قیمه نذری برای 50 نفر

قیمه نذری برای 50 نفر قیمـه به منظور 50 نفر | قیمـه نذری | طرز تهیـه قیمـه نذری و مجلسی ... | طرز تهیـه خورش قیمـه نذری به منظور 50 نفر و بیشتر • قیمـه ماه ... | مقدار مواد لازم به منظور قیمـه نذری به منظور 100 نفر | طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور 50 نفر | طرز تهیـه قیمـه نذری - beytoote.com |

قیمه نذری برای 50 نفر

قیمـه به منظور 50 نفر | قیمـه نذری | طرز تهیـه قیمـه نذری و مجلسی ...

امتیـاز شما بـه این آموزش چنده؟

( 23 رای _ مـیانگین : قیمه نذری برای 50 نفر 4٫04 از 5 )

قیمـه نذری | قیمـه برای ۵۰ نفر | قیمـه برای ۱۰۰ نفر | قیمـه برای ۲۰۰ نفر | قیمـه برای ۵۰۰ نفر | قیمـه برای ۱۰۰۰ نفر | قیمـه محرم | قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر | قیمـه نذری به منظور ۱۰۰ نفر | قیمـه نذری به منظور ۲۰۰ نفر | قیمـه نذری به منظور ۵۰۰ نفر | قیمـه نذری به منظور ۱۰۰۰ نفر 

قیمـه یکی از خورشت های ایرانی هست که درون محرم نیز بـه عنوان قیمـه نذری طبخ مـی شود.

معمولا قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر، قیمه نذری برای 50 نفر قیمـه نذری به منظور ۱۰۰ نفر، قیمـه نذری به منظور ۲۰۰ نفر، قیمـه نذری به منظور ۵۰۰ نفر، قیمـه نذری به منظور ۱۰۰۰ نفر متداول است.

با آموزش قیمـه نذری همراه ما باشید.

این مقدار مواد به منظور قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر مـی باشد. قیمه نذری برای 50 نفر درون ادامـه به منظور تهیـه مقدار بیشتر قیمـه توضیح خواهیم داد.

قیمـه به منظور ۵۰ نفر | قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه به منظور ۵۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر | قیمـه محرم | قیمـه مجلسی | طرز تهیـه قیمـه مجلسی

برای تهیـه قیمـه نذری از شب قبل لپه را خیس کنید. قیمه نذری برای 50 نفر چند ساعت خیس بخوره کافیـه.

گوشت رو از روز قبل پاک کرده و خورد کنید.

روز پخت قیمـه، دیگ مناسب رو انتخاب کنید.

به مقدار مناسب روغن داخل دیگ بریزید.

مقدار روغن بـه قدری باشـه کـه کمـی از کف دیگه بالاتر بیـاد.

اول گوشت خورد شده رو داخل دیگ بریزید.

کمـی تفت دهید.

سپس پیـاز خلال شده رو بـه گوشت اضافه کنید.

خوب کـه تفت خوردن و گوشت رنگش عوض شد، و پیـاز نرم شد کافیـه.

لپه ای کـه خیس کرده بودین آبکشی کنید.

لپه رو بـه مواد اضافه کنید.

کمـی لپه رو تفت بدین. بـه تقت زیـادی نیـاز نداره.

به مقدار مناسب زردچوبه و کمـی فلفل بـه مواد بزنید و خوب هم بزنید.

بعد رب رو بـه مواد اضافه کنید و هم بزنید.

سپس بـه مقدار مناسبی آب درون دیگ بریزید.

بعد از جوش اومدن آب خورش، زیر دیگ رو کم کنید.

اجازه بدین کـه خورشت بپزه و جا بیـافته.

زمانی کـه گوشت پخت، تقریبا نیم ساعت آخر پخت، زعفرون دم کرده، لیمو عمانی و نمک بـه خورش بزنید.

بعد از اینکه خورش کاملا جا افتاد، زیرش رو خاموش کنید.

برنج رو آبکشی کنید و دم بذارید.

سیب زمـینی های خورد شده را سرخ کنید.

در نـهایت برنج، خورش و سیب زمـینی سرخ شده را درون ظرف های مناسب بریزید.

فوت و فن خورش قیمـه | ادویـه قیمـه | چاشنی قیمـه | نوع گوشت قیمـه | استفاده از دنبه درون قیمـه 

نوع گوشت قیمـه بـه شما بستگی دارد. مـی تونید از گوشت ، گوشت و حتی گوشت استفاده کنید. اما خب مسلما گوشت ی خورش را خوشمزه تر مـی کنـه.

اندازه تکه های گوشت خورش بـه سلیقه شما بستگی داره.

اگه از گوشت ی استفاده مـیکنید حتما تکه های گوشت رو کمـی بزرگ بردارید. چون گوشت ی حاوی چربی هست و موقع پخت کوچک مـیشـه.

مـیزان استفاده از روغن تهیـه خورش نیز سلیقه ای است.

اگه دوست دارید خورشتتون روغن زیـادی داشته باشـه مـی تویند از روغن بیشتری استفاده کنید اما من توصیـه نمـیکنم.

اگه اول پیـاز رو تفت بدین و بعد گوشت اصلا درست نیست. اینطوری موقع تفت گوشت، پیـاز مـی سوزه.

از زردچوبه بـه مقداری استفاده کنید کـه رنگ گوشت تغییر کنـه.

استفاده از زعفرون کاملا اختیـاری هستش. اما ریختن زعفرون قیمـه رو خوشمزه تر مـی کنـه.

به عنوان ادویـه قیمـه مـی تونید از دارچین هم استفاده کنید. قبل از اضافه رب، مقداری دارچین بـه موادتون بزنید. خوشمزه مـیشـه.

در مواد اولیـه دنبه هستش. استفاده از دنیـه هم اختیـاریـه. اگه مایل بـه استفاده بودین، موقع تفت گوشت و پیـاز آنرا اضافه کنید.

دنبه خورش رو خوشمزه تر مـی کنـه. اگه خواستین از دنبه استفاده کنید، مقدار روغن رو کم کنید.

مـی تونید از سیب زمـینی های خلالی آماده هم استفاده کنید.

قیمـه به منظور ۱۰۰ نفر | قیمـه نذری به منظور ۱۰۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور ۱۰۰ نفر | قیمـه محرم | قیمـه مجلسی | طرز تهیـه قیمـه مجلسی

برای تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید.

فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را دو برابر کنید.

قیمـه به منظور ۲۰۰ نفر | قیمـه نذری به منظور ۲۰۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه به منظور ۲۰۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور ۲۰۰ نفر | قیمـه محرم | قیمـه مجلسی | طرز تهیـه قیمـه مجلسی

برای تهیـه قیمـه به منظور ۲۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید.

فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را ۴ برابر کنید.

قیمـه به منظور ۵۰۰ نفر | قیمـه نذری به منظور ۵۰۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه به منظور ۵۰۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور ۵۰۰ نفر | قیمـه محرم | قیمـه مجلسی | طرز تهیـه قیمـه مجلسی

برای تهیـه قیمـه به منظور ۵۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید.

فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را ۱۰ برابر کنید.

قیمـه به منظور ۱۰۰۰ نفر | قیمـه نذری به منظور ۱۰۰۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور ۱۰۰۰ نفر | قیمـه محرم | قیمـه مجلسی | طرز تهیـه قیمـه مجلسی

برای تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید.

فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را ۲۰ برابر کنید.

قیمـه به منظور ۱۰ نفر | طرز تهیـه قیمـه به منظور ۱۰ نفر

برای تهیـه قیمـه به منظور ۱۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید.

فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را یک پنجم (۱/۵) کنید.

قیمـه به منظور ۵۰ نفر, قیمـه به منظور ۱۰۰ نفر, قیمـه به منظور ۲۰۰ نفر, قیمـه به منظور ۵۰۰ نفر, قیمـه به منظور ۱۰۰۰ نفر, قیمـه محرم, مواد لازم به منظور قیمـه نذری,قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر, قیمـه نذری به منظور ۱۰۰ نفر, قیمـه نذری به منظور ۲۰۰ نفر, قیمـه نذری به منظور ۵۰۰ نفر, قیمـه نذری به منظور ۱۰۰۰ نفر, طرز تهیـه قیمـه به منظور ۱۰ نفر, طرز تهیـه قیمـه به منظور ۵۰ نفر, طرز تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰ نفر, طرز تهیـه قیمـه به منظور ۲۰۰ نفر, طرز تهیـه قیمـه به منظور ۵۰۰ نفر, طرز تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰۰ نفر, طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر, طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور ۱۰۰ نفر, طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور ۲۰۰ نفر, ادویـه قیمـه, طرز تهیـه قیمـه خوشمزه, ادویـه مخصوص قیمـه نذری, تزیین خورش قیمـه

تهیـه و تنظیم: چاشنی

چاشنی, آمورش آشپزی چاشنی

لینک کوتاه این مطلب http://chashnee.ir/?p=8715




[قیمه نذری برای 50 نفر]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 19 Jul 2018 21:25:00 +0000



قیمه نذری برای 50 نفر

طرز تهیـه خورش قیمـه نذری به منظور 50 نفر و بیشتر • قیمـه ماه ...

قیمـه یکی از خورشت های ایرانی است کـه در ماه محرم نیز بـه عنوان نذری طبخ مـی شود. قیمه نذری برای 50 نفر معمولا قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر، قیمه نذری برای 50 نفر ۱۰۰ نفر، ۲۰۰ نفر، ۵۰۰ نفر یـا حتی به منظور ۱۰۰۰ نفر متداول است.

با آموزش قیمـه نذری همراه ما باشید.

طرز تهیـه خورش قیمـه نذری 

امروز درون بخش دستور آشپزی مواد لازم به منظور طبخ قیمـه نذری بـه تعداد زیـاد و فوت و فن های پخت خورش قیمـه خوشمزه و مجلسی را انتخاب کردیم.

این مقدار مواد به منظور تهیـه قیمـه نذری به منظور ۵۰ نفر مـی باشد. قیمه نذری برای 50 نفر درون ادامـه مقدار مواد لازم به منظور تهیـه تعداد بیشتر توضیح خواهیم داد.

زمان آماده سازی :6 ساعت

مواد لازم 

گوشت خورشتی   4 کیلو
پیـاز    3 کیلو
لپه   6 لیوان دسته دار
زردچوبه و فلفل    به مقدار لازم
رب   650 گرم
لیمو عمانی   300 گرم
سیب زمـینی    5 کیلو
زعفران دم کرده   یک قوری کوچک
نمک    به مـیزان لازم
دنبه   نیم کیلو
برنج   8 کیلو
روغن   به مـیزان لازم

طرز تهیـه خورش

برای تهیـه قیمـه نذری از شب قبل لپه را خیس کنید. چند ساعت خیس بخوره کافیـه. گوشت رو از روز قبل پاک کرده و خورد کنید.

روز پخت قیمـه، دیگ مناسب رو انتخاب کنید. به مقدار مناسب روغن داخل دیگ بریزید.

مقدار روغن به قدری باشـه کـه کمـی از کف دیگه بالاتر بیـاد. اول گوشت خورد شده رو داخل دیگ بریزید. کمـی تفت دهید.

سپس پیـاز خلال شده رو بـه گوشت اضافه کنید. خوب که تفت خوردن و گوشت رنگش عوض شد، و پیـاز نرم شد کافیـه.

لپه ای کـه خیس کرده بودین آبکشی کنید. لپه رو بـه مواد اضافه کنید.

کمـی لپه رو تفت بدین. بـه تقت زیـادی نیـاز نداره. به مقدار مناسب زردچوبه و کمـی فلفل به مواد بزنید و خوب هم بزنید.

بعد رب رو بـه مواد اضافه کنید و هم بزنید. سپس بـه مقدار مناسبی آب درون دیگ بریزید.

بعد از جوش اومدن آب خورش، زیر دیگ رو کم کنید. اجازه بدین که خورشت بپزه و جا بیـافته.

زمانی که گوشت پخت، تقریبا نیم ساعت آخر پخت، زعفرون دم کرده، لیمو عمانی و نمک بـه خورش بزنید.

بعد از اینکه خورش کاملا جا افتاد، زیرش رو خاموش کنید.

طرز تهیـه چلو 

برنج رو آبکشی کنید و دم بذارید. سیب زمـینی های خورد شده را سرخ کنید.

در نـهایت برنج، خورش و سیب زمـینی سرخ شده را درون ظرف های مناسب بریزید.

نکات مـهم درون تهیـه قیمـه نذری

نوع گوشت قیمـه به شما بستگی دارد. مـی تونید از گوشت ، گوشت و حتی گوشت استفاده کنید. اما خب مسلما گوشت ی خورش را خوشمزه تر مـی کنـه.

اندازه تکه های گوشت خورش به سلیقه شما بستگی داره.

اگه از گوشت ی استفاده مـیکنید حتما تکه های گوشت رو کمـی بزرگ بردارید. چون گوشت ی حاوی چربی است و موقع پخت کوچک مـیشـه.

مـیزان استفاده از روغن تهیـه خورش نیز سلیقه ای است.

اگه دوست دارید خورشتتون روغن زیـادی داشته باشـه مـی تویند از روغن بیشتری استفاده کنید اما من توصیـه نمـیکنم.

اگه اول پیـاز رو تفت بدین و بعد گوشت اصلا درست نیست. اینطوری موقع تفت گوشت، پیـاز مـی سوزه.

از زردچوبه به مقداری استفاده کنید کـه رنگ گوشت تغییر کنـه.

استفاده از زعفرون کاملا اختیـاری هستش. اما ریختن زعفرون قیمـه رو خوشمزه تر مـی کنـه.

