری کـه زرشک ها کاملا داخل آب باشن. بعد از 5 دقیقه یـه بار زرشک ها رو یـه تکون بدید و بعد دوباره 5 دقیقه دیگه توی آب قرار بدید که تا کاملا خاکش جدا بشـه. بعد از این مدت، از آب خارج کنید و با آب تمـیز بشورید و کنار بذارید که تا آبش بره.

2- حالا یک چهارم لیوان آب و کره رو توی یـه تابه کوچیک بریزید وقتی کـه گرم شد، 1 قاشق مرباخوری شکر اضافه کنید و هم بزنید که تا خوب مخلوط بشـه. بعد روی حرارت بذارید باشـه که تا آبش تقریبا جمع بشـه و فقط یکم آب داشته باشـه.

3- حالا زرشک رو اضافه کنید و یـه چرخ کوچیک بدید که تا زرشک یـه کوچولو پف کنـه و رنگش روشن بشـه و بعد از روی حرارت بردارید.

4- مـیتونید زعفران رو با زرشک قاطی کنید و بعد یکم برنجبریزید و روی دیس برنجتون بدید. مـیشـه هم زعفران و زرشک رو جداگانـه آماده کنید. اما بـه نظر من اگه با هم باشـه قشنگتره.

5- من یـادم رفت اما شما خلال پسته و بادام رو توی یکم گلاب خیس کنید و بعد از اینکه زرشک آماده شد باهاش مخلوط کنید.

مرغ:

1- تیکه های مرغ رو از چند ساعت قبل (یـا حتی شب قبل) توی قابلمـه بچینید. بیشتر از 2 ردیف نچینید به منظور اینکه بعدا مرغ ها له مـیشن.

2- پیـاز رو رنده کنید و لا بهمرغها بریزید. فلفل دلمـه ای رو هم چند که تا تیکه درشت کنید و لابلای مرغها قرار بدید. سیر ها رو هم یـا له کنید یـا درسته بندازید توی قابلمـه. درش رو بذارید و توی یخچال قرار بدید که تا مرغ طعم دار بشـه.

3- وقتی کـه خواستید مرغ رو بپزید و از یخچال خارج کردید، حدود 2 لیوان آب بریزید. نمک و ادویـه و زردچوبه رو هم بزنید. یـه دونـه دیگه پیـاز درسته هم چهار قاچ کنید بدون اینکه کاملا بریده بشـه تو قابلمـه بندازید طوری کـه بعدا بتونید درسته درون بیـاریدش.

4- بعد از اینکه ش اومد، حرارت رو کم کنید و اجازه بدید حدودا 45 دقیقه روی حرارت باشـه که تا بپزه. اوایل پخت یکی دو بار سر بزنید و ناخالصی هایی کـه روی سطح آب اومده رو جمع کنید کـه بعدا بـه مرغ ها نچسبه و ظاهرشون رو خراب نکنـه.

5- اواسط پخت حدود 2 قاشق روغن رو توی تابه گرم کنید و 2 قاشق پر رب رو توی روغن یکم تفت بدید که تا رنگش آزاد بشـه. رب رو با توجه بـه رنگ ربی کـه دارید خودتون تنظیم کنید.

بعد رب رو توی مرغ بریزید. دقت کنید کـه نباید رب رو با قاشق هم بزنید توی مرغ بـه خاطر اینکه ممکنـه مرغ هاتون رو له کنید. بعد دقت کنید کـه رب رو با قاشق تو جاهای مختلف قابلمـه بریزید. یعنی همـه ش رو یک جا نریزید و بعد هم اجازه بدید چند که تا قل کـه زد، خود قابلمـه رو بـه صورت دایره ای تکون بدید که تا رب کم کم پخش بشـه. اگه رنگش بـه نظرتون هنوز خوب نبود، بازم بـه همون روش رب اضافه کنید.

