برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود

برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود نگاهی بـه قوانین و مجازات‌های کم اثر شکار حیوانات درون ایران | برنامـه حفاظت ۶ گونـه جانوری درون معرض انقراض ابلاغ شد | مرگ گربه وحشی درون خلخال تایید شد/ ابهام درون حفظ گونـه درون خطر ... | ۶ گونـه باارزش جانوری آذربایجان غربی درون معرض خطر انقراض | خطر انقراض ۸۷ گونـه جانوری درون ایران |

برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود

نگاهی بـه قوانین و مجازات‌های کم اثر شکار حیوانات درون ایران

به گزارش مجله شبانـه باشگاه خبرنگاران،  این امر سبب شده که تا دولت ها و انجمن‌های مردمـی درون جوامع مختلف بشری، برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود بـه فکر حمایت قانونی از حیـات وحش و بویژه حیوانات درون معرض انقراض بیفتند.

همچنین درون سطح بین‌المللی نیز تلاش‌هایی از سوی سازمان‌های بین‌المللی، تشکل‌های مردم نـهاد و نیز سازمان ملل بـه منظور حمایت از حیـات وحش صورت گرفت کـه هم اکنون نیز بـه نوعی شاهد تلاش درون سطوح بین‌المللی ، منطقه‌ای و داخلی درون این زمـینـه هستیم. برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود با این حال بـه منظور حفظ حیـات وحش و بویژه حیوانات درون معرض انقراض ضرورت دارد که تا در زمـینـه‌های مختلف ذیل، نسبت بـه این امر تلاش و کوشش همـه جانبه صورت بپذیرد.

گام نخست درون بعد پیشگیری کیفری هست که ضرورت دارد:

الف) نسبت بـه بازنگری قوانین کیفری موجود و اصلاح آن اقدام‌های جدی صورت بپذیرد، چرا کـه آمار و اخباری کـه به‌تازگی درون رسانـه‌ها منتشر مـی‌شود نشان مـی‌دهد قوانین موجود بازدارنده نیست. برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود از این رو  بـه طور حتم نیـاز بـه بازنگری درون قوانین مشـهود هست و حتما در این خصوص اقدام‌های جدی و فوری صورت پذیرد. از جمله آنکه درون صورت وجود خلأ قانونی، اعمالی کـه به هر نحوی حیـات وحش ما را تهدید مـی‌کند جرم تلقی شود. همچنین نسبت بـه انتخاب سیـاست کیفری مناسب و انتخاب مجازات‌های مناسب و بازدارنده اقدام‌های لازم صورت پذیرد. درون همـین زمـینـه ضرورت دارد که تا نـهادها و سازمان‌های دولتی کـه به نحوی درون فرایند رسیدگی کیفری بـه جرائم علیـه حیـات وحش نقش دارند با برقراری تعامل و هماهنگی مناسب نسبت بـه اجرای سیـاست کیفری با جدیت اهتمام ورزند.

ب) هماهنگی مأموران حفاظت محیط زیست، نیروی انتظامـی و محاکم کیفری درون این خصوص بـه طور کامل ضروری است.

ج) اختصاص شعبه‌های ویژه دادسرا و محاکم کیفری درون راستای رسیدگی سریع و مقتدرانـه بـه جرائم متخلفان و مجرمان مـی‌تواند درون پیشگیری و نجات جان حیوانات و حیـات‌وحش مؤثر باشد.

گام دوم درون راستای پیشگیری غیرکیفری هست که ضرورت دارد:

الف) با افزایش سطح آگاهی عمومـی و فرهنگسازی مناسب از طریق رسانـه‌ها حساسیت ضروری درون بین اقشار مختلف جامعه نسبت بـه نابودی حیـات وحش و انقراض حیوانات نادر ایجاد گردد.

ب) ضرورت دارد درون راستای سیـاست جنایی مشارکتی از تمام ظرفیت‌های مردمـی و تشکل‌های مردم نـهاد بـه منظور کاهش زمـینـه‌ها و همچنین فرصت‌هایی به منظور افراد سودجو کـه اقدام بـه شکار حیوانات وحشی بویژه حیوانات نادر مـی‌نمایند اقدام‌های تخصصی صورت بگیرد. بـه عبارتی ساده‌تر ضرورت دارد هم درون قوانین بازنگری شود و اگر مـیزان مجازاتی نامناسب هست مجازات مناسب را تدوین شود.

 بنابراین ضرورت دارد علاوه بر پیشگیری کیفری ، پیشگری غیرکیفری هم داشته باشیم، یعنی حساسیتی ایجاد کنیم کـه یک عزم جدی وجود داشته باشد و مردم نیز متوجه این قضیـه بشوند و در راستای بهبود وضعیت درون قالب تشکل‌های مردم نـهاد دست بـه دست هم بدهند. سخن آخر اینکه: برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود متأسفانـه بخش قابل توجهی از مردم بـه غیر از عده‌ای کـه از دوستداران حیوانات هستند ، از وقوع اتفاق‌های ناگواری کـه برای جانوران بخصوص حیوانات درون حال انقراض رخ مـی‌دهد غافل هستند و به سادگی از کنار این وقایع مـی‌گذرند، بعد لازم هست رسانـه‌ها با حساسیت بیشتری بـه موضوع پرداخته که تا ضرورت و اهمـیت حیـات وحش  بیشتر آشکار شود.

اصل 50 قانون اساسی مـی‌گوید: «در جمـهوری اسلامـی ایران، حفاظت محیط زیست کـه نسل امروز و نسل‌های بعد حتما در آن حیـات اجتماعی رو بـه رشدی داشته باشند، وظیفه عمومـی تلقی مـی‌گردد. از این رو فعالیت‌های اقتصادی و غیر آن کـه با آلودگی محیط زیست یـا تخریب غیر قابل جبران آن ملازمـه پیدا کند، ممنوع است.» این موضوع نشان مـی‌دهد حفاظت از محیط زیست وظیفه آحاد مردم است.

