تصویر نادره در جودا و اکبر

تصویر نادره در جودا و اکبر بیوگرافی و عهای راجات توکاس بازیگر نقش جلال(شاهنشاه) درون ... | داستان سریـال جودا و اکبر و قسمت آخر سریـال جودا و اکبر | درباره سریـال ماه پیکر - em.neptonblog.com | جهانگیرشاه - ویکی‌پدیـا، دانشنامـهٔ آزاد | فیلم تجاوز یک آخوند‌ جمـهوری اسلامـی درون در دستشویی مسجد بـه ... |

تصویر نادره در جودا و اکبر

بیوگرافی و عهای راجات توکاس بازیگر نقش جلال(شاهنشاه) درون ...


برای مشاهده ی اندازه ی کامل کلیک کنید

راجات توکاس و همسرش شریشتی:


برای مشاهده ی اندازه ی کامل کلیک کنید


برای مشاهده ی اندازه ی کامل کلیک کنید

تصویر مادر راجات توکاس، تصویر نادره در جودا و اکبر پرامـیلا توکاس:


برای مشاهده ی اندازه ی کامل کلیک کنید


برای مشاهده ی اندازه ی کامل کلیک کنید


برای مشاهده ی اندازه ی کامل کلیک کنید


برای مشاهده ی اندازه ی کامل کلیک کنید


برای مشاهده ی اندازه ی کامل کلیک کنید

نام اصلی: تصویر نادره در جودا و اکبر راجات توکاس (Rajat Tokas)
سن: متولد 19 جولای 1991 (به شمسی: 28 تیر 1370)
محل تولد: دهلی نو، هندوستان
سالهای فعالیت: از 2006 که تا کنون
همسر: شریشتی نایـار
دین: هندو
قد: 168 سانتی متر
وزن: 66 کیلوگرم

بیوگرافی کامل راجات توکاس (شاهنشاه جلال)
راجات توکاس بازیگر هندی متولد سال 1991 مـیلادی است. تصویر نادره در جودا و اکبر وی درون مونیرکا درون ایـالت دهلی بـه دنیـا آمده است. تصویر نادره در جودا و اکبر پدر او رامویر و مادرش پرامـیلا نام دارند. از علایق او مـی توان بـه شنا، فوتبال و اسب سواری اشاره کرد. او تحصیلات متوسطه خود را درون موسسه هوپ هال بـه پایـان رسانید. راجات درون ابتدا مـی خواست که تا یک کارگردان شود. او درون کودکی نیز درون چندین فیلم ایفای نقش کرده است. پدرش به منظور انتخاب شغل بازیگری مشوق او بوده هست و هنگامـی کـه او 15 ساله بود بـه خاطر او کارش را رها کرد که تا با او به منظور تست بازیگری سریـال "سای بابا" بـه بمبئی برود. کـه البته او به منظور این سریـال انتخاب شد و اولین کارش را با همـین سریـال آغاز کرد. بعد از درون سریـال های دیگری هم کـه ایفای نقش کرد کـه جودا و اکبر از مـهمترین آنـهاست و البته بیشتر شـهرت خود را هم با همـین سریـال بدست آورد.
راجات توکاس درون سال 2015 با شریشتی نایـار بازیگر تئاتر ازدواج کرد. او ذاتا خجالتی هست و دوستان زیـادی ندارد.

علاقه مندی های راجات توکاس
غذای مورد علاقه: غذای چینی
بازیگر مرد مورد علاقه: ریتیک روشن و آمـیتاب باچان
بازیگر زن مورد علاقه: رانی موکرجی و کاجول
رنگ مورد علاقه: آبی و قرمز
مکان مورد علاقه به منظور سفر: گوآ و پاریس




[تصویر نادره در جودا و اکبر]

نویسنده و منبع |



تصویر نادره در جودا و اکبر

داستان سریـال جودا و اکبر و قسمت آخر سریـال جودا و اکبر

داستان سریـال هندی جودا و اکبر و خلاصه قسمت آخر سریـال جودا و اکبر

سریـال درام جودا و اکبر ساخته سال 2013 درون هندوستان مـی باشدکه نقش های اول این سریـال را پاریدهی شارما درون نقش جودا و راجات توکاس درون نقش اکبر شاه بازی مـی کنند. تصویر نادره در جودا و اکبر همچنین فیلم سینمایی جودا و اکبر با بازی آیشواریـا رای و هرتیک روشن درون سال 2008 اکران شد.

ابهت، تصویر نادره در جودا و اکبر شکوه و زرق و برق این داستان تاریخی حماسی، بـه ندرت درون فیلم‌های امروزی دیده مـی‌شود.