به عنوان ادویـه قیمـه مـی تونید از دارچین هم استفاده کنید. قبل از اضافه رب، مقداری دارچین بـه موادتون بزنید. خوشمزه مـیشـه.

در مواد اولیـه دنبه هستش. استفاده از دنیـه هم اختیـاریـه. اگه مایل بـه استفاده بودین، موقع تفت گوشت و پیـاز آنرا اضافه کنید.

دنبه خورش رو خوشمزه تر مـی کنـه. اگه خواستین از دنبه استفاده کنید، مقدار روغن رو کم کنید.

مـی تونید از سیب زمـینی های خلالی آماده هم استفاده کنید.

مواد لازم به منظور تهیـه قیمـه نذری بالای 50 نفر 

برای تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید. فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را دو برابر کنید.

برای تهیـه قیمـه به منظور ۲۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید. فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را ۴ برابر کنید.

برای تهیـه قیمـه به منظور ۵۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید. فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را ۱۰ برابر کنید.

برای تهیـه قیمـه به منظور ۱۰۰۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید. فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را ۲۰ برابر کنید.

برای تهیـه قیمـه به منظور ۱۰ نفر، مـی تونید از همـین دستور استفاده کنید.

فقط کافیـه مقدار مواد اولیـه را یک پنجم کنید.

دو مدل زیبای تزیین خورش قیمـه 

منبع:چاشنی


: قیمه نذری برای 50 نفر




[قیمه نذری برای 50 نفر]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 25 Jun 2018 17:07:00 +0000



قیمه نذری برای 50 نفر

مقدار مواد لازم به منظور قیمـه نذری به منظور 100 نفر

نوبتی هم کـه باشـه نوبت بـه لذیذ ترین و پر طرفدار ترین غذای نذری مـیرسه

یعنی* قیمـه*

من کـه فکر مـی کنم لذیذ ترین غذای دنیـا قیمـه های نذری محرم هست با

اون عطر و طعم خاص خودش

قیمـه ای کـه وقتی مـیخوری حس مـیکنی یک وعده غذای بهشتی خوردی

بعد هم از ته دل به منظور بانی هاش دعا مـیکنی و مـیگی :نذرشون قبول درون گاه حق

مواد لازم :

برنج 15 کیلو

لپه 3/5کیلو

گوشت 7 کیلو

پیـاز 7 که تا 9 کیلو

سیب زمـینی 7 کیلو

(به جای این مقدار مـی توانید 15 کیلو خلال سیب زمـینی آماده هم تهیـه کنید9

رب 1/5 کیلو

روغن 10کیلو(5کیلو برنج، قیمه نذری برای 50 نفر 5کیلو خورشت)

تر جیحا 2 کیلو روغ حیوانی و 8 کیلو روغن جامد معمولی

لیمو عمانی یک کیلو

زعفران یک مثقال

نکته:

هرگز از روغن مایع به منظور روی برنج نذری استفاده نکنید

هرگز از پودر لیمو عمانی به منظور خورشت  ها استفاده نکنید

علاوه بر اینکه خورش شما بـه تلخی مـی زند

رنگ آن را هم تیره و بد رنگ مـی کند

. قیمه نذری برای 50 نفر . قیمه نذری برای 50 نفر : قیمه نذری برای 50 نفر




[قیمه نذری برای 50 نفر]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 28 Jun 2018 21:35:00 +0000



قیمه نذری برای 50 نفر

طرز تهیـه قیمـه نذری به منظور 50 نفر

موادلازم به منظور 50 نفر

برنج 10 کیلوگرم، قیمه نذری برای 50 نفر گوشت 6 کیلوگرم ، لپه 4 کیلوگرم، پیـاز 2 کیلوگرم عدد، سیب‌زمـینی 10 کیلوگرم، رب گوجه‌فرنگی 25 قاشق غذاخوری، لیموعمانی 50عدد، زردچوبه، نمک و فلفل بـه مقدار لازم، زعفران 2 قاشق چای خوری حل شده درون آب، روغن بـه مـیزان لازم

طرز تهیـه: لپه‌ها را از روز قبل درون مقداری آب خیس کنید و تا روز بعد چند بار آب آن را عوض کنید. قیمه نذری برای 50 نفر پیـازها را خرد کنید و در روغن تفت دهید که تا نرم شوند سپس لپه‌های خیس خورده و گوشت‌های خرد شده را اضافه کنید، با حرارت ملایم تفت دهید که تا رنگ گوشت تغییر کند. قیمه نذری برای 50 نفر  مواد را داخل قابلمـه بریزید، رب گوجه‌فرنگی را با مقداری روغن تفت دهید و به همراه چند لیوان آب بـه خورشت اضافه کنید، حرارت را زیـاد کنید که تا خورشت بـه جوش بیـاید سپس حرارت را کم کنید و در قابلمـه را بگذارید و اجازه دهید خورشت بپزد. وقتی گوشت و لپه پخت لیموعمانی‌ها را با چنگال کنید و به همراه نمک و فلفل بـه خورشت اضافه نمایید، یک ساعت دیگر بگذارید خورشت روی حرارت بماند و جا بیفتد و در آخر زعفران را بـه خورشت اضافه کنید. سیب‌زمـینی‌ها را خلال و سرخ کنید. خورشت را درون ظرف بریزید و به همراه برنج و سیب‌زمـینی سرخ شده سرو کنید.

منبع: قیمه نذری برای 50 نفر ghazaa.com

کوفته بلغور و عدس، غذایی به منظور کاهش وزن

مواد لازم به منظور 2 نفر: عدس یک سوم پیمانـه آب 2 پیمانـه بلغور یک سوم پیمانـه روغن زیتون 3 قاشق غذاخوری پیـاز خردشده یک دوم بزرگ یـا یک عدد متوسط زیره سبز یک دوم قاشق چایخوری جعفری خردشده 3 قاشق غذاخوری نمک و فلفل بـه مقدار لازم موسیر و آبلیمو بـه مقدار دلخواه طرز تهیـه: ابتدا عدس را بشویید، با آب درون...

طرز تهیـه سالاد عدس و لبو و سالاد سیب زمـینی و نخود فرنگی

سالاد عدس و لبو   عدس 2 لیوان  .  چغندر قرمز 3 عدد  .  تخم مرغ پخته 2 عدد  .  پیـاز 1 عدد سرکه 2 قاشق غذاخوری  .  روغن زیتون 5 قاشق غذاخوری  .  نمک و فلفل مقدار لازم     طرز تهیـه : عدس ها را از شب قبل درون آب خیس دهید و روز بعد خوب ابکشی کنید سپس عدس را بهمراه چند لیوان آب داخل قابلمـه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید که تا بپزد و آب آن تمام شود. چغندر قرمز و چند...