حال آن کـه به غیر از این اصل قانونی، طی سال‌های طولانی و با توجه بـه اهمـیت موضوع، قوانینی هم درخصوص حمایت از حیوانات وحشی و کمـیاب نیز تصویب و اجرایی شده است. بـه گونـه‌ای کـه براساس ماده 13 قانون شکار و صید، شکارچیـان غیرمجازی کـه مبادرت بـه شکار این حیوانات کنند، بـه زندان و پرداخت جریمـه محکوم خواهند شد. اما متأسفانـه با توجه بـه قوانین و بخشنامـه‌های متعدد موجود درون این خصوص، باز هم شاهد تخریب محیط زیست و شکار بی‌رحمانـه و غیرمجاز حیوانات وحشی و در حال انقراض از سوی افراد سودجو و شکارچیـان هستیم. تمام این کشتارهای بی‌رحمانـه کـه افکار عمومـی را متشنج کرده، درون حالی رخ مـی‌دهد کـه به نظر مـی‌رسد بازدارنده نبودن قوانین موجود، یکی از عوامل اصلی بروز این اتفاق‌های ناگوار شده است.

 قوانین موجود به منظور حفاظت از محیط زیست

معصومـه حسین‌پور- رئیس گروه امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست- درخصوص قوانین موجود درون رابطه با شکار حیوانات درون معرض انقراض و کمـیاب بـه ایران مـی‌گوید: قانون شکار و صید انواع گونـه‌های جانوران وحشی را تعیین و این گونـه‌ها با استناد بـه مصوبه 168 شورای عالی حفاظت طبقه‌بندی شده‌اند.

همچنین طبق بند (ج) ماده 3 این قانون، بهای جانداران وحشی از نظر مطالبه ضرر و زیـان مشخص شده است. وی درخصوص مـیزان مجازات‌هایی کـه برای شکارچی‌های متخلف درون نظر گرفته شده نیز اظهار داشت: طبق ماده 10 قانون صید و شکار، چنانچه فردی مبادرت بـه شکار و صید جانوران وحشی عادی بدون پروانـه، شکار و صید بیش از مـیزان مندرج درون پروانـه یـا خلاف مقررات و خارج از محل‌های مندرج درون پروانـه، حمل، عرضه، فروش و صدور جانوران وحشی بدونب پروانـه یـا مجوز از سازمان حفاظت محیط زیست نماید، بـه جزای نقدی از یکصد هزار که تا یک مـیلیون ریـال یـا حبس از یک که تا 6 ماه محکوم مـی‌شود.

طبق ماده 11 همـین قانون نیز اگر فردی شکار غیرمجاز درون قرق‌های اختصاصی و همچنین مبادرت بـه تخریب چشمـه‌ها و آبشخور حیوانات درون مناطق حفاظت شده و پناهگاه‌های حیـات وحش و اقدام بـه صدور و ورود حیوانات وحشی بـه صورت غیرمجاز نماید، بـه جزای نقدی از یک مـیلیون و 500 هزار که تا سه مـیلیون ریـال یـا حبس از 91 روز که تا 6 ماه محکوم مـی‌شود.

 اما نکته حائز اهمـیت این کـه برخی از شکارچی‌ها درون مناطق حفاظت شده از سوی محیط زیست مبادرت بـه شکار غیرمجاز حیوانات وحشی مـی‌کنند کـه طبق ماده 12، چنانچه فردی مرتکب شکار و صید جانوران وحشی حمایت شده بدون داشتن پروانـه ویژه، شکار و صید درون مناطق حفاظت شده و پناهگاه‌های حیـات وحش بدون دریـافت پروانـه ویژه و صید غیرمجاز درون رودخانـه‌های حفاظت شده، از بین بردن رستنی‌ها و تخریب درون پارک‌های ملی و آثار طبیعی ملی و هرگونـه تجاوز و فعالیت غیرمجاز درون این گونـه مناطق شود، بـه مجازات حبس از سه ماه که تا سه سال یـا بـه جزای نقدی از یک مـیلیون و 500 هزار که تا 18 مـیلیون ریـال محکوم مـی‌شود.

همچنین براساس ماده 13 قانون شکار و صید، چنانچه فردی مرتکب شکار جانوران وحشی کمـیاب و در معرض خطر انقراض از قبیل جبیر، گورخر، گوزن زرد ایرانی، یوزپلنگ، تمساح (کروکودیل)، هوبره و مـیش مرغ، شکار درون پارک‌های ملی، شکار، صید یـا کشتار جانوران وحشی با استفاده از سموم و مواد و امثال آن و شکار بـه صورت تعقیب با استفاده از وسیله نقلیـه موتوری و همچنین کشتار آنان بـه طریق جرگه و محاصره دسته جمعی شود یـا مبادرت بـه اقداماتی نماید کـه موجب آلودگی آب دریـای خزر و خلیج فارس و دریـای عمان با مواد غیر نفتی و باعث مرگ و مـیر آبزیـان یـا بـه خطر افتادن محیط زیست آنان شود و همچنین مبادرت بـه ایجاد یـا فراهم مقدمات آتش‌سوزی درون پارک‌های ملی و آثار طبیعی ملی و مناطق حفاظت شده یـا پناهگاه‌های حیـات وحش بر اثر بی مبالاتی یـا رعایت ن مقررات محیط زیست یـا تخلف از نظام‌های دولتی کند، بـه مجازات حبس از 91 روز که تا سه سال یـا جزای نقدی از یک مـیلیون و 800 هزار که تا 20 مـیلیون ریـال محکوم مـی‌شود. درون صورت تکرار نیز بـه هر دو مجازات محکوم خواهد شد.

لازم بـه ذکر هست طبق ماده 680 قانون مجازات اسلامـی بخش تعزیرات، چنانچه حیوان وحشی درون منطقه حفاظت شده برخلاف قانون شکار شود، علاوه بر این کـه ضوابط و مقررات قانون شکار و صید به منظور شکارچی متخلف حاکم است، ضوابط و مقررات این قانون کـه حبس از سه ماه که تا سه سال یـا جزای نقدی از ییم مـیلیون ریـال که تا 18 مـیلیون ریـال است، به منظور او اعمال مـی‌شود.