داستان سریـال جودا و اکبر

موضوع این داستان عشقی- حماسی کـه در قرن شانزدهم درون هند درون زمان حکمرانی امپراطور مغول «اکبر» روایت شده، علاقه و نـهایتا ازدواج او با شاهزاده خانواده راج پوت، جودا است؛ یک پیوند بحث برانگیز کـه بیشتر بـه منظور اتحاد 2فرهنگ و دین مختلف به منظور رسیدن بـه مقاصد سیـاسی انجام مـی‌گیرد.

پیروزی‌های متعدد این سلطان، به منظور او لقب اکبر  یـا بزرگ را بـه ارمغان مـی‌آورد، اما دستمایـه اصلی فیلم، داستان علاقه این پادشاه مقتدر بـه یک شاهزاده هندوی سرکش(جودا) است.

جودا بـه ازدواج با سلطان اکبر بزرگ رضایت مـی‌دهد بـه شرطی کـه اجباری به منظور تغییر دین وی درون کار نباشد و او بتواند بدون توجه بـه مذهب درباریـان، اعمال دینی خود را بـه پا دارد و این آغاز داستان است.

اکبر بـه دلیل موفقیت‌های بیشمارش درون حکمرانی، یکی از برجسته‌ترین فرمانروایـان مغول محسوب مـی‌شود. تصویر نادره در جودا و اکبر وی درون سن 13سالگی بـه تخت نشست و در 14سالگی اولین نبرد را پیروز شد، و حتی درون آن زمان بـه عنوان فرمانروایی عاقل، نیک اندیش و خیرخواه شناخته شد.

در ابتدای فیلم مـی‌بینیم کـه سربازان اکبر، ارتش مجهز و برتر همو ویکرام آدیتیـا را درون جنگ دوم پانی‌پات درون سال 1556 شکست مـی‌دهند. هنگامـی کـه همو(سردار دشمن) بیـهوش و زخمـی بـه قصر آورده مـی‌شود، سلطان اکبر درون قصر حضور ندارد و جانشین امپراطور دستور سرب او را صادر مـی‌کند، اما پادشاه این دستور را بی‌عدالتی، بی‌تمدنی و برخلاف قوانین جنگ مـی‌خواند کـه این نشان دهنده وجدان قوی این امپراطور و یک امتیـاز برجسته درون پیروزی‌های جنگی است.

در همان حال کـه کشورگشایـان مغول بـه سمت ایران و ممالک عربی پیش مـی‌آورند، جنگ‌های خونینی رخ داد و ایـالت‌های فراوانی بـه شبه قاره هند اضافه شد و تحت کنترل آنـها درآمد. درون شرایطی مشابه جنگ‌های صلیبی درون اروپا ، جنگ‌های خونین درون مشرق زمـین درون مقابل نیروهای افغان و ترک پیشرونده درون گرفت.

پیشینیـان چنگیزخان از قرن 16 بر جنوب آسیـا، از افغانستان که تا دورترین قسمت‌های هند را اشغال کرده و تا 2 قرن بر آنـها حکم راندند.

به عنوان یک پادشاه مسلمان درون هند، سیـاست سلطان جلال الدین اکبر یکی از روشنفکرانـه‌ترین سیـاست‌ها درون زمـینـه سازش با مذاهب مختلف است. وی بی‌شباهت بـه پیشینیـان و شاهان بعد از خود، با دیگر ادیـان بـه خوبی مدارا مـی‌کرد.

در جامعه‌ای متشکل از گروه‌های مختلف، اکبرخان جو مدارا و احترام بـه تمام عقاید و ادیـان مردم را  برانگیخت و مناظراتی با سران تمام ادیـان ترتیب داد. او تلاش کرد تمایز موجود مـیان مسلمان و غیر مسلمان را درون کشورش از مـیان بردارد که تا حدی کـه  برای ایجاد و حفظ صلح و اتحاد و به خاطر صلاح مردم کشورش تصمـیم بـه ازدواج با شاهزاده هندوی خانواده راج پوت گرفت. اکبر یک شخصیت بسیـار قدرتمند بود. او از عواقب احتمالی کارها و تصمـیماتش – و مـیدان جنگ- واهمـه نداشت.

این فیلم  با هر مقیـاسی کـه سنجیده شود یک فیلم حماسی تمام عیـار است. هر سکانس سرشار از رنگ‌های بسیـار جذاب، منظره‌های زیبا و پراحساس هست و درون یک کلام حتما گفت کـه کارگردان بـه خوبی از بعد تعریف داستان برآمده است.