عدسیتو، کاری کـه مکزیکی‌ها با عدس و لوبیـا مـی‌کنند

مجله آشپزی ایده آل:  مواد لازم: عدس آب‌پز: یک پیمانـه  لوبیـای پخته: یک پیمانـه  اسفناج پخته: یک استکان  سیر: خرد شده بـه مـیزان کافی  ماست: یک کاسه  نمک و فلفل و غیرهروش تهیـه:1 - یک پیمانـه عدس را آب‌پز کنید.2 - یک پیمانـه لوبیـا را آب‌پز کنید، البته مـی‌توانید از کنسرو عدس یـا لوبیـا هم استفاده کنید کـه در این صورت حتما با آب آنـها را درون آب‌کش بریزید و سس آنـها را بشویید.3 - با...

طرز تهیـه عدسی به منظور صبحانـه و مـیان وعده

طرز تهیـه عدسی صبحانـه طرز تهیـه عدسی خوشمزه مواد لازم  به منظور پخت عدسی:دو لیوان عدسروغن ۲ قاشق غذاخورینمک و فلفلپیـاز متوسط یک عدد به منظور پیـاز داغرب گوجه فرنگی ۲ الی ۳ قاشق غذاخوریطرز تهیـه عدسی صبحانـه:عدس را از ۲۴ ساعت قبل خیس کنید و آب آنرا عوض کنید. با اینکار شاید مقداری از املاح بیرون ریخته شود ولی دیگر دل درد نخواهید گرفت و رنگ آنـهم بعد از پخت تیره نمـیشود. عدس ها را با روغن و آب ( یـا...

عدسی با سبزیجات و خردل

برترین ها:برای 4 نفر:روغن زیتون: مقداریپیـاز: یک عدد کوچک، نگینی شدههویج:  2 عدد، کاملا خرد شدهساقه کرفس: 2 عدد، کاملا خرد شده عدس:یک فنجان، پاک شده و آبکشی شدهعصاره مرغ: 3 فنجان (ترجیحا خانگی باشد)آویشن: چند شاخهجعفری: چند شاخهبرگ بو: چند شاخهنمک و فلفل: بـه مقدار لازمگیـاه خردل: یک دسته، خردشده (از یک قاشق مرباخوری پودر خردل هم مـی‌توان استفاده کرد)تخم‌مرغ:  4 عدد (البته استفاده از...

دال عدس، غذای صمـیمـی جنوبی ها

برترین ها: اگر گذرتان بـه خانـه یک جنوبی بیفتد و او با شما احساس صمـیمـیت کند، یکی از غذاهایی کـه شما را بـه خوردن آن دعوت مـی‌کند، دال عدس است. خوراک دال‌عدس کـه به احتمال زیـاد از هندوستان بـه ایران آمده و جاخوش کرده هست که درون هر منطقه‌ای بـه اشکال مختلف طبخ مـی‌شود، اما درون بین تمام آنـها محبوب است. این غذا بـه عنوان سحری، افطاری و یک شام گیـاهی، خوراکی کامل و لذیذ است.مواد لازم:  عدس قرمز: 200...

در عزاداری، بـه جای قیمـه عدس پلو بخورید!

مجله آشپزی ایده آل:  عدس پلو جانشین خلف خورش قیمـه درون عزاداری‌ها و اگر خوب تهیـه شود رقیبی جدی به منظور آن است. درون بین پلوهای ایرانی عدس پلو جایگاه ویژه‌ای دارد. ترکیبی ساده از عدس پخته و برنج کـه در کنار دورچین‌ها و مخلفات رنگارنگ ایرانی، بـه جایگاهی فراتر از یک غذای معمولی مـی‌رسد.مواد لازم:  برنج: 300 گرم، خیسانده  عدس: 120 گرم، خیسانده روغن: 6 قاشق غذاخوری  نمک و دارچین بـه مـیزان...

سوپ عدس و نخود فرنگی

زمان آماده‌سازی: 10 دقیقهزمان پخت:  2 ساعتمواد لازم :روغن زیتون: یک قاشق چای‌خوریتره فرنگی خرد  شده: یک عدد سیر: یک حبهعدس: 400 گرممخلوط جعفری آویشن: 2 قاشق غذاخورینخود فرنگی: 200 گرمنعنا: یک قاشق غذاخوریسبزی‌های لازم:روغن زیتون: یک قاشق غذاخوریپیـاز خرد شده: یک عددهویج خرد شده: یک عددساقه کرفس خرد شده: 4 عددسبزی‌های معطر: یک دستهآب: 1300 مـیلی‌لیترنمک و فلفل: بـه مـیزان لازمروش تهیـه : 1....

کیک گردو و عدس، سرشار از پروتئین

برترین ها: این کیک قالبی درون واقع نوعی غذا یـا صبحانـه هست و همان‌طور کـه از نام آن پیداست، مواد اصلی تشکیل دهنده آن عدس و گردو هستند. این کیک مملو از پروتئین هست و که تا دو روز مـی‌توانید درون یخچال نگهداری کنید. تعداد: 8 نفرمواد لازم•    1.5 پیمانـه گردوی بوداده•    یک پیمانـه عدس سبز یـا قهوه‌ای•    دو پیمانـه آب سبزیجات•    یک قاشق غذاخوری...

سالاد کلم و عدس

برترین ها:  مواد لازم به منظور 4 نفر  عدس: 150 گرم   آب سرد: یک لیتر   سیر: 5 حبه   برگ بو: یک عدد   پیـاز: یک عدد، چهارقاچ   روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری   پیـاز کوچک: یک عدد، خلالی   پودر آویشن: یک قاشق چای‌خوری   کلم سفید: 150 گرم رشته‌رشته    رنده و آبلیمو ترش: یک عدد   نمک و فلفل سیـاه: بـه مـیزان لازمروش تهیـه:1 - عدس را بـه همراه آب سرد، پیـاز، 3 حبه سیر و برگ‌بو درون قابلمـه بریزید...

طرز تهیـه عدس پلو نذری

مواد لازم به منظور 200 نفر : برنج25 کیلو گرم   عدس * 15 کیلو گرم کشمش4 کیلو گرم گوشت چرخ کرده 6 کیلو گرم پیـازسرخ شده آماده1.5 کیلو گرم  روغن جامد5 کیلو گرم زعفران آماده شده  بـه مقدار لازم  پودر زیره سیـاهمقداری روغن حیوانی مقداری (در حد 1 که تا 2 قاشق غذاخوری به منظور کل روغن مصرفی) *حتما حتما ایرانی باشـه وگرنـه زمان پخت و دم ، از هم باز مـیشـهطرز تهیـه عدس پلو:1. از شب قبل برنج را خیس...

پوره ی عدس قرمز با تخم مرغ غذایی به منظور افراد مبتلا بـه دیـابت نوع(II)

غذایی به منظور افراد مبتلا بـه دیـابت نوع(II) مواد لازم:2 لیوانعدس قرمز3عدد(خیلی نازک حلقه شود)تره فرنگی2 قاشق مرباخوریپودر تخم گشنیزیک قاشق سوپ خوریگشنیز تازه ( خرد شده)دوقاشق سوپ خورینعنای تازه ( خرد شده )یک قاشق سوپ خوریسرکهیک لیترآب مرغ بدون چربی4 عددتخم مرغبه اندازه لازمفلفل و نمککمـی به منظور تزیینجعفری طرز تهیـه :عدس ها را درون یک قابلمـه مـی ریزیم و تره فرنگی، پودر تخم گشنیز، گشنیز، نعنا، سرکه و...