6- اواخر پخت هم 3 قاشق غذا خوری زعفران اضافه کنید. مـیتونید از ریشـه زعفران هم استفاده کنید. چون اینجا رنگ زعفرون برامون مـهم نیست (چون قبلا با رب کاملا رنگش رو مناسب کردیم) فقط عطر زعفران رو مـیخوایم.

7- دقت کنید کـه مرغ درون آخر نباید آبدار باشـه. حتما یـه سس نسبتا غلیظ داشته باشـه. بعد از اول اگه آب رو کم بریزید، خیلی بهتره به منظور اینکه آخرش مجبور نیستید یـا آب اضافی مرغ رو بردارید یـا صبر کنید که تا آب اون تبخیر بشـه و مرغ ها له بشن. آب رو اگه کم بریزید، هرجا احساس کردید کم آب شد بهش یکم آب درون حال جوش اضافه کنید.

8- آخر کار هم یکم از سس رو بچشید. نمک و ادویـه ش رو اندازه کنید و مرغتون آماده است.

توی یـه ظرف خوشگل بچینید و سس رو هم روش بریزید (البته بدون تیکه های فلفل دلمـه ای و اون پیـاز درسته) و در کنار برنج خوشگلتون سرو کنید.

نوش جان.




[خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 16 Jul 2018 19:48:00 +0000



خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم

چی بپزم | بگو چی تو خونـه داری که تا بگم چی بپزی

مواد اوليه اي کـه تو خونـه داري رو از ليست بالا انتخاب کن و بعد روي دکمـه «چي بپزم» کليک کن که تا دستور پخت غذاهايي کـه مي توني باهاشون بپزي رو بهت بگم.

تازه مي توني از دسته بندي هاي زير غذاي مورد علاقه خودت رو هم پيدا کني. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم همشون دستور پخت، خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم عکس، ميزان کالري، چربي، زمان پخت و ... خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم هم دارن.

سوپ شیر (جو و قارچ)

بیف استراگانوف

ناگت مرغ

سمبوسه

پاستا پنـه مرغ با سس آلفردو

: خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم




[خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Tue, 17 Jul 2018 19:40:00 +0000



خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم

قیمـه نثار (قزوینی) | غذاهای محلی

سلام دوستای گلم. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم وقتتون بخیر.

این بار آموزش یـه غذای عالی و خوشمزه سنتی مخصوص قزوین رو دارم کـه مطمئنم همـه تون حداقل یک بار این غذای فوق العاده رو امتحان کردید.

این رسپی استارت ش از اونجا زده شد کـه سال 91 یکی از دوستان قزوینی کـه سایت رو دنبال مـی، خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم رسپی خودشون رو برام فرستادن. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم من قبل از اون هم قیمـه نثار رو درست کرده بودم اما با رسپی ایشون و تغییرات کوچیکی کهایجاد کردم، نتیجه عالی تر شد. همـین جا از آقای حکمـی تشکر مـیکنم بـه خاطر رسپی خوبی کـه برام فرستادن و از همـه قزوینی های عزیز به منظور این غذای خوشمزه :)

مواد لازم به منظور 6 نفر:

گوشت ی بدون استخوان: خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم 900 گرم

پیـاز: 2 عدد

خلال بادام: 4 قاشق غذاخوری

خلال پسته: 4 قاشق غذاخوری

زرشک: 6 قاشق غذاخوری

رب: 1 قاشق غذاخوری

زعفران دم کرده: 8 قاشق غذاخوری (نصف پیمانـه)

خلال پوست پرتقال تلخی گرفته: 3 قاشق غذاخوری

برنج: 5 پیمانـه استاندارد

شکر: 2 قاشق غذاخوری

کره: 3 قاشق غذاخوری

پودر هل: نصف قاشق چایخوری

دارچین: یک قاشق چایخوری

ادویـه خورشتی: نصف قاشق چایخوری

گلاب: 2 قاشق غذاخوری

زردچوبه، نمک، فلفل

روش تهیـه:

1- گوشت رو بـه قطعات حدود ییم سانت برش بزنید.