 ضرورت بازنگری درون قوانین حقوق حیوانات درون معرض خطر و نایـاب

85 سال قبل کشور ما به منظور حفظ محیط زیست و جانوران قوانینی را وضع کرد کـه به مرور زمان دستخوش تغییر و تحولاتی شد، اما متأسفانـه باز هم شاهد کشتار بی‌رحمانـه حیوانات از جمله حیوانات بسیـار نایـاب درون معرض انقراض هستیم. این درون حالی هست که برخی از کارشناسان معتقدند ضعف درون قوانین باعث شیوع و گسترش کشتار حیوانات شده است.

حال سؤال اینجاست کـه آیـا به منظور حفظ و نگهداری حیوانات وحشی و در معرض انقراض نیـاز بـه بازنگری و تغییر قوانین هست یـا خیر؟ معصومـه حسین‌پور با بیـان این کـه نیـازی بـه وضع قوانین جدید درون این خصوص نیست، مـی‌گوید: «قوانین درون رابطه با شکار و صید بـه اندازه کافی مستحکم است. اما حتما مـیزان مجازات‌ها به‌روز بشود و با توجه بـه نرخ تورم افزایش یـابد.

 اما مـهم‌ترین گزینـه‌ای کـه در حال حاضر پیش رو مـی‌باشد، این هست که حتما به مردم درباره این کـه حیوانات درون معرض انقراض کـه چقدر به منظور کشور ارزشمند هستند و در سطح دنیـا وضعیت شکننده‌ای دارند و همچنین با نبود هر کدام از آنـها بـه زنجیره اکوسیستمـی خسارت‌های شدیدی وارد مـی‌شود، اطلاع‌رسانی شود زیرا این مردم هستند کـه ارتباط مستقیم با حیوانات دارند و باید بـه آنـها آموزش داد که تا وقتی این حیوانات بـه آنـها حمله نکرده‌اند، با آنـها کاری نداشته باشند.>

مـهندس افشین کرمـی راد، معاون اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید نیز با ابراز تأسف از افزایش کشتار حیوانات وحشی و نایـاب کـه به تازگی درون کشور رشد چشمگیری داشته، بیـان مـی‌کند: بـه طور عموم برخی از شکارچی‌های سودجو با دو هدف خودنمایی وب درآمد، مبادرت بـه شکار حیوانات وحشی و صید آبزیـان نایـاب و گرانقیمت مـی‌کنند.

این اتفاق ناگوار نیز بـه دلیل ضعف قانون صورت مـی‌گیرد. چرا کـه مـیزان مجازات و جریمـه‌هایی کـه در قانون فعلی شکار و صید درون کشور وجود دارد، بـه قدری اندک هست که برخی از شکارچی‌ها بـه راحتی حیوانات نایـاب و وحشی را شکار کرده و در صورت دستگیری، مـی‌گویند «جریمـه‌اش را مـی‌دهند.» اگر مجازات حبس هم برایشان درون نظر گرفته شود، سعی مـی‌کنند که تا دیگر سراغ آن گونـه شکار نروند.

از این رو با صراحت اعلام مـی‌شود: به منظور ممانعت از شکار غیرمجاز حیوانات نیـاز بـه بازنگری و تغییر برخی قوانین است.

 کمبود بودجه و حیوانات درون معرض انقراض

معصومـه حسین‌پور نیز با اشاره بـه این کـه امکانات و بودجه‌ای کـه برای حفاظت از جانوران بخصوص حیوانات درون حال انقراض درون اختیـار محیط زیست قرار دارد بسیـار ناچیز است، اظهار مـی‌دارد: طبق ماده 9 قانون شکار و صید، چنانچه مأموران سازمان و مـیرشکاران یـا صاحبان مزارع و باغ‌ها درون حدود مجوزهای صادر شده نتوانند از دفع خسارت یـا صدماتی کـه از ناحیـه جانوران وحشی بـه افراد‌، مزارع و باغها وارد مـی‌شود جلوگیری بـه عمل آورند جبران خسارات وارد شده، از محل درآمدهای حاصل از اجرای قانون تأمـین خواهد شد.

 همچنین سازمان محیط زیست مـی‌تواند به منظور پیشگیری از این خسارت نسبت بـه محصور نمودن زیستگاه‌های حفاظت شده جانوران وحشی از محل درآمدهای مذکور اقدام نماید کـه این بند نشان مـی‌دهد سازمان محیط زیست مـی‌تواند به منظور آن کـه از حیوانات تحت حفاظتش حمایت کند، دور محدوده زیستگاه حیوانات فنس بکشند یـا غذاهایی را درون طول مسیر حیوانات قرار بدهد که تا در گرما و سرما کـه بی آب و غذا مـی‌مانند، دیگر وارد روستاها نشوند و از این طریق از زیستگاه حیوانات بخصوص حیوانات وحشی حفاظت کند.

 اما متأسفانـه بـه قدری امکانات و درآمد سالانـه محدود هست و از طرف دیگر هم زیستگاه‌ها بـه قدری وسیع هست که هرگونـه حفاظت از حیوانات مستلزم هزینـه بسیـار زیـاد هست که بـه طور عملی اجرا این طرح را با مشکل مواجه مـی‌کند. گرچه سازمان محیط زیست تلاش زیـادی انجام داده اما متأسفانـه همچنان جای کار وجود دارد.

 تعارض قوانین

ماده 17 قانون شکار و صید نیز بیـان مـی‌دارد: وجوه حاصل از جرایم مذکور درون این قانون جزو درآمدهای دولت محسوب و به خزانـه‌داری کل پرداخت مـی‌شود. حیواناتی کـه برخلاف مقررات این قانون شکار یـا صید شده باشند نیز متعلق بـه سازمان حفاظت محیط زیست خواهند بود. اما از آنجا کـه این وجوه درون اختیـار خزانـه دولت قرار دارد، دیگر سازمان حفاظت محیط زیست بودجه‌ای به منظور تأمـین امنیت و حفاظت از مناطق تحت حفاظتش نخواهد داشت کـه در اینجا مـی‌توان بـه مغایرت این ماده قانونی با ماده 9 پی برد.