کتلت عدس قرمز با سس ماست و نعنا

( غذای بدون گوشت )مواد لازم : عدس قرمز 100 گرم یـا نصف لیوان کرفس 35گرم یـا نصف ساقه متوسط هویج 1 عدد متوسط آب 2 لیوان گشنیز خشک نصف قاشق مرباخوری پودر زیره نصف قاشق مرباخوری خرده های وسط نان باگت  2 لیوان آرد ساده 2 قاشق سوپ خوری سفیده تخم مرغ 1 عدد جعفری تازه1 قاشق سوپ خوریمواد لازم جهت تهیـه سس: ماست کم چربی 125 مـیلی لیتر یـا نصف...

عدس پلو

مواد لازم:برنج نیم کیلو مرغ یک عدد بزرگعدس 250 گرمخرما 250 گرمکشمش  100 گرمزعفران سائیده یک قاشق چایخوریروغن 150 گرمنمک به مقدار کافیطرز تهیـه:برنج را مـی شوییم و با نمک خیس مـی کنیم . عدس  را نیز قبلاً شسته و خیس مـی کنیم . بعد عدس را کاملاً مـی پزیم، ولی نباید له شود. برنج  خیس خورده را نیز مـی پزیم و عدس را بـه آن اضافه مـی کنیم. بعد آن را با کفگیر بهم زده آبکش مـی کنیم . درون قابلمـه کمـی...

سوپ عدس قرمز

سوپ عدس قرمز و سیر مناسب به منظور افراد دیـابتی (نوع 2) وانی کـه دارای رژیم های لاغری هستند ،مـی باشد مواد لازم : عدس قرمز (شسته شود) 225 گرم( حدود 1 لیوان) پیـاز (ساطوری شده) 2عدد سیر بزرگ(ساطوری شده) 2 حبه هویج (ساطوری شده) 1 عدد روغن زیتون خالص 2 قاشق سوپخوری آب مرغ 5/1 لیتر سرکه 2 قاشق سوپخوری فلفل و نمک بـه مقدار لازم برگ کرفس به منظور تزئین طرز...

حلیم بادنجان نوع یک

حلیم بادنجان حلیم, حلیم بادنجان, طرز تهیـه, طرز تهیـه حلیم بادنجان, طرز تهیـه, بادنجان حلیم را روی حرارت فر قرار مـی دهیم و کمـی آن را هم مـی زنیم که تا مایع حلیم کشدار شود. مواد لازم به منظور 6 - 5 نفر : گوشت بی استخوان : نیم کیلو بادنجان قلمـی : 12-10 عدد عدس : 250 گرم پیـاز سرخ شده : 3 قاشق غذا خوری کشک ساییده غلیظ : 2 یـا 3 فنجان  گردوی چرخ شده : 1.2 فنجان  زعفران ساییده : 1.2 فنجان  سیر داغ : 3...

سوپ ترخینـه غذای محلی کرمانشاه

مواد لازم : ترخینـه 2 گلوله آب مرغ ۳ لیوان بـه تنـهایی و یـا همراه با گوشت مرغ لپه و عدس نیم پیمانـه اسفناج خرد شده ۳ قاشق غذا خوری پیـاز درشت ۱ عدد نمک و زرد چوبه بـه مقدار لازم طرز تهیـه : ترخینـه یکی از سوپ های محلی و معروف کرمانشاه مـی باشد کـه در تهیـه آن از گندم و دوغ استفاده مـی شود و به صورت گلوله های خشک شده و آماده...

آش جو به منظور سفره افطار

مواد لازم به منظور 10 که تا 12 نفر : جو پوست گرفته ۲۵۰ گرم سبزی آش ۱/۵ کیلو نخود و لوبیـا و عدس بـه تساوی جمعاً ۷۵۰ گرم برنج یک استکان معادل ۱۰۰ گرم پیـاز سرخ کرده ۴ که تا ۵ قاشق سوپخوری کشک ساییده ی غلیظ ۴ که تا ۵ لیوان ( یک لیتر ) نمک و فلفل بـه مقدار کافی زردچوبه ۱ قاشق غذاخوری طرز تهیـه : مـی توانید درون این آش ۷۵۰ گرم گوشت...

طرز تهیـه ی آش بـلغـور مخصوص افطار

مواد لازم : لوبیـاسفید   نصف پیمانـه  لوبیـا قرمز یک پیمانـه  نخود  نصف پیمانـه  عدس  یک پیمانـه  بلغور جو 1/5 پیمانـه بلغور گندم 1/5 پیمانـه پیـاز دو عدد سیر ده حبه سبزی آش ییم کیلو نعنا خشک یک قاشق غذاخوری نمک، فلفل، زردچوبه  به مـیزان لازم کشک  به مـیزان لازم روغن بـه مـیزان لازم طرز تهیـه  آش بـلغـور مخصوص افطار:ابتدا حبوبات را...

طرز تهیـه آش بادمجان بـه روش دیگر

مواد لازم به منظور آش بادمجان :  بلغور گندم 1 پیمانـه  لوبیـا قرمز  1/2 پیمانـه  لوبیـا سفید  1/2 پیمانـه  عدس 1 پیمانـه نخود 1/2 پیمانـه بادمجان سرخ شده 1 کیلوگرم قلم 1 عدد کشک 1 شیشـه متوسط پیـاز داغ و نعنا داغ بـه مقدار لازم نمک و فلفل سیـاه و زرد چوبه بـه مقدار لازم طرز تهیـه :ابتدا حبوبات ها را جداگانـه بپزید.قلم را نیز روی شعله قرار دهید تا...

سالاد مغذی به منظور نقرسی ها

در بیماری نقرس مقدار اسید اوریک خون بالا مـی رود. تغذیـه درون این بیماری بسیـار مـهم هست و حتما غذاهایی مصرف شوند کـه اسیداوریک را بالا نبرند.این سالاد پیشنـهاد خوبی است...  مواد لازم: 5عدد     سیب زمـینی2عدد     لبو2الی 3ساقه     کرفس2عدد     سفیده تخم مرغنصف بسته یـا 2 فنجان     جوانـه ماش1فنجان     ذرت3عدد     سیب طرز تهیـه :سیب زمـینی، لبو، تخم مرغ و ذرت را...

آش لپه مخصوص فصل پاییز!

از آنجایی کـه در فصل پاییز بـه دلیل شرایط نامساعدو متغیر هوا سرماخوردگی درون بین افراد بـه خصوص بچه ها زیـاد مـی شود غذای پیشنـهادی این هفته آش مخصوص این فصل است... با شروع فصل پاییز و متغیر بودن هوایی کـه قابل پیش بینی نیست معمولا افراد بـه خصوص بچه ها بیشتردر معرض سرماخوردگی خواهند بود، غذای پیشنـهادی این هفته مـی تواند به منظور این زمانـها بسیـار مفید باشد.   مواد...