2- یکی از پیـاز ها رو رنده کنید و به گوشت اضافه کنید. پیـاز رنده شده باعث مـیشـه لعاب خورشت شما درون انتها بیشتر باشـه.

3- یک قاشق غذاخوری روغن اضافه کنید و روی حرارت ملایم قرار بدید که تا گوشت و پیـاز آب بندازن و بعد با همون حرارت ملایم یـه مقدار از اون آب تبخیر بشـه.

4- زردچوبه، ادویـه خورشتی، دارچین و فلفل سیـاه رو اضافه کنید و مخلوط کنید. حدود یک لیتر ش اضافه کنید و در قابلمـه رو ببندید و اجازه بدید کـه گوشت بپزه.

5- به منظور درست زرشک، بعد از اینکه زرشک رو شستید، با یک قاشق غذاخوری کره، دو قاشق غذاخوری آب و شکر روی حرارت ملایم قرار بدید. بعد از اینکه آب تبخیر شد و شکر حل شد، از روی حرارت بردارید و کنار بذارید.

6- خلال بادام و پسته رو بـه همراه یک قاشق غذاخوری کره روی حرارت بذارید و بعد از اینکه کره آب شدف 30 ثانیـه زمان بدید و بعد از روی حرارت بردارید.

7- یکی از پیـاز ها رو خلالی برش بزنید و توی روغن سرخ کنید که تا طلایی بشـه.

8- خلال پوست پرتقال رو هم حتما شیرین کنید. بـه این ترتیب کـه سه یـا چهار بار داخل آب اون رو بجوشونید و بعد آب رو دور بریزید. درون نـهایت هم با مقداری شکر و چند قاشق آب و مقداری کره اون رو تفت بدید که تا آماده بشـه. مـیتونید نصفش رو توی مرحله 9 داخل مخلوط گوشت بریزید و نصفش رو به منظور تزئین نگه دارید.

9- زمانی کـه گوشت پخته شد، زعفران دم کرده (به جز دو قاشق کـه برای زعفرانی برنج کنار مـیگذارید)، نیمـی از زرشک، نیمـی از خلال ها، پیـازداغ و رب گوجه فرنگی رو اضافه کنید و مخلوط کنید.

10- پودر دارچین، پودر هل، گلاب و نمک رو هم اضافه کنید و اجازه بدید کـه خورشت جا بیفته. درون نـهایت حتما سس غلیظی داشته باشـه.

اینم عخورشت بعد از جا افتادن:

11- برنج رو آبکش کنید و دم کنید که تا زمانی کـه خورشت آماده مـیشـه، برنج هم آماده باشـه.

 

12- به منظور سرو این غذا، یک لایـه برنج رو کف دیس بکشید و بعد خورشت رو کـه کاملا جا افتاده و سس غلیظی داره، روی برنج پخش کنید.

 

13- دوباره روی خورشت رو با برنج بپوشونید و روی اون رو با برنج زعفرانی و خلال پسته و بادام و پوست پرتقال و زرشک و مقداری از خورشت تزئین کنید و برای عزیزانتون سرو کنید.

نکته 1: اون عزیزانی کـه من این غذا رو براشون درست کردم و تونستم از آماده شده ی غذا عبگیرم، خلال پوست پرتقال رو توی غذا دوست نداشتن به منظور همـین توی عآخر غذا خلال پوست پرتقال رو نمـیبینید. اما اون عزیزانی کـه موقع عکاسی مراحل غذا مـهمون من بودن، دوست داشتن و برای همـین توی عمراحل، عپوست پرتقال هست :)

نکته 2: بعد از بارها درست این غذا، یـه پیشنـهادی دارم براتون. زمانی کـه دارید خورشت رو بین برنج مـیریزید، سعی کنید کـه مقداری از سس رو بدون گوشت داخل قابلمـه بگذارید و بعد اونو با یـه مقدار کمـی ش، کمـی رقیق کنید و کنار برنج سرو کنید که تا اگهی مایل بود، از اون سس خوش طعم هم بـه شکل جداگانـه روی برنج استفاده کنـه.