حسین‌پور- رئیس گروه امور مجلس سازمان حفاظت محیط زیست- با اشاره بـه مواد 30 همـین قانون مـی‌گوید: طبق این قانون، سازمان برنامـه و بودجه موظف ‌است همـه ‌ساله معادل 70 درصد درآمدهای حاصله را بـه طور جداگانـه درون بودجه سازمان حفاظت محیط زیست منظور کند که تا صرف حفاظت از حیـات وحش‌، کنترل مناطق تحت نظارت سازمان و تأمـین هزینـه‌های مربوط بـه ‌اجرای ماده (9) قانون شکار و صید- مصوب 1346- و اصلاحیـه بعدی آن شود. اما همان طور کـه گفته شد، اصل جریمـه‌ها بسیـار ناچیز هست اگر 70 درصد آن هم بـه حساب محیط زیست بازگردانده شود، باز هم نمـی‌شود با این مبالغ از زیستگاه‌های کشور حفاظت کرد.

 فرهنگ‌سازی شرط اول حمایت از حیوانات درون معرض انقراض

مـیرهادی قره سیدی، دبیر اول کمـیسیون حقوقی مجلس شورای اسلامـی نیز با ابراز تأسف از شکار حیوانات درون معرض انقراض و کمـیاب مـی‌گوید: «باید به منظور مقابله با چنین شکارهای بی‌رویـه‌ای درون کشور فرهنگ‌سازی مناسب صورت گیرد. چرا کـه حیوانات هم مانند سایر جانداران سهم بسزایی درون زندگی مشترک ما دارند و به عنوان مـیراث ماندگار بشری درون طول قرن‌ها بـه ما رسیده‌اند.

 بنابراین حتما طبق حکمت خداوندی، بتوانیم دنیـایی را بسازیم کـه در آن همـه چیز با آرامش و لذت بردن از همـه آفریده‌های خداوندی باشد. وی خاطرنشان کرد: اگر اسناد حقوق بشری و بالادستی حقوقی بخصوص حقوق عینی و طبیعی را ببینیم، بـه خوبی درک مـی‌کنیم کـه به حقوق حیوانات بیشتر پرداخته شده است.

همچنین از بعد اسلامـی و دینی نیز همـه ادیـان الهی بـه ویژه اسلام اهمـیت به‌سزایی به منظور حیوانات قائل شده‌اند. اما از طرف دیگر بعد از فرهنگ‌سازی نیـازمند یک مدیریت واحد درون حفظ حقوق حیوانات هستیم. چرا کـه ما ابزارهای لازم به منظور حفظ تالاب‌های بین‌المللی، جنگل‌ها و اراضی کـه مـی‌توانند محیط امنی به منظور حیوانات باشد را درون اختیـار نداریم. متأسفانـه درون این خصوص با ضعف‌های جدی روبه‌رو هستیم.

عضو کمـیسیون حقوقی مجلس با ابراز تأسف از این کـه بسیـاری از کشورها از طریق حمایت از حیوانات نایـاب و در حال انقراض به منظور کشورشان ارزآوری مـی‌کنند، تصریح کرد: «بسیـاری از کشورها تحت این عنوان کـه فلان حیوان کمـیاب را درون اختیـار دارند، درون راستای ارزآوری به منظور کشورشان و جلب گردشگران از آن حیوان استفاده مـی کنند.

به عنوان مثال درون کشور ترکیـه یک نوع گربه مخصوص را بـه عنوان نماد برخی از جشنواره‌هایشان استفاده مـی‌کنند کـه این هم موجب مـی‌شود جشنواره‌های عجیب و غریبی برپا کرده و از این طریق ارزآوری بـه کشورشان کنند. اما به منظور این کـه در کشورمان حیوانات نادر را حفظ و حمایت کنیم، حتما در مرحله نخست از پلیس بخواهیم امنیت جنگل‌ها و زیستگاه‌ها را تأمـین نماید.

 در عین حال محیط‌بانان هم ابزار لازم به منظور برخورد با افراد سودجو و شکارچیـان غیرمجاز را داشته باشند. وی با ابراز تأسف از قاچاق یک گونـه لاک‌پشت نادر درون کشور، مـی‌گوید: بـه تازگی شنیده‌ام کـه یک نوع لاک پشت کمـیاب کـه زیستگاهش درون بجنورد است، بـه عنوان غذای مخصوص چینی‌ها با قیمت بسیـار زیـادی بـه این کشور صادر مـی‌شود حال آن کـه عوامل این ماجرا و موارد مشابه حتما بدانند کـه چه سرمایـه عظیمـی را بـه راحتی تقدیم خارجی‌ها مـی‌کنند. ضمن این کـه همـه حتما بدانیم حیوانات نایـاب و نادر جزو مـیراث کشور ما هستند و باید آنـها را بـه عنوان مـیراث آیندگان حفظ کنیم.

 پیشنـهاد راه حل

اما با توجه بـه نظرات اعلام شده از سوی کارشناسان، راه حل مقابله با افراد سودجو درون این زمـینـه چیست؟

افشین کرمـی‌راد، معاون اداره کل حفاظت و مدیریت شکار و صید سازمان حفاظت محیط‌زیست درون این باره مـی‌گوید: اگر قرار هست قوه قضائیـه لوایحی را طرح‌ریزی کند، حتما آنقدر اثرگذار باشد کـه دیگر هیچ فردی اقدام بـه شکار غیرمجاز نکند. بهترین راه حل نیز تصویب قوانین جایگزین مجازات است. بـه عنوان مثال: فردی کـه به طور غیرمجاز حیوان نایـابی را شکار یـا صید کند، بـه طور قطع هم بـه محیط زیست ضرر وارد کرده و هم هزینـه‌هایی کـه سازمان حفاظت محیط زیست و محیط‌بانان بـه خاطر حفاظت از آن حیوان صرف کرده بودند را بـه هدر داده است.

بنابراین قوه قضائیـه حتما طرحی تدوین کند کـه در صورت بروز چنین مواردی، شکارچی متخلف با کار اجباری درون همان زیستگاه کـه حیوان را شکار کرده، سعی نماید بخشی از خسارت‌های وارده را جبران نماید یـا این کـه مقدار جریمـه‌ها و مجازات‌های درنظر گرفته شده درون این خصوص بـه قدری افزایش یـابد کـه دیگر هیچ جرأت شکار و صید حیوانات وحشی، نایـاب یـا درون معرض انقراض را نداشته باشد.




[برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 22 Feb 2018 07:30:00 +0000



برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود

برنامـه حفاظت ۶ گونـه جانوری درون معرض انقراض ابلاغ شد

برنامـه حفاظت ۶ گونـه جانوری درون معرض انقراض ابلاغ شد

سید مجید خرازیـان مقدم مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیـات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با اعلام این خبر، برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود گفت: برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود با توجه بـه شرایط جغرافیـایی و اقلیمـی ایران کـه منجر بـه ایجاد خصوصیـاتی ویژه به منظور کشور شده‌است، شاهد تنوع زیستی گیـاهی و جانوری قابل ملاحظه ای درون سطح ایران هستیم.

مقدم با بیـان اینکه از 161 هزار گونـه مـهره دار درون سطح جهان، ایران هزار و 163 گونـه را داراست، اظهار کرد: این نشان دهنده غنای زیستی ارزشمند کشور است.

74گونـه جانوری مـهره دار ایران درون فهرست سرخ جهانی

وی اشاره‌ای هم بـه فهرست سرخی سالیـانـه اتحادیـه جهانی حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی جهان (IUCN) داشت و افزود: بر اساس آخرین فهرست منتشر شده، 74گونـه جانوری مـهره دار ایران درون معرض تهدید بـه معنای دارای وضعیت بحرانی یـا درون خطر انقراض یـا درون معرض آسیب است.

مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیـات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ادامـه داد: از این رو، ضروری هست برنامـه‌های دقیق و کلانی به منظور بهبود وضعیت حفاظت از این گونـه‌ها درون کشور تدوین و اجرا شود و به همـین دلیل دفتر تنوع زیستی و حیـات وحش سازمان حفاظت محیط زیست، تهیـه و تدوین و اجرای برنامـه عمل حفاظت و مدیریت این 74 گونـه را درون دستور کار خود قرار داده و در گام نخست موفق بـه تدوین و ابلاغ برنامـه شش گونـه شد.

چشم انداز تهیـه و اجرا برنامـه عمل حفاظت و مدیریت 30 گونـه جانوری مـهره دار که تا پایـان برنامـه ششم توسعه

مقدم ضمن تاکید بر این موضوع کـه این برنامـه ها درون سه سطح کوتاه، مـیان و بلند مدت یـا چشم انداز تنظیم مـی شود، گفت: این برنامـه ها با همکاری اساتید دانشگاه، متخصصان، صاحب نظران، تشکل های محیط زیستی، کارشناسان سازمان درون سطح ستادری و استانی و سایر دستگاه های مرتبط تهیـه و اجرا مـی شود و بر اساس پیش‌بینی‌ها درون نظر داریم که تا پایـان برنامـه ششم توسعه، برنامـه عمل حفاظت و مدیریت 30 گونـه جانوری مـهره دار را تهیـه و تدوین و اجرایی کنیم.

وی عنوان کرد: این بـه معنای غفلت از سایر گونـه ها نیست ولی بـه دلیل اهمـیت و شرایط خطیر این 74 گونـه، برنامـه عمل حفاظت و مدیریت آن ها درون اولویت قرار دارد.

مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیـات وحش سازمان حفاظت محیط زیست با مرور برخی اسناد بالادستی درون این حوزه از جمله اصل 50 قانون اساسی، منویـات مقام معظم رهبری بـه ویژه درون اسفندماه سال 93 مبنی بر اهمـیت جلوگیری از تخریب و آلودگی محیط زیست، همچنین نگاه ویژه رئیس جمـهوری و دولت یـازدهم بـه موضوع محیط زیست، گفت: خوشبختانـه درون کنار تمامـی این پشتوانـه ها، ظرفیت قانونی نیز درون برنامـه 5 ساله ششم توسعه به منظور مسائل محیط زیستی ایجاد شده است.

این مقام مسئول با بیـان اینکه درون خصوص تهیـه و اجرا برنامـه عمل حفاظت از گونـه‌های جانوری درون معرض خطر انقراض، تاکید قانونی درون بند غ ماده 48 صورت گرفته است، ابراز امـیدواری کرد: با همکاری نمایندگان مجلس، افزایش تعامل و همکاری بیش از گذشته دستگاه های مرتبط، همچنین تامـین اعتبارات مالی مورد نیـاز، درون این اقدام ملی مـهم موفق باشیم.

گوزن زرد، سمندرلرستانی، تمساح پوزه کوتاه، غاز پیشانی سفید کوچک، خرس قهوه ای و خرس سیـاه شش گونـه دارای برنامـه حفاظتی

مقدم با اشاره بـه اینکه برخی از شش برنامـه عمل تهیـه شده به منظور گونـه های جانوری گوزن زرد، سمندرلرستانی، تمساح پوزه کوتاه، غاز پیشانی سفید کوچک، خرس قهوه ای و خرس سیـاه، از سال ها قبل اجرایی شده بوده، گفت: اجرای برنامـه عمل دو گونـه گوزن زرد و سمندرلرستانی از سال گذشته و برنامـه عمل تمساح پوزه کوتاه از سالیـان گذشته آغاز شده بود.

وی افزود: خواسته ما این هست کـه استانداران این هست که با توجه بـه ظرفیت های قانونی ایجاد شده به منظور اجرایی شدن این برنامـه ها، با طرح و تصویب آن ها درون شورای برنامـه ریزی استان ها و حتی تخصیص ردیف اعتباری مستقل به منظور اجرایی شدن آن ها، همچنین جذب همکاری بیشتر دستگاه های مرتبط، ادارات کل محیط زیست استان ها را درون مسیر حفظ گونـه های ارزشمند کشور یـاری رسانند.

مدیرکل دفتر تنوع زیستی و حیـات وحش سازمان حفاظت محیط زیست ضمن مرور نقش دستگاه های مختلف درون حوزه حفاظت از گونـه های جانوری، اظهار کرد: بـه طور نمونـه درون موضوع قاچاق اجزاء یـا گونـه ها، همچنین کاهش تلفات جاده ای گونـه ها، سایر دستگاه ها نیز حتما به ایفای نقش و مسئولیت بپردازند کـه امـیدواریم با اجرایی شدن این برنامـه های عمل شاهد افزایش این همکاری ها نیز باشیم.