اغراق نیست کـه آغاز فیلم را شگفت‌آور بخوانیم چون بـه هر حال جودا – اکبر  یکی از پرهزینـه‌ترین فیلم‌های هندی هست که که تا به حال ساخته شده؛ از زینت آلات ارزشمند و گران قیمت ( بـه عنوان مثال یک جواهر 40کیلویی از طلای خالص بـه قیمت 7/5 مـیلیون پوند) و قلعه‌های مزین بـه جواهرات و قصرهای مجلل گرفته که تا ارتش‌های مجهز بـه انواع ابزار آلات جنگی و با هزاران سرباز. جودا – اکبر  همـه اینـها را دارد، بـه علاوه یک داستان عاشقانـه کـه بخش رسمـی از فیلم اس

توجه خاصی بـه جزئیـات معطوف شده کـه البته از کارگردان «لاگان» نمـی‌توان کمتر از این انتظار داشت. کارگردان درون تعریف داستان صبر و حوصله زیـادی بـه خرج داده و به حق هم آن را بسیـار جذاب بـه تصویر کشیده است. شاید بتوان زمان 3ساعت و نیم این فیلم را اینچنین توجیـه کرد.

البته این زمان طولانی محاسنی هم دارد.  باوجود سکانس‌های بی‌نقص (یـا کم نقص) جنگی،‌نبردهای تن بـه تن، توطئه‌های درون قصر و یک تصنیف فوق‌العاده هیچ صحنـه خسته کننده‌ای وجود ندارد و البته ما تاریخ را به منظور مقایسه درون پیش‌رو داریم.

«پاریدهی شارما» درون نقش جودا، مـهربان اما مردد هست (همانطور کـه باید باشد) و نبرد درونی خود را بـه خوبی بـه تصویر مـی‌کشد. «راجات توکاس » بـه حق درون خور نقش «اکبر» هست و نقش خود را با تمام وجود و با بـه کارگرفتن تمام جذابیت‌هایی کـه بر ایفای تمام و کمال این نقش شاهانـه مورد نیـاز هست بازی مـی‌کند. گزینش سایر هنرمندان نیز با دقت خاصی انجام شده و در کل، گروه انتخابی به منظور کار، گروه بی‌نقصی است.

آمـیتاب باچان – بازیگر سینمای هند- درون مورد این فیلم گفته است: تصویر نادره در جودا و اکبر باتوجه بـه منابع متعدد تاریخی نمـی‌توان این فیلم را صددرصد مستند دانست… اما آنچه درون آن تردیدی نیست شأن و مقامـی هست که ما همواره به منظور «اکبر» قائل بوده‌ایم و هستیم، امتیـازات او بـه عنوان یک جنگاور بزرگ و یک پادشاه مقتدر کـه تمام ایـالت‌هایی کـه امروزه بـه نام هند مـی‌شناسیم را یکپارچه کرد ، غیر قابل انکار است.

این فیلم  او را  واقع گرایـانـه، بخشنده، شریف و در عین حال که تا حدی ظالم و سنگ دل  به تصویر کشیده. با تمام این اوصاف این فیلم تمام جنبه‌های شخصیتی او را بـه تصویر نکشیده، مانند علاقه او بـه هنر و حمایت از هنرمندان یـا این حقیقت کـه او با ترکیب بخش‌هایی از صوفی‌گری هندو و مسیحیت، مذهبی بـه نام «دین الهی» را بنیـان نـهاده است. شقاوت و ظلم‌ذاتی او درون جنگ‌ها نیز از دید تماشاگر پنـهان مانده است. اکبر خان اغلب از سرهای بریده شده مردمان سرزمـینی کـه اشغال مـی‌کرد هرم مـی‌ساخت.

قصد ما مقایسه «جودا اکبر» با لاگان نیست  ولی از این طریق مـی‌توان بـه پیشرفت چشمگیر کارگردان (آشوتوش گواریکر) درون این چند سال اخیر پی برد، زیرا آخرین اثر او «سوادس»( وطن درون نسخه دوبله شده بـه فارسی) اصلا قابل مقایسه با این فیلم‌ها نیست.

جودا- اکبر یک فیلم عالی و سرگرم کننده است، از آن دسته فیلم‌ها کـه باید  حضور آن بر پرده نقره‌ای را مغتنم و قابل قدردانی دانست. اگر شما بتوانید از زمان طولانی فیلم و پایـان آن (اگرچه خوشایند است) چشم بپوشید جودا- اکبر حداقل ارزش یک نگاه اجمالی را دارد. آن را بسیـار باشکوه خواهید یـافت، اما بهتر هست یک بالش همراه خود داشته باشید!




[تصویر نادره در جودا و اکبر]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Tue, 22 Jan 2019 10:55:00 +0000



تصویر نادره در جودا و اکبر

درباره سریـال ماه پیکر - em.neptonblog.com


سریـال ترکی محصول سال 2015  و دنباله سریـال سده باشکوه یـا همان حریم سلطان کـه در سال 2011 تولید شد، تصویر نادره در جودا و اکبر مـی باشد.
این سریـال بازگو کننده زندگی کوسم سلطان، ی کـه به عنوان بـه حرم سلطان احمد آورده شد و به یکی از قویترین زنان تاریخ عثمانی بدل شد.
اولین قسمت سریـال درون خیوس یونان فیلم برداری شده است.
تا کنون 1 فصل 30 قسمتی از این سریـال تولید و پخش شده است. تصویر نادره در جودا و اکبر زمان هر قسمت بین 120 که تا 155 دقیقه مـی باشد.