نکته 3: استفاده از هل و گلاب و دارچین عطر فوق العاده خوبی بـه این غذا مـیده بعد فراموششون نکنید.

نکته 4: اضافه گلاب حتما حتما مرحله آخر باشـه بـه این دلیل کـه پخت بیش از حد گلاب باعث از بین رفتن عطر اون مـیشـه.

نکته 5: مقدار گوشت توی این خورشت حتما زیـاد باشـه تقریبا بـه ازای هر نفر از 150 گرم گوشت حتما استفاده کنید به منظور همـین به منظور مـهمونی های خیلی پر جمعیت شاید گزینـه پر خرجی باشـه.

نکته 6: رنگ این خورشت از زعفران هست. بعد دقت کنید کـه مقدار رب نباید توی این خورشت بیشتر از مقداری باشـه کـه ابتدای مطلب گفتم. فقط حتما زعفران بـه مقدار کافی استفاده بشـه و خورشت کاملا جا بیفته که تا این رنگ زیبایی کـه مـیبینید رو داشته باشـه.

نکته 7: استفاده از نیمـی از خلال ها و زرشک داخل خورشت، شاید متفاوت بـه نظر بیـاد اما طعم غذا رو بـه شدت عالی مـیکنـه.

نکته 8: این مطلب یکم سختی کار من رو نشون مـیده :) اینکه من بارها این غذا رو درست کردم اما بـه خاطر اینکه حتما برای مـهمون هام سرو مـیشد، نتونستم ازش عبگیرم که تا اینکه یـه بار تونستم از مراحلش عبگیرم اما بازم نشد کـه از غذای آماده شده عکاسی کنم. که تا اینکه درون نـهایت تونستم این اواخر یک بار درست کنم و همسرم عکاسی نـهایی ش رو انجام داد و الان آماده شده به منظور اینکه توی سایت باشـه. فقط اینو گفتم به منظور اینکه بدونید به منظور مثال این یـه رسپی یـه پروسه تقریبا یک سال و نیمـه رو طی کرده که تا الان به منظور آموزش آماده شده :)

از این غذای عالی لذت ببرید و روزای قشنگی رو کنار عزیزانتون داشته باشید.




[خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Fri, 20 Jul 2018 18:39:00 +0000



خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم

موساکا - چی بپزم

موساکا

  • بادمجان : خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم 4عدد متوسط
  • گوشت چرخ کرده : 150 گرم
  • سیب زمـینی : 2عدد متوسط
  • پنیر پیتزا : 100گرم
  • سبزی معطر (گشنیز ، خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم جعفری ، شوید) : بـه مقدار لازم
  • رب : بـه مقدار لازم
  • نمک و ادویـه : بـه مقدار لازم
  • ابتدا بادمجان ها را پوست مـیکنیم و به صورت ورقه های نازک درآورده و سرخ مـی نماییم.
  • سپس گوشت چرخ کرده را با پیـاز تفت داده و رب ، نمک و ادویـه را بـه آن اضافه مـی نماییم.
  • سبزی خرد شده را بـه گوشت اضافه مـی نماییم. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم سیب زمـینی هارا بـه صورت خلال درون آورده و سرخ مـی نماییم.
  • سپس درون ظرفی کـه مـیتوان آن را درون فر گذاشت بادمجان ها را مـیچینیم و روی آن را با گوشت مـیپوشانیم و سپس سیب زمـینی ها را روی گوشت ها مـیریزیم و بعد از این مراحل روی مواد را با پنیر پیتزا مـی پوشانیم و روی ظرف را فویل مـیکشیم و ظرف را با دمای 160 درجه بـه مدت 30 الی 45 دقیقه داخل فر مـیگذاریم و سپس غذا را مـیل مـی نماییم.
  • با تشکر از خانم parnian کـه دستور تهیـه این غذای خوشمزه را از طریق فرم ارسال غذا برای ما ارسال د.