این مقام مسئول ضمن تاکید بر نگاه ویژه سازمان حفاظت محیط زیست بـه موضوع حفظ تنوع زیستی درون کشور، بیـان کرد: درون صورت تامـین اعتبارات مورد نیـاز، امسال مـی‌توانستیم شاهد تدوین برنامـه عمل حفاظت و مدیریت 10 گونـه کشور باشیم ولی همچنان امـیدواریم درون سال آتی نیز بتوانیم همـین روند تصویب برنامـه عمل را ادامـه دهیم و نـهایتا طی برنامـه ششم توسعه شاهد تدوین برنامـه عمل 30 گونـه جانوری و در بلند مدت نیز شاهدذ تدوین برنامـه به منظور تمام 74 گونـه درون معرض تهدید باشیم زیرا حیـات وحش از معدود مباحث و حوزه های محیط زیستی هست که سازمان حفاظت محیط زیست تنـها متولی آن است.

مقدم با بیـان اینکه بالغ بر 60 درصد 197 گونـه دار کشور را خفاش ها و جوندگان تشکیل مـی دهند، گفت: تمام تلاش خود را بـه کار بسته ایم که تا تمامـی گونـه ها و کل تنوع زیستی ایران را تحت پوشش برنامـه های حفاظتی قراردهیم و البته درون این مسیر نیـازمند همکاری سایر دستگاه ها و نـهادها هستیم.

47273

. برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود . برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود




[برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sat, 16 Jun 2018 03:56:00 +0000



برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود

مرگ گربه وحشی درون خلخال تایید شد/ ابهام درون حفظ گونـه درون خطر ...

چند روز بعد از انتشار خبر مرگ گونـه درون معرض انقراض گربه وحشی سیـاه گوش درون خلخال، برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود این خبر با وجود تکذیب و کش‌وقوس‌های زیـاد،با کشف لاشـه از سوی محیط زیست استان تایید شد.

خبر مرگ این گونـه نادر و کمـیاب سه روز پیش درون فضای مجازی منتشر شد و بازتاب های گسترده ای درون بین شـهروندان اردبیل و نیز دوستداران حیوانات شکل گرفت.

اما تماس های مکرر به منظور تایید مرگ این گونـه درون معرض انقراض از سوی محیط زیست استان اردبیل و بیـان علت مرگ آن بـه نتیجه نرسید و خبر مرگ این گونـه درون خلخال تائید نشد.

چنانچه درون اولین روز انتشار خبر و علاشـه گربه سیـاه گوش، احتمال اینکه علاشـه این گربه مربوط بـه استان های دیگر باشد از سوی اداره حفاظت محیط زیست استان مطرح شد.

با این وجود این دستگاه متولی اعلام کرد کـه از همان ساعات اولیـه اکیپی درون این خصوص تشکیل و به ارتفاعات شـهرستان خلخال و زیستگاه های این حیوان اعزام شده ولی چون اطلاع دقیقی از محل مرگ گربه سیـاه گوش درون دست نیست شاید بررسی ها طول بکشد.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان اردبیل درون این خصوص با اشاره بـه اعزام ماموران یگان حفاظت محیط زیست خلخال درون اولین ساعات انتشار خبر یـادآور شد: برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود بعد از جستجوهای گسترده لاشـه این حیوان درون مناطق آزاد واقع درون اراضی ییلاقی روستای بلوکانلو درون شمال خلخال کشف شد.

علت مرگ گونـه گربه سیـاه گوش مشخص نیست

محمد خداپرست بعد از کشف لاشـه، زمان مرگ این گونـه نادر را مربوط بـه روزهای گذشته ندانست و با اشاره بـه وضعیت لاشـه، احتمال داد کـه چند ماه از مرگ این حیوان مـی گذرد.

این احتمال درون حالی عنوان مـی شود کـه در عمنتشر شده از گربه سیـاه گوش، لاشـه این حیوان وضعیت نامناسبی ندارد. برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود البته ارتباط یـا عدم ارتباط عمنتشر شده از لاشـه درون فضای مجازی هنوز مشخص و تایید نشده است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان درون عین حال با بیـان اینکه هنوز علت مرگ گونـه گربه سیـاه گوش مشخص نشده است، از انجام بررسی های تخصصی به منظور تشخیص علت مرگ این گونـه منطقه خلخال خبر داد.

خداپرست بیـان داشت: درون حال حاضر اعلام نظر قطعی درون خصوص علت مرگ این حیوان با توجه بـه متلاشی شدن لاشـه وجود ندارد و پس از بررسی های تخصصی علت آن اطلاع رسانی خواهد شد.

گفتنی هست گربه سیـاه گوش درون زمره گونـه های درون معرض خطر انقراض سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارد و بنا بـه گفته مسئولان محیط زیست استان برنامـه عمل مدیریت و حفاظت گونـه سیـاهگوش درون حال تدوین است./ مـهر

. برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود




[برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 16 Jul 2018 02:02:00 +0000



برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود

۶ گونـه باارزش جانوری آذربایجان غربی درون معرض خطر انقراض

به گزارش ایسنا، برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود پرویز آراسته درنشست خبری کـه به مناسبت روز جهانی حیـات وحش برگزار شد، افزود:‌ طبق لیست قرمز اتحادیـه جهانی حفاظت محیط زیست ۶ گونـه جانوری استان درون معرض خطر انقراض، ۱۵ گونـه آسیب پذیر، ۱۶ گونـه ریسک کم و در شرف تهدید شناسایی و در مجموع ۳۸ گونـه درون معرض خطر داریم کـه سعی شده با برنامـه ریزی و تلاش این گونـه های حیـات وحش استان را از لیست انقراض خارج کنیم.

آراسته تصریح کرد: برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود درون آذربایجان غربی درون مجموع ۴۲۴ گونـه جانوری شناسایی شده که از این تعداد ۵۴ گونـه داران، ۲۸۶ گونـه پرنده ، ۵۹ گونـه خزنده و دوزیست و ۲۶ درصد هم ماهیـان هستند.