مرغ فلورنتاین یک غذای زمستانی

ترکیبی رویـایی از تکه‌های مرغ و پنیر آغشته بـه سس سفید کـه روی بستری از اسفناج قرار گرفته‌اند. مرغ فلورنتاین کـه برگرفته‌ از آشپزی ایتالیـایی هست این ویژگی را دارد کـه با سبزیجات پخته، ماهی و مـیگو آماده شود. مجله آشپزی ایده آل:  ترکیبی رویـایی از تکه‌های مرغ و پنیر آغشته بـه سس سفید کـه روی بستری از اسفناج قرار گرفته‌اند. مرغ فلورنتاین کـه برگرفته‌ از آشپزی ایتالیـایی است...

دنی (Dani) و دیمـه ‌دَنی ( Deime Dani)

" دنی" و " دیمـه دنی" دوغذای بجنوردی است. " دنی" بـه عنوان آش دندونی مرسوم هست و موقع دندان درآوردن بچه‌ها مـی‌پزند و " دیمـه دنی" کـه به امام آشِه ( آش امام) معروف است، درون روز عاشورا مـی‌پزند.این غذا کـه ترکیبی از مجموع حبوبات هست یک غذای سالم و خوش‌مزه است.فرق "دنی" و "دیمـه دنی" درون نوع گندم آن است. در" دنی " گندم کامل و در" دیمـه دنی" از گندم نیم‌کوب پوست کنده استفاده مـی‌شود. " دیمـه دنی" در...

آش آویشن

مواد لازم: عدس / یک پیمانـه برنج / یک پیمانـه پیـاز / دو سه عدد آویشن آسیـاب نشده خشک / دو که تا سه قاشق غذا خوری پونـه خشک / یک قاشق غذا خوری آرد / یک قاشق غذا خوری فلفل سیـاه / نصف قاشق چای خوری نمک / بـه مـیزان لازم عصاره مرغ الیت / یک بسته طرز تهیـه:برنج و عدس رو از یک ساعت قبل خوب بشوئید و خیس کنید . پیـازها رو کاملاْ ریز کنید و در صورت دلخواه رنده کنید .برنج و عدس و پیـازها رو بدون تفت داخل...

آشنایی با روش تهیـه آش شولی ـ غذای محلی یزد

آش شولی یکی از آش‌های یزدی هست که درون حین سادگی، خوشمزه نیز هست. درون اصل چاشنی این آش، سرکه هست ولی مـی‌توانید آن را با رب انار هم مـیل کنید. مواد لازم: سبزی: (نصف آن اسفناج و نصف دیگر شوید، تره، جعفری و چند شاخه شنبلیله) ییم کیلو چغندر: دو عدد بزرگ پیـاز: سه عدد نعنا: خشک دو قاشق غذا خوری آرد: ییم لیوان عدس: یک لیوان روغن: بـه مـیزان لازم به منظور پیـاز و نعناع داغ نمک: بـه مـیزان لازم...

آش تمبر هندی

مواد لازم: گوشت با استخوان نیم کیلو برنج یک ونیم لیوان عدس سه چهارم لیوان پیـاز درشت دوعدد تمبر هندی ۳۰۰ گرم نعنا خشک دو قاشق غذا خوری نمک بـه مـیزان لازم روغن بـه مـیزان لازم طرز تهیـه :دو لیوان ش را با تمبرهندی مخلوط کنید و کناری بگذارید که تا حدود یک ساعت خیس بخورد و بعد آن را صاف کنید. درون ظرفی دیگر، گوشت را با مقداری آب، زردچوبه و یک عدد پیـاز بپزید. سپس استخوان های آن را جدا کرده...

آش گوجه فرنگی

آش گوجه فرنگی غذای مناسبی به منظور عصرهای پاییزی شما بـه نظر مـی‌رسد! این آش هم درون همدان پخته مـی‌شود و هم با کمـی تفاوت درون تبریز کـه در هر دو شـهر طرفداران زیـادی دارد. بعضی‌ها بـه این آش، آش آبغوره هم مـی‌گویند.مواد لازم:برنج ۲ پیمانـهلوبیـا چیتی ۲ پیمانـهتره و جعفری ۱ کیلوگوجه فرنگی رنده شده ۷۰۰گرمآبغوره ۱ پیمانـهنعناع خشک ۱۰۰گرمپیـاز داغ ۱ پیمانـهنمک، فلفل، زرد چوبه بـه مـیزان لازمطرز...

آش انار

مواد لازم:سبزی آش: نیم‌کیلو،برنج: نصف پیمانـه،عدس: یک پیمانـه، پیـازمتوسط: ۳ عدد،آب انار ترش: یک لیواننمک، فلفل، زردچوبه، روغن سرخ‌ی و نعنا: بـه مـیزان لازم.طرز تهیـه:سبزی را با دقت پاک کرده و بشویید و بعد از این‌که آب آن گرفته شد، خرد کنید. پیـازها را هم خلالی کرده و درون روغن سرخ کنید که تا طلایی شود. نیمـی از پیـازها را بردارید و مقداری زردچوبه درون بقیـه پیـازها بریزید و کمـی تفت...

هم پیش غذا، هم عصرانـه

برای پخت آش گشنیز حتما این مواد دم دست‌تان باشد؛ گشنیز: یک دسته، گوشت چرخ‌کرده: ۲۰۰ گرم، پیـاز متوسط: ۲ عدد، برنج: نصف پیمانـه، نخود و لوبیـا: یک پیمانـه، عدس: نصف پیمانـه و نمک، فلفل، زردچوبه و روغن سرخ‌ی بـه مـیزان لازم.اما طرز تهیـه این آش پرخاصیت، اول یکی از پیـازها را خلالی خرد کرده و در روغن سرخ کنید. زردچوبه را داخل پیـاز ریخته و تفت دهید. حبوبات را بجز عدس کـه از چند ساعت قبل...

آش شیرازی

شیرازی‌ها غذاهای خوشمزه‌ای دارند. نمونـه اش همـین آش سبزی. این آش را درون آخرین روزهای زمستان بپزید و با خانواده مـیل کنید. مواد لازم:‏سبزی آش نیم کیلوبرنج ‏۱پیمانـهنخود نصف پیمانـهلوبیـا چیتی ۱پیمانـهعدس ۱پیمانـهگوشت ی نیم کیلو ‏قلم یک عددپیـاز داغ ۱پیمانـه ‏آرد گندم و برنج ‏ ۲قاشقنمک و فلفل بـه مـیزان لازم طرز تهیـه:‏سبزی این آش تره، ترخان، مرزه و جعفری است. سبزی‌ها...

آش مـیوه

آش مـیوه غذای محلی آذربایجان است. آشی کـه شاید بتوان گفت مطبوع ترین طعم را نسبت بـه انواع دیگر آش‌های ایرانی دارد. این آش درون استان اردبیل طرفداران زیـادی دارد و در پخت آن از انواع و اقسام مـیوه‌های خشک و برگه‌های زردآلو، آلوی خورشی، آلبالو و آلو قیسی استفاده مـی‌شود. مواد لازم:لوبیـا قرمز یک پیمانـهنخود یک پیمانـهعدس ۲ پیمانـهبرنج نصف پیمانـهگندم پوست کنده یک پیمانـهرشته آش ۳۵۰...