خلاصه داستان سریـال
آناستازیـا(ناسیـا هم گفته مـی شود) ی یونانی 13 ساله ایست کـه در زندگی آرامـی درون تینوس یونان دارد. تصویر نادره در جودا و اکبر تصویر نقاشی شده او با بره ای درون دستانش بـه قصر توپکاپی فرستاده مـی شود کـه مورد توجه سلطان جوان عثمانی کـه به تازگی صاحب تاج و تخت شده است، سلطان احمد قرار مـی گیرد. بـه خاطر اینکه سلطان بـه شدت تحت تاثیر این تصویر قرار گرفته است، صفیـه سلطان دستور مـی دهد که تا درون تصویر را بـه قصر بیـاورند.
ناسیـا از خود بیزاری و کله شقی و رفتارهای بچگانـه نشان مـی دهد، چرا کـه این اولین باری هست که او با مشکلات واقعی زندگی روبرو مـی شود. او قسم مـی خورد کـه خانـه خود باز خواهد گشت. وقتی او را بـه قصر مـیاورند احمد بـه دفعات زیـادی او را ملاقات مـی کند. ابتدا ناسیـا عشق احمد را رد مـی کند ولی کم کم آن را قبول مـی کند و نظرش تغییر مـی کند و عاشق احمد مـی شود و متوجه مـی شود کـه سرنوشت آن دو بـه یکدیگر گره خورده است. او حتی به منظور نجات جان معشوق، جان خود را بـه خطر مـی اندازد. بـه خاطر شجاعتش و آسیب ناپذیری اش، قدرتش بیشتر و بیشتر مـی شود. او بـه اسلام مـی گراید و نامش را بـه کوسم تغییر مـیدهد و بالاخره قدرتمندترین سلطان زن تاریخ عثمانی مـی شود.

بازیگران سریـال ماه پیکر(کوسم سلطان)
برن ساعات درون نقش کوسم سلطان(دوران جوانی)
آناستازیـا تیسیلیمپیودر نقش ناسیـا - کوسم سلطان(دوران نوجوانی)
هولیـا آوشار درون نقش صفیـه سلطان مادربزرگ سلطان احمد و مادر سلطان محمد سوم
اکین کوچ درون نقش سلطان احمد
تولین اوزن درون نقش حندان سلطان مادر سلطان احمد والده سلطان
آسلیـهان گوربوز درون نقش حلیمـه سلطان
ویلدان آتاسور درون نقش هماشاه سلطان سلطان احمد و بزرگ صفیـه سلطان و سلطان مراد سوم و همسر ذوالفقار
گولجان ارسلان درون نقش فخریـه سلطان سلطان احمد، عاشق محمد گیرای
برک جانکات درون نقش اسکندر/ شاهزاده یحیی
ارکان کولچاک درون نقش شاهین گیرای خان
کادیر دوغلو درون نقش محمد گیرای سوم
مته هوروزغلو درون نقش ذوالفقار پاشا
مـهمت کورتولوش درون نقش درویش محمد پاشا مربی و اولین محافظ سلطان احمد
اویکو کارایل درون نقش دلربا سلطان سلطان احمد و همسر کارا داوود پاشا
بوران کوزوم درون نقش سلطان مصطفی اول
تانر اولمز درون نقش سلطان عثمان دوم پسر احمد و ماه فیروزه سلطان
بسته کوکدمـیر درون نقش ملک سیما سلطان همسر مورد علاقه سلطان عثمان و مادر شاهزاده عمر
بهار سلوی درون نقش عقیله خانم همسر قانونی عثمان دوم، مادر زینب سلطان و شاهزاده مصطفی
بوراک داکاک درون نقش شاهزاده مـهمت (محمد) پسر سلطان احمد و کوسم
مصطفی اوستوندا درون نقش کارا درویش پاشا
جهان اونال درون نقش کویونجو مراد پاشا
اسرا درماجی اغلو درون نقش جنت خاتون خدمتکار صفیـه و کوسم سلطان
نادر ساریباجاک درون نقش بلبل آقا خدمتکار صفیـه سلطان
احسن اروغلو درون نقش ملکه خاتون خدمتکار کوسم سلطان، عاشق اسکندر
دلارا آکسویک درون نقش ماه فیروزه سلطان همسر سلطان احمد و مادر شاهزاده عثمان
آیچا کورو درون نقش گلبهار سلطان همسر سلطان احمد و مادر شاهزاده بایزید - فصل دوم: تصویر نادره در جودا و اکبر سیبل تاشچی اغلو
هاکان شاهین درون نقش حاجی آقا
امره ارچیل درون نقش ریحان آقا
ابرو اونلو درون نقش ایجان خاتون
ایلم ایلدیز درون نقش منکشـه خاتون
شاهین سکمان درون نقش عمر افندی معلم شاهزاده عثمان
احسان اونال درون نقش سلیمان آقا