    48 نظر به منظور موساکا

    نظرت چیـه؟

    . خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم




    [خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم]

    نویسنده و منبع: Chi Bepazam | تاریخ انتشار: Mon, 09 Jul 2018 15:53:00 +0000



    خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم

    آش دندونی - لیدیز - مجله الکترونیکی بانوان و سبک زندگی

    زمانی کـه اولین نشانـه های دندان درون آوردن به منظور یک کودک 4 که تا 6 ماهه پدیدار مـیشود، خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم زمانی کـه آن مرواریدهای کوچولو کـه با کلی درد و و گاهی با سرفه به منظور کوچولوی نازشما پدیدار مـیشود، زمانی هست که آش دندونی را حتما برایش بپزید.

    این آش درون همـه جای ایران پخته مـی شود و با اسم های مختلفی شناخته مـی شود. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم مردم تبریز بـه این آش "دیشلیق" مـیگویند و بعضی جاهای دیگربه آن "دندان ترکون" مـیگویند. خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم اما بـه طور عام این آش بـه آش دندونی معروف است.

    مادر کودک این آش را درست مـیکند و هم بـه کودک عزیزش مـیده و هم بـه آشنایـان و همسایگان و در عوض این همسایـه ها به منظور کودک اسباب بازی و حتی گاهی دندونی هدیـه مبی آورند.

    زیبا ترین بخش این مراسم، هدیـه است، کـه این کوچولوی خوش شانس کلی لباس و اسباب بازی هدیـه مـی گیرد.

    طرز تهیـه ی این آش بـه این شکل است:

    تمام حبوبات را چند ساعتی خیس مـی كنیم که تا كمـی نرم شوند و نفخ آنـها گرفته شود.

    سپس تمام حبوبات را بـه همراه گندم درون قابلمـه ریخته و مـی گذاریم بپزد.

    پس از اینكه حبوبات کمـی نرم شد، آب گوشت را اضافه كرده و مـی گذاریم با حبوبات بپزد و خوب لعاب بیـاندازد.

    آش را حتما مرتب هم بزنیم که تا ته نگیرد و گندم كاملا نرم شود و اصطلاحا قوام بیـاید.

    وقتی آش خوب لعاب دار شد، یك قاشق پیـاز داغ و نمك را اضافه مـی کنیم. و صبر مـی کنیم که تا نیم ساعت دیگر بپزد.

    در آخر آش را درون ظرف مـی ریزیم و با بقیـه پیـاز داغ روی آن را تزئین و سرو مـی كنیم.

    بعضی ها هم داخل این آش بادام و یـا خلال پسته و یـا گردو و یـا کشکش مـی ریزند کـه باعث بیشتر مقوی شدن این آش مـی شود.

    جالب هست بدانید هموطنان ارمنی مان هم این آش را دارند کـه در مراسمـی بـه اسم " آدام هادیک" بـه معنی"دندون درآوردن " پخته مـی شود. .در این مراسم به منظور کودکی کـه تازه صاحب دندان شده، اسباب بازی هایی آورده مـیشود. روی این اسباب بازی ها اسامـی مشاغل مختلف را مـی نویسند و مـی گذارند کـه خود بچه اسباب بازی را انتخاب کند باین ترتیب حدس مـی زنند کـه کودک درون آینده چه شغلی انتخاب خواهد کرد.

    آیـا درون شـهر شما هم چنین مراسمـی وجود دارد؟ از چگونگی انجام آن به منظور ما و دوستان تان بنویسید.

    : خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم




    [خلال پسته بادام رو چه جوری بپزم]

    نویسنده و منبع: Chi Bepazam | تاریخ انتشار: Fri, 15 Jun 2018 13:01:00 +0000



    تمامی مطالب این سایت به صورت اتوماتیک توسط موتورهای جستجو و یا جستجو مستقیم بازدیدکنندگان جمع آوری شده است
    هیچ مطلبی توسط این سایت مورد تایید نیست.
    در صورت وجود مطلب غیرمجاز، جهت حذف به ایمیل زیر پیام ارسال نمایید
    i.video.ir@gmail.com