افطاری: آش ترخون

مواد لازم (۴ نفر)٭ برنج نیم کوب یک پیمانـه ٭ بلغور نصف پیمانـه ٭ تره خرد شده ۲ پیمانـه ٭ ترخون خشک ۲ قاشق غذاخوری ٭ لوبیـا سفید یک پیمانـه ٭ عدس، نخود، لوبیـا چشم بلبلی یک پیمانـه ٭ پیـاز خرد شده ۲ عدد ٭ نمک، زردچوبه، فلفل، ادویـه کاری و زنجبیل بـه مـیزان لازم ٭ روغن کنجد بـه مـیزان لازمروش تهیـهحبوبات را از قبل خیس مـی‌کنیم. لوبیـا سفید را همراه آب و کمـی زردچوبه مـی‌پزیم و سپس مـی‌کوبیم. عدس،...

آش رشته

آرد سفید  :  ۱.۵ کیلونمک  :   قدریچغندر  :  ۱ کیلواسفناج  :  ۱ کیلوتره فرنگی  :  ۰.۵ کیلوجعفری ساطوری شده  :  ۰.۵ کیلوزردچوبه  :  ۳۵ گرمفلفل  :  ۱ قاشق مربا خوریزعفران  :   قدرینخود  :  ۳۰۰ گرملوبیـا سفید  :  ۳۰۰ گرملوبیـا قرمز  :  ۳۰۰ گرمعدس  :  ۳۷۵ گرمپیـاز  :  ۰.۵ کیلوروغن  :  ۳۷۵ گرمنعناع  :  ۵ قاشق سوپخوریگوشت   :  ۷۵ گرمشاید تهیـه آش رشته درون قدیم دشوار بود زیرا رشته...

آش اماج

آرد سفید  :  ۳۷۵ گرمپیـاز  :  ۲ عددلوبیـا  :  ۱۰۰ گرمعدس  :  ۱۰۰ گرمسبزی  :  ۱ کیلوآرد را با کمـی نمک مخلوط نموده درون لاوک بریزید سپس آب رویش پاشیده بالش و ورز بدهید که تا به‌صورت دانـه‌های خشخاش درآید، آن وقت آن را از غربال رد کرده دانـه‌های درشتش را گرفته. اسفناج و عدس را درون دیگ ریخته بپزید، سپس لوبیـا و عدس را کـه قبلاً بار کرده‌اید درون آن ریخته، اماج را درون آن بپاشید و هم بزنید تا...

منبع: akairan.com




[قیمه نذری برای 50 نفر]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sat, 30 Jun 2018 02:06:00 +0000



قیمه نذری برای 50 نفر

طرز تهیـه قیمـه نذری - beytoote.com

مجموعه: قیمه نذری برای 50 نفر آموزش انواع غذاها

در مـیان نذری‌های متداول درون تاسوعا و عاشورا، قیمه نذری برای 50 نفر خورش قیمـه از همـه رایج‌تر هست و همـه‌ساله درون این ایـام، حجم زیـادی از این غذای خوش‌عطر تهیـه و طبخ مـی‌شود. قیمه نذری برای 50 نفر این خورش اصیل درون گوشـه و کنار کشورمان بـه شیوه‌های مختلفی تهیـه مـی‌شود؛
مثلا گیلانی‌ها معمولا بـه آن دارچین اضافه مـی‌کنند و تبریزی‌ها گرد لیمو و ادویـه‌ای متشکل از دارچین، مـیخک، فلفل سیـاه و فلفل بهار. قیمه نذری برای 50 نفر جنوبی‌ها بـه جای لپه از نخود استفاده مـی‌کنند و بیش از برنج، خورش مـی‌خورند. بعضی‌ها روی قیمـه‌شان خلال سرخ شده سیب‌زمـینی مـی‌ریزند و بعضی دیگر، آن را با بادمجان و کمـی غوره مـیل مـی‌کنند.

مواد لازم :

 راسته ۳۰۰ گرم  ۵۰۰ کیلوکالری پیـاز متوسط ۱ عدد ۲۵ کیلوکالری لپه خیس شده ۱ لیوان ۲۴۰ کیلوکالری گوجه‌فرنگی متوسط ۴ عدد ۷۵ کیلوکالری لیمو عمانی ۴ عدد صفر سیب‌زمـینی متوسط ۲ عدد ۱۶۰ کیلوکالری زردچوبه، زعفران نمک و فلفل سیـاه به مـیزان دلخواه صفر روغن مخصوص سرخ ۳ قاشق غذاخوری ۱۳۵ کیلوکالری

طرز تهیـه قیمـه نذری  :
پیـاز را خرد کنید و در روغن تفت بدهید. گوشت‌ خردشده را بـه آن افزوده و زردچوبه و فلفل را اضافه کنید و به همراه ۳ که تا ۴ لیوان آب بگذارید بپزد. بعد از نیم‌پزشدن بـه آنـها لیمو و لپه بزنید و بگذارید خورش کاملاً جا بیفتد. نیم ساعت مانده بـه برداشتن خورش بـه آن زعفران ساییده شده و نمک را افزوده و گوجه‌فرنگی‌های دو نیم شده را روی خورش قرار دهید؛ بـه طوری کـه پوست‌شان روی آب باشد. درون هنگام کشیدن نیز گوجه‌ها را درون کناری قرار دهید و خورش را بریزید و روی آن را با خلال سرخ شده سیب‌زمـینی تزیین کنید.
این خورش تقریباً ۱۲۰۰ کیلوکالری انرژی دارد و در صورت تقسیم آن بین ۴ نفر، بـه هر نفر ۳۰۰ کیلوکالری انرژی خواهد رسید. البته مـی‌دانیم کـه معمولا بیش از خورش، برنج ‌خورده مـی‌شود و به این ترتیب دریـافت انرژی ناشی از مصرف این غذا قطعاً بـه ۵۰۰ کیلوکالری خواهد رسید.

چربی گوشت و هشدار بـه بیماران قلبی :
گوشت بـه لذیذ بودن شـهرت دارد، مـی‌دانید چرا؟ به منظور اینکه درون مقایسه با سایر گوشت‌های قرمز چرب‌تر است. بنابراین خوردن آن برایـانی کـه چربی خون دارند و یـا بـه بیماری قلبی دچارند، توصیـه نمـی‌شود. اما بهتر هست در رژیم غذایی کودکان و نوجوانان گنجانده شود زیرا هم پروتئین فراوانی دارد و هم دارای مقادیر قابل ملاحظه‌ای روی و آهن هست که همـه اینـها هم بـه رشد و هم بـه تقویت سیستم ایمنی کمک مـی‌کنند. بهتر هست در کنار این منبع پروتئینی از سبزیجات استفاده شود که تا به این ترتیب جذب مواد مغذی افزایش پیدا کند. این ماده غذایی را با کمترین روغن بپزید زیرا خود بـه اندازه کافی چرب هست.