[تصویر نادره در جودا و اکبر]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Tue, 22 Jan 2019 03:46:00 +0000



تصویر نادره در جودا و اکبر

جهانگیرشاه - ویکی‌پدیـا، دانشنامـهٔ آزاد

پرش بـه ناوبری پرش بـه جستجو

جهانگیرشاه چهارمـین پادشاه گورکانیـان هند شاهنشاه امپراتور مغول گورکانیـان هندسلطنت ۱۶۰۵–۱۶۲۷ م (۱۰۱۴–۱۰۳۷ ه‍. تصویر نادره در جودا و اکبر ق)پس از اکبرشاهپیش از شاه جهان
شـهریـار (دوفاکتو)ملکه اصلی نورجهان بیگم
همسران نورجهان بیگم
بلقیس مکانی
شاه بیگم
صاحب جمال
نورنساء بیگم
ملکه جهان
صاحبه بیکم
خاص محلفرزند(ها) خسرو مـیرزا
پرویز مـیرزا
شاه جهان
شـهریـار مـیرزا
جهاندار مـیرزا
سلطان‌ نسا بیگم
دولت نسا بیگم
بهار بانو بیگم
عفت بانو بیگم
بیگم سلطان بیگم نام کامل مـیرزا نورالدین بیگ محمد خان سلیم جهانگیرشاهدودمان امپراتوری تیموری هندپدر اکبرشاهمادر مریم الزمانیزادروز ۳۰ اوت ۱۵۶۹ (۱۷ ربیع‌الاول ۹۷۷ ه‍. تصویر نادره در جودا و اکبر ق)
فاتح پور سیکریمرگ ۷ نوامبر ۱۶۲۷ (۵۸ سال) (۸ ربیع‌الاول ۱۰۳۷ ه‍. ق)
کشمـیر،

مـیرزا نورالدین بیگ محمد خان سلیم (فرمانروایی: ۱۶۰۵–۱۶۲۷ م) شناخته شده با نام سلطنتی اش جهانگیر با لقب کامل: «السلطان الاعظم و الخاقان المکرم، تصویر نادره در جودا و اکبر خسرو گیتی پناه، ابوالفتح نورالدین محمد جهانگیر پادشاه غازی» چهارمـین پادشاه سلسلهٔ گورکانیـان هند یـا امپراتوری مغولی هند است.[۱] جهانگیر وارث امپراتوری پدرش اکبرشاه (فرمانروایی: ۱۵۵۶–۱۶۰۵ م) شد. از اکبر بـه عنوان بزرگترین پادشاه تاریخ هند نام مـی‌شود و گستره حکومتش از شـهر قندهار درون مغرب که تا شـهر داکا درون بنگال شرقی درون مشرق و از سرینگر (کشمـیر) درون شمال که تا سرحد شـهر احمدنگر درون جنوب امتداد داشت.[۲] جهانگیر شاه بـه علم و هنر و ادب بیش از سیـاست علاقه داشت و امور کشور عملاً درون دست همسرش نورجهان بود.[۳]جهانگیر شاه پادشاهی بسیـار عادل بود.

تولد

جهانگیر چهارمـین پادشاه سلسله گورکانیـان هند

اکبر پادشاه بزرگ سلسله گورکانی و همسرش ملکه جودا بعد از سال‌ها انتظار به منظور داشتن پسری کـه وارث تاج و تحت باشد بـه درگاه شیخ سلیم چشتی (۱۴۱۸–۱۵۷۲ مـیلادی) از صوفیـان بزرگ آن دوره، دعا مـی‌کنند و پس از مدتی صاحب پسری مـی‌شوند کـه او را «سلیم» نام مـی‌نـهند.[۴] سلیم درون ۲۰ سپتامبر ۱۵۶۹ مـیلادی درون درگاه شیخ سلیم درون روستای سیکری درون نزدیکی اگرا متولد شد کـه بعدها توسط اکبر بـه شـهر فاتح‌پور سیکری تبدیل شد.[۱]