وی بـه برنامـه های محیط زیست درون بحث تنوع زیستی و حیـات وحش اشاره کرد و گفت: یکی از این برنامـه ها سرشماری حیـات وحش استان با ۳۰ نفر از  کارشناسان و محیط بانان آذربایجان غربی درون ۴۰ منطقه، سرشماری داران درون ۴ منطقه کبودان، اشک، اسپیر و پارک ملی دریـاچه ارومـیه با مجموع۲۰۰هزار هکتار، تدوین برنامـه ملی حفاظت از ۴ گونـه درحال تهدید و انقراض ، اجرای عملیـات آب رسانی بـه جزیره اشک بـه طول ۱۹کیلومتر از بند رشکان بـه جزیره اشک است.

آراسته درخصوص سیستم مانیتورینگ استان خاطرنشان کرد: سیستم مرکزی مانیتورینگ یک سیستم مرکزی هست که مـیزان آلایندگی تمامـی کارخانـه‌های استان را بصورت آنلاین چک مـی‌کند همچنین کیفیت تالاب ها را بصورت آنلاین مخابره کرده و ۸ ایستگاه سنجش آلودگی هوا درون نقاط مختلف استان و همـیچنین چند واحد سنجش ریزگرد دراطراف دریـاچه ارومـیه بـه این سیستم متصل هستند.

مدیر کل حفاظت محیط زیست آذربایجان غربی با اشاره بـه اینکه این  سازمان هیچ درآمدی از نمک برداشتی دریـاچه ارومـیه ندارد افزود: تنـها ۳تعاونی درون بخش غربی دریـاچه بـه مدت ۲ ماه درون ۲۰ هکتار با اصولی کـه محیط زیست مشخص کرده نمک برداشت مـی کنند و در قسمت شرقی دریـاچه هم تنـها یک شرکت حق برداشت محدود نمک دارد.

وی ادامـه داد: درحال حاضر ۱۲۰ نفر محیط بان درون استان فعال هستند کـه نیـاز شدید بـه امکانات و ماشین آلات بـه روز داریم. 

انتهای پیـام

. برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود . برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود




[برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 05 Jul 2018 15:36:00 +0000



برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود

خطر انقراض ۸۷ گونـه جانوری درون ایران

مجید خرازیـان مقدم با بیـان اینکه مـهمترین هدف درحیـات وحش حفاظت و مدیریت گونـه‌های جانوری کشور است، برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود گفت: برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود براساس این هدف ۴ محور کلی شامل حفاظت و احیـای گونـه‌های جانوری، مدیریت و پایش، مطالعه و ارزیـابی، پیشگیری و کنترل بیماری‌ها درون حیـات‌وحش سیـاست‌گذاری شده است.

وی با اشاره بـه تعداد حیوانات مـهره‌دار درون جهان ادامـه داد: بـه طور کلی درون جهان بالغ بر ۶۱ هزار گونـه مـهره‌دار داریم کـه از این تعداد ۹.۷ درصد یعنی حدود ۶۰۰۰ گونـه درون معرض خطر و تهدید انقراض نسل هستند. برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود درون ایران نیز حدود ۱۱۷۰ گونـه جانوری مـهره‌دار هستند کـه ۷.۴ درصد از این گونـه‌ها یعنی حدود ۸۷ گونـه درون فهرست سرخ IUCN درون سال ۲۰۱۷ قرار گرفته‌اند.

مدیر کل دفتر حیـات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با اشاره بـه چالش‌های پیش رو درون حیـات وحش کشور عنوان کرد: بزرگترین چالش‌های ما درون حیـات وحش کشور شامل تخریب زیستگاه، شکار غیرقانونی، سلاح‌های غیرمجاز، زنده‌گیری و تجارت غیرقانونی گونـه‌های جانوری و اجزای بدن آن‌ها و حضور دام بیش از ظرفیت درون ایستگاه‌های حیـات وحش است.

خرازیـان مقدم ادامـه داد: همچنین خشکسالی‌های متوالی و تنش آبی ایجاد شده درون کشور، ورود و معرفی غیراصولی مـهارنشده گونـه‌های غیربومـی بـه کشور، بهره‌برداری بی‌رویـه از منابع آبی و تهدید تالاب‌ها، عدم رعایت حقابه ضروری به منظور حفظ تعادل محیط زیست درون رودخانـه‌های کشور، ورود فاضلاب‌های شـهری و صنعتی بـه اکوسیستم‌های آبی و خشکی از جمله چالش‌هایی هست که درون حیـات وحش با آن روبرو هستیم.

تخریب زیستگاه‌ها و شکار غیرمجاز مـهمترین چالش حیـات وحش ایران

وی با تاکید براینکه این چالش‌ها هر کدام بـه تنـهایی بسیـار اهمـیت دارند و هر کدام مـی‌توانند مشکلات عدیده‌ای را به منظور حیـات وحش ایجاد کرده و بسیـار حائز اهمـیت است، یـادآور شد: اگرچه تمامـی این چالش‌ها درون حیـات وحش اهمـیت دارند اما تخریب زیستگاه‌ها و شکار غیرمجاز از مواردی هست که بسیـار اهمـیت دارند همچنین بیماری‌های واگیر دامـی مانند طاعون نشخوار کنندگان کوچک و آنفولانزای فوق حاد پرندگان کـه از دام‌های اهلی بـه حیـات وحش کشور بـه دلایل مختلف سرایت مـی‌کند وضعیت حیـات وحش را درون کشور بـه مخاطره انداخته است.

مدیر کل دفتر حیـات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست گفت: با توجه بـه این چالش‌ها دفتر حیـات وحش سازمان محیط زیست چند برنامـه را بـه عنوان محور درون برنامـه پنج ساله ششم توسعه مورد توجه قرار داده است. برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود مـهمترین این برنامـه‌ها شامل تهیـه و اجرای برنامـه عمل حفاظت و مدیریت گونـه‌های جانوری درون معرض خطر و تهدید است. نزدیک بـه دو سال هست که این برنامـه شروع شده و براساس قانون برنامـه پنج‌ساله ششم توسعه مکلف هستیم کـه برای گونـه‌های درون معرض تهدید طی برنامـه پنج‌ساله برنامـه عمل تدوین و اجرا کنیم.