نخود و لپه؛ دو منبع پروتئین
این دو ماده غذایی درون خانواده حبوبات یعنی منابع پروتئین گیـاهی جای مـی‌گیرند. از این رو توصیـه مـی‌شود کـه با غلات یـا گوشت‌ها درون یک وعده مصرف شوند. بررسی‌ها نشان داده‌اند، نخود مانند سویـا منبع ترکیبانی بـه نام ایزوفلاونویید هست و لپه ویتامـین‌های گروه b را دارد بـه این ترتیب، بهتر هست با آب کم و یـا زودپز طبخ شود که تا کمترین آسیب بـه مواد مغذی یـاد شده وارد آید. یـادتان باشد کـه نخود منبع پروتئین هست بنابراین بهانی کـه گوشت کمتری مـی‌خورند، مدام بـه بیماری عفونی مبتلا مـی‌شوند و یـا سیستم ایمنی ضعیفی دارند، توصیـه مـی‌شود آن را درون برنامـه غذایی خود بگنجانند.

سیب‌زمـینی خوب است؛ البته با حداقل روغن
این ماده غذایی کـه در خانواده غلات جای مـی‌گیرد و معادل برنج و نان هر واحدش دارای ۸۰ کیلوکالری انرژی است، بهتر هست در برنامـه غذایی برخی افراد نظیرانی کـه ضعیف بوده و نیـازمند انرژی هستند (مثل بچه‌ها، نوجوانان وانی کـه دوره نقاهت شان را پشت سر مـی‌گذارند) گنجانده شود؛ البته با حداقل روغن. از این رو، اگر خواستید سیب‌زمـینی‌هایتان را سرخ کنید، توصیـه مـی‌شود آنـها را ابتدا درسته درون آب درون حال جوش بـه مدت ۵ دقیقه انداخته و سپس وارد آب سرد کنید. سپس خلال‌شان کرده و در روغن سرخ کنید آنگاه درون سبد فلزی قرار داده که تا روغن سیب‌زمـینی‌ها از آن جدا شود با این روش روغن مصرفی حداقل خواهد بود.


همراه این غذا
این غذا با برنج مـیل مـی‌شود کـه بهتر هست از نوع کته شده باشد. نوشیدنی مناسب با آن دوغ کم‌نمک و بدون گاز هست که توصیـه مـی‌شود با کمـی سبزی خوردن تازه و یـا سالاد سبزیجات (کاهو، کلم، گوجه‌فرنگی و جوانـه گندم) همراه شود بـه این ترتیب وعده‌ای کامل را دریـافت کرده‌اید.

اگر بیماری قلبی دارید
بهتر هست به جای گوشت از مرغ استفاده کنید، البته مصرف هر چه کمتر برنج درون کنار این خورش نیز مـی‌تواند کمک کننده باشد. اگر تصمـیم دارید با خورش‌تان بادنجان مـیل کنید بـه شما پیشنـهاد مـی‌کنیم کـه جای آن را با کدوی سبز عوض کنید.

اگر فشار خون دارید
قطعا حتما نمک را هر چه محدودتر استفاده کرده و با سایر ادویـه‌ها و آب‌لیمو غذا را مزه‌دار کنید. استفاده از سیب‌زمـینی نیز به منظور شما خوب هست اما چه بهتر کـه آن را پخته مـیل کنید. بهترین نوشیدنی درون کنار این غذا به منظور شما آب پرتقال تازه بوده و همراه غذای شما سبزی خوردن توصیـه مـی‌شود.

نخود پوست کنده نفاخ نیست
نخود درون تقسیم‌بندی علم تغذیـه درون گروه حبوبات یعنی منابع پروتئین گیـاهی جای مـی‌گیرد و به عنوان تأمـین‌کننده انرژی و پروتئین شـهرت یـافته و در این گروه بهترین است. تنـها نکته‌ای کـه درباره‌اش مطرح مـی‌شود آن هست که درون این ماده غذایی اسیدآمـینـه‌ای بـه نام متیونین وجود ندارد. بـه این دلیل همراه شدنش با یکی از غلات مـی‌تواند پروتئینی درون ردیف پروتئین گوشت را بـه بدن برساند (به این دلیل پروتئین حیوانی بر نوع گیـاهی‌ ارجحیت دارد). بنابراین خوردن نخود پلو و یـا خورش قیمـه با برنج و یـا آش رشته مـی‌تواند تأمـین‌کننده پروتئینی کامل باشد.
متأسفانـه بسیـاری از افراد بـه علت نفاخ بودن نخود و حتی دیگر انواع حبوبات از خوردن آنـها سرباز مـی‌زنند، درون حالی کـه نخود سرشار از کلسیم و آهن است، یعنی هر ۱۰۰ گرم نخود ۲۶۰ کیلوکالری انرژی و ۲۰ گرم پروتئین، ۱۵۰ مـیلی‌گرم کلسیم و ۷ مـیلی‌گرم آهن دارد کـه البته چون از نوع گیـاهی هستند، کمتر جذب مـی‌شوند.
لپه نیز نوعی نخود بـه حساب مـی‌آید، البته درون اندازه‌ای کوچک ولی از نظر ارزش غذایی مانند نخود معمولی مملو از انرژی و پروتئین هست و بـه راحتی مـی‌توان آن را درون برنامـه غذایی هفتگی گنجاند.
جالب هست بدانید کـه اگر نخود را قبل از پختن چند ساعتی بخیسانید؛ بـه طریقی کـه پوستش جدا شود، بعد از پختن دیگر نفاخ نخواهد بود. یعنی علت نفاخ بودن نخود و دیگر حبوبات، پوست‌شان هست که درون صورت جدا شدن آن، این مشکل بـه کلی از مـیان خواهد رفت.
جوانـه نخود نیز ارزش غذایی بسیـار دارد اما چون بـه همراه پوست هست باز نفاخ است، بنابراینانی کـه دستگاه گوارش حساسی دارند حتما خوردن آن را محدود کنند یـا بـه صفر برسانند. البتهانی کـه نمـی‌خواهند هیچ ماده غذایی را از برنامـه‌شان حذف کنند اما نفاخ بودن برایشان دردسرساز است، مـی‌توانند نخود خشک بدون پوست را پخته و با سایر مواد غذایی از جمله غلات و سبزیجات بخورند.
منبع : hoshyar4.com




[قیمه نذری برای 50 نفر]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 19 Jul 2018 21:54:00 +0000



تمامی مطالب این سایت به صورت اتوماتیک توسط موتورهای جستجو و یا جستجو مستقیم بازدیدکنندگان جمع آوری شده است
هیچ مطلبی توسط این سایت مورد تایید نیست.
در صورت وجود مطلب غیرمجاز، جهت حذف به ایمیل زیر پیام ارسال نمایید
i.video.ir@gmail.com