تعلیم و تربیت

اکبر انتظار داشت پسرش بـه بهترین نحو تربیت شود از این رو از چهار سالگی سلیم را نزد بزرگترین معلمان زمانـه همچون «عبدالرحیم‌خان خانان» فرستاد که تا به آموختن فارسی، ترکی، عربی، اردو، تاریخ، ریـاضیـات، جغرافیـا و سایر علوم بپردازد.[۱]سلیم فردی باهوش و زیرکی بود و تمام تعالیم را بـه راحتی بـه خاطر مـی‌سپرد

عشق بـه انارکلی

پس از سال‌ها آموزش سلیم بـه دربار پدر بازمـی‌گردد و برخلاف انتظار همـه ازجمله پدر، بـه عشق کی بـه نام «انارکلی» رقّاصهٔ دربار مبتلا مـی‌گردد. عشق ان دو با نفرت زیـادی شروع بـه آغاز مـی‌گردد. ان دو درون امر همدیگر را ملاقات مـی‌کنند ولی آن‌ها هیچ‌کدام هم را نمـی‌شناسند و انار کالی بـه اگرا مـی‌رود که تا عشق پنـهان خود را بیـابد، درون اگرا انارکلی با مشکلاتی زیـادی همچون مرگ پدرش، رقاصه شدنش و… روبه‌رو مـی‌شود و بعد از پیدا عشق خود و شناخت او نفرتی مـیان آن دو شکل مـی‌گیرد و طی سال‌ها تبدیل بـه عشقی باور نی مـی‌شود. قدرت عشق فراتر مـی‌رود و راز آن‌ها آشکار شده و سبب پیدایش شکافی عظیم بین پدر و پسر مـی‌شود. اکبرشاه از هیچ کاری به منظور دور این دو از یکدیگر فروگذار نمـی‌کند ابتدا با زندانی انارکلی سعی درون دور او از شاهزاده دارد؛ ولی سلیم، با آگاهی از محل اختفای انارکلی او را آزاد مـی‌کند.[۵]

سپس اکبر تصمـیم بـه قتل انارکلی مـی‌گیرد؛ لذا بـه فرمان شاه او را ربوده و در چاهی زنده بـه گور مـی‌کنند و بدین ترتیب انارکلی مـی‌مـیرد و این عشق ناکام مـی‌ماند شاهزاده سلیم بـه خاطر علاقه زیـادش بـه انارکلی شعر زیر را درون حسرت دیدار او مـی‌سراید و بر روی قبر وی حک مـی‌کند و در زیر نام شاعر را «سلیم مجنون» مـی‌گذارد:[۵]ا

تا قیـامت شکر گویم کردگار خویش را آه گر من باز بینم روی یـار خویش را

فرمانروایی

مـینیـاتوری از جهانگیر کـه تصویری از پدرش، اکبر کبیر، را درون دست دارد.

سلیم، کـه اکبر روزگاری آن همـه آرزوی تولدش را مـی‌کرد، علیـه پدر شورید.[۴] درون سال ۱۶۰۰ وقتی کـه اکبر درون یک لشکرکشی پایتخت را ترک کرده بود، سلیم خود را پادشاه خواند. اکبر بـه سرعت بازگشت و قدرت را درون دست گرفت و فکر کرد بـه جای تاج و تخت عنوان خسرو را بـه او بدهد.[۱]این چنین جنگ مـیان پدر و پسر بـه جنگی وحشت ناک تبدیل شد و مصیبت اش مرگ عشق سلیم بود. سلیم و پدرش با تنفری زیـاد مـیان یکدیگر بـه مقابله پرداختند، سرانجام پس‌از ۵ سال اکبر درگذشت و شاهزاده سلیم بعد از ۸ روز از مرگ پدر درون ۳ نوامبر سال ۱۶۰۵ مـیلادی، بـه پادشاهی رسید و به نام جهانگیر فرمانروا و پادشاه سلسله گورکانی درون هند شد.[۱] سلیم که تا ۱۶۲۷ بـه مدت ۲۲ سال حکمرانی کرد. سلیم کـه پس از بـه تخت نشستن خود را جهانگیر نامـید، نخستین فرمانروای مغول بود کـه مادرش از خاندان مغل یـا ایرانی ریشـه نگرفته بود و پسر یک شاهزاده خانم راجپوتی به‌نام جودا بای بود.

نورجهان

نوشتار اصلی: نورجهان

جهانگیر درون ماه مـی ۱۶۱۱ با زنی ایرانی بـه نام مـهرالنسا ملقب بـه نور جهان ازدواج کرد کـه بیوه شیر افغان حاکم یـاغی بنگال بود.[۱] نورجهان همچنین نوه یکی از درباریـان شاه تهماسب صفوی بود و پدرش بـه نام مـیرزا غیـاث الدین شیرازی ملقب بـه «اعتمادالدوله» درون دربار اکبر و جهانگیر مناصب مـهمـی داشت. مـیرزا غیـاث الدین شخصی ایرانی بود کـه با خانواده‌اش درون دورهٔ اکبر، (سلطنت ۱۴–۹۶۳ ه‍. ق) بـه هند رفت و در دربار او بـه کار اشتغال ورزید و در مدت کوتاهی پیشرفت کرد و عهده‌دار فعالیت‌های مـهمـی شد. پیشرفت او درون دوره جهانگیر چنان بود کـه به عالی‌ترین مقام اداری کشور یعنی بـه منصب صدارت عظمـی دست یـافت. نور جهان زنی بسیـار قدرتمند بود کـه به تنـهایی از سلطنت جهانگیر مواظبت کرد او زنی شجاع و بی‌باک بود کـه از عشق بـه جهانگیر جان خود را کف دستش مـی‌گذاشت و به مقابله با دشمنان مـی‌پرداخت، به‌طوری‌که وی ستون سلطنت مغول درون دوران جهانگیر مستحکم کرد و اگر او نبود سلطنت مغول غروب مـی‌کرد و هندوستان با مشکلاتی سخت و پی‌درپی روبه‌رو مـی‌شد.

ملکه نورجهان زنی بذله‌گو، باهوش و زیبا بود و جهانگیر را سخت شیفته خود کرد. طوری‌که نقشی تعیین‌کننده درون دربار پیدا کرده و باعث نفوذ بسیـاری از ایرانیـان بـه دربار امپراتوری گورکانی شد.

برادر نورجهان بـه نام آصف خان، درون دربار جهانگیر، وزیر اعظم بود. درون دوران سلطنت جهانگیر، قدرت واقعی مـیان آصف‌خان و ش نور جهان تقسیم شده بود.[۶] و وی بـه نام ارجمند بانو بیگم (که بعدها ممتاز محل نام گرفت)، همسر پسر جهانگیر بـه نام شاهزاده خرم (که بعدها شاه جهان نام گرفت) یعنی پسر خود شد.[۵]

«بانو نورجهان، همسر ایرانی جهانگیرشاه، شاه گورکانی هند، درون ۱۹ بهمن ۱۰۰۵ خورشیدی، کودتای سردار محبت‌خان، فرمانده پادگان دهلی را درون برابر شوهرش سرکوب کرد و آشوب‌گران را بـه بند کشید. هنگام کودتا، جهانگیرشاه درون بستر بیماری بود.»[۷]

نحوه حکمرانی

جهانگیر بـه عنوانی کـه زنجیر عدالت داشت مشـهور هست او بـه شیوه انوشیروان پادشاه ساسانی ایران، زنجیری متصل بـه زنگ را از درون قصر بـه بیرون آویخته بود که تا هر کـه عدالت‌خواهی دارد آن را بـه صدا درآورد. افزون بر آن او از مادر نسب هندو راجپوت را داشت و از پدر نسب مسلمان، بعد مورد احترام هر دو گروه بود. با این وجود جهانگیر برخلاف سنت مادرش جودا، درون احیـای شریعت اسلام مـی‌کوشید و رهبر مذهبی آئین جین را کشت و معبد هندوها را تخریب کرد.[۱]

قاضی نورالله شوشتری درون عهد وی درون سال ۱۰۱۹ ه‍.ق درون زیر ضربات شلاق کشته شد. دلیل کشته شدن او نوشتن کتاب مجالس‌المؤمنین بود.[۸]

کتاب‌سازی

جهانگیر درون امر تصویرسازی و کتابت آثار جاویدان پارسی کوشا بود و مرقع گلشن کـه نمونـه کاملی از نفاست و تابناکی هنر هندی-ایرانی هست و مرقع جهانگیر کـه از شاهکارهای هنری ممتاز و پر آوازهٔ این دوره هست و اکنون درون موزه برلین نگهداری مـی‌شود، حاصل حمایت‌های او از هنر ایرانی است.[۹]

جهانگیر نویسنده خوبی بود و به طبیعت عشق مـی‌ورزید. او بـه رسم گذشتگانش همچون بابر، کتابی فراهم کرد بـه نام توزک جهانگیری کـه زندگی‌نامـه خود اوست. جهانگیر بـه جمع‌آوری نقاشی‌ها و آثار خطی نفیس علاقه‌مند بود کـه اکنون زینت بخش موزه‌های جهان هستند.[۱]

همچنین نسخه تجدید نظر یـافته لغت‌نامـه‌ای فارسی کـه به فرهنگ جهانگیری شـهرت دارد. توسط جمال‌الدین حسین بن فخرالدین حسن اینجوی شیرازی، ملقب بـه عضدالدوله، بـه جهانگیر عرضه شد. این کتاب صرفاً محتوی لغاتی هست که آن‌ها را فارسی مـی‌شناسیم، به منظور هر لغت شواهد شعری آورده‌است و از بهترین و دقیق‌ترین فرهنگ‌های زبان فارسی به‌شمار مـی‌رود.

درگذشت

وزن‌کشی شاهزاده خُرم توسط جهانگیرشاه با سکه‌های طلا، نام اثری هست از مانوهار داس، از هنرمندان دربار گورکانی، مربوط بـه اوایل سده ۱۷ مـیلادی.
این اثر اکنون درون موزه بریتانیـا نگه‌داری مـی‌شود.

جهانگیر درون سال ۱۶۲۷ بـه دلیل زیـاده روی درون ‌خواری سلامتش را از دست داد و در راه بازگشت از راه کشمـیر و کابل بر اثر سرمای شدید درگذشت. او را درون باغ شاه‌دارا درون حومـه شـهر لاهور درون پنجاب پاکستان بـه خاک سپردند. بنای زیبای آرامگاه جهانگیر یکی از جاذبه‌های گردشگری درون لاهور است.

جهانگیرشاه شش پسر بـه نام‌های خسرو مـیرزا، پرویز، خرم، شـهریـار و جهاندار داشت؛ کـه از این مـیان خرم با نام شاه جهان بـه جای پدر بر تخت نشست.[۱]

پانویس

  • ↑ ۱٫۰۱٫۱۱٫۲۱٫۳۱٫۴۱٫۵۱٫۶۱٫۷۱٫۸ مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیـا. «Jahangir». درون دانشنامـهٔ ویکی‌پدیـای انگلیسی، بازبینی‌شده درون ۴ مـی۲۰۰۸.
  • هند دریک نگاه
  • وب‌گاه تبیـان
  • ↑ ۴٫۰۴٫۱ رادیو زمانـه، گزارش داریوش رجبیـان از سفر بـه هند
  • ↑ ۵٫۰۵٫۱۵٫۲ انارکلی Anar Kali، داستان عشق نافرجام
  • کتاب‌خانـه دیجیتال دائرةالمعارف برگ اسلامـی. آصف خان، ابوالحسن
  • هفته‌نامـه امرداد، شنبه 14 بهمن 1391، سال سیزدهم، شماره 290، ص 8.
  • فوائد الرضویـه، شیخ عباس قمـی، صفحهٔ ۶۹۷
  • احوال و آثار نقاشان قدیم ایران
  • منابع

    • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیـا. «Jahangir». درون دانشنامـهٔ ویکی‌پدیـای انگلیسی، بازبینی‌شده درون ۱۰ نوامبر ۲۰۱۰.
    • جلالی نائینی، سیدمحمدرضا. هند دریک نگاه. انتشارات شیرازه؛ تهران ۱۳۷۵، شابک: ۷-۲-۹۱۴۸۰-۹۶۴
    • انارکلی Anar Kali، داستان عشق نافرجام
    • کریم زاده تبریزی، محمدعلی - احوال و آثار نقاشان قدیم ایران - انتشارات مستوفی - تهران ۱۳۷۶ شابک:۲-۰۱-۶۵۳۲-۹۶۴ ص ۱۷۶
    • وب‌گاه تبیـان
    • رادیو زمانـه، گزارش داریوش رجبیـان از سفر بـه هند
    • کتاب‌خانـه دیجیتال دائرةالمعارف برگ اسلامـی. آصف خان، ابوالحسن
    • مشارکت‌کنندگان ویکی‌پدیـا. «Aurangzeb». درون دانشنامـهٔ ویکی‌پدیـای ، بازبینی‌شده درون ۹ سپتامبر ۲۰۱۰.

    • ن
    • ب
    • و
    گورکانیـان
    پادشاهان
    • بابر
    • نصیرالدین همایون
    • اکبر کبیر
    • جهانگیرشاه
    • شاه جهان
    • اورنگ‌زیب
    • محمد اعظم شاه
    • بهادرشاه یکم
    • جهاندار شاه
    • فرخ‌سیر
    • رفیع الدرجات
    • شاه جهان دوم
    • محمد شاه گورکانی
    • احمد شاه بهادر
    • عالمگیر دوم
    • شاه جهان سوم
    • شاه عالم دوم
    • اکبر دوم
    • بهادرشاه دوم
    نبردها و
    درگیری‌ها
    • Battle of Panipat (1526)
    • Gujarat conquest
    • Battle of Khanwa
    • Battle of Ghaghra
    • Siege of Sambhal
    • Battle of Panipat (1556)
    • Battle of Thanesar
    • Siege of Chittorgarh
    • Siege of Ranthambore
    • Battle of Tukaroi
    • Battle of Raj Mahal
    • Battle of Haldighati
    • Battle of Bhuchar Mori
    • محاصره قندهار (۱۶۰۵–۱۶۰۶)
    • جنگ صفویـه با گورکانیـان (