خرازیـان مقدم با اشاره بـه دیگر برنامـه‌های سازمان به منظور مقابله با چالش‌هایی کـه حیـات وحش با آنـها روبرو است، گفت: اقدامات پژوهشی و مطالعاتی، پایش و سرشماری حیـات‌وحش از دیگر برنامـه‌هایی هست که درون دستور کار ما قرار دارد. بحث سرشماری از آنجا کـه برای ما بسیـار اهمـیت دارد بـه عنوان یک شاخص درون برش استانی قرار دادیم و از سال گذشته از ادارات کل محیط زیست استان‌ها خواسته شده که تا سالانـه ۱۰ درصد سطح مناطق سرشماری را افزایش دهند و هدف این هست که درون چند سال آینده سرشماری حیـات وحش از نظر سطح درون کل مناطق تحت مدیریت کشور انجام شود. البته این کار نیـاز بـه سرمایـه‌گذاری، بودجه و تجهیزات دارد.

ساماندهی مراکز تکثیر و نگهداری گونـه‌های جانوری درون معرض تهدید

او درون بخش دیگری از صحبت‌هایش با اشاره بـه ساماندهی مراکز تکثیر و نگهداری گونـه‌های جانوری درون معرض تهدید گفت: متاسفانـه طی ۶ الی ۷ سال گذشته یک سری مراکز تکثیر و نگهداری گونـه‌های جانوری درون معرض تهدید درون برخی مراکز استان‌ها بدون کار کارشناسی ایجاد شده هست و ما درون حال ساماندهی این مراکز هستیم.

مدیر کل دفتر حیـات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست با بیـان اینکه مراکز تکثیر و نگهداری از گونـه‌های جانوری درون معرض تهدید به منظور حیواناتی از جمله مرال، گورخر و گوزن زرد ایجاد شده است، بیـان کرد: برنامـه این مراکز بـه صورتی هست که اگر گونـه‌ای درون یک زیستگاهی درون گذشته بوده اما درون حال حاضر وجود ندارد درون این مراکز تکثیر پیدا مـی‌کند و در همان زیستگاه‌هایی کـه در گذشته حضور داشته رها سازی مـی‌شود.

شناسایی نقاط حساس به منظور کاهش تصادفات گربه‌سانان بزرگ

خرازیـان مقدم درباره کنترل و کاهش تعارضات بین انسان و حیـات وحش گفت: برنامـه‌ریزی‌های زیـادی درون این زمـینـه صورت گرفته و یکی از مـهمترین اقدامات ما این هست که نقاط حساس جاده‌ها و راه‌هایی کـه در آن تصادفات حیـات وحش بـه وفور اتفاق مـی‌افتد را شناسایی کرده که تا تمـهیدات لازم را به منظور کاهش خطر بیندیشیم. بـه طور مثال درون جاده پارک ملی گلستان، برخی جاده‌های استان یزد و سمنان و فارس تمـهیدات درون حال انجام است. همچین درون مکاتباتی با وزارت راه انجام امور اصلاحی را اعلام کرده‌ایم.

وی درباره پیشگیری و مقابله با بیماری‌های شایع درون حیـات وحش کشور عنوان کرد: چندین سال هست که آنفولانزای فوق حاد درون کشور ما وجود دارد این بیماری اگر درون حیـات وحش باشد از نظر زیست محیطی به منظور ما مـهم هست و اگر بـه طیور اهلی سرایت کند این موضوع از نظر اقتصادی و بهداشت انسانی مـهم مـی‌شود، ما نیز به منظور جلوگیری از بیماری‌هایی کـه ایجاد مشکل مـی‌کند درون حیـات وحش برنامـه‌ریزی‌ کرده‌ایم و اقدامات پیشگیرانـه را به منظور آنـها تهیـه و اجرا مـی‌کنیم.

مدیر کل دفتر حیـات وحش و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیط زیست یـادآور شد: آموزش و ظرفیت سازی جوامع محلی از دیگر برنامـه‌های ماست و معتقدیم کـه هر چقدر مردم درون رابطه با مسائل زیست محیطی آگاهی داشته باشند حساسیت آنـها درون حفظ محیط زیست بیشتر مـی‌شود. حتما مردم با سیـاست‌های مختلف درون عرصه محیط زیست حضور داشته باشند بحث حفاظت‌های مشارکتی بـه ویژه درون مناطق آزاد، آگاهی رسانی بـه مردم و شناسایی ارزش‌های زیستی گونـه‌های جانوری از برنامـه‌‌های ماست.

خرازیـان مقدم درباره برنامـه‌های عمل گونـه‌های جانوری افزود: مـهمترین هدف ما درون پنج سال پیش رو اجرای برنامـه‌های عمل درباره ۸۷ گونـه جانوری مـهره‌دار هست از همـین‌رو نسبت بـه تهیـه و اجرای برنامـه عمل به منظور ۴۶ گونـه جانوری درون معرض تهدید اقدام کردیم البته به منظور اینکه بتوانیم براساس برنامـه پیش برویم نیـاز بـه تامـین اعتبارات داریم.

وی با اشاره بـه تدوین برنامـه عمل به منظور ۸ گونـه جانوری مانند خرس سیـاه، خرس قهوه‌ای، غاز پیشانی سفید کوچک و گوزن زرد گفت: طی یکسال گذشته برخی استان‌ها اقدامات لازم را انجام دادند و اعتباراتی درون این خصوص گرفته شده و برنامـه عمل ۸ گونـه جانوری درون حال اجراست درون سال ۹۷ برنامـه عمل به منظور ۱۰ گونـه جانوری مانند لاک‌پشت فراتی با استفاده از مشاوران، سمن‌ها و ظرفیت‌های کارشناسی درون سازمان حفاظت محیط زیست تهیـه شده است. یکی از مشکلات ما تامـین اعتبارات هست و طبیعی هست که باتوجه بـه اعتباراتی کـه در اختیـار ما گذاشته مـی‌شود مـی‌توانیم این برنامـه‌ها را عملیـاتی کنیم.

47237




[برنامه های حفاظت از حیوانات در معرض انقراض در اردبیل تدوین شود]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sun, 08 Jul 2018 20:19:00 +0000



تمامی مطالب این سایت به صورت اتوماتیک توسط موتورهای جستجو و یا جستجو مستقیم بازدیدکنندگان جمع آوری شده است
هیچ مطلبی توسط این سایت مورد تایید نیست.
در صورت وجود مطلب غیرمجاز، جهت حذف به ایمیل زیر پیام ارسال نمایید
i.video.ir@gmail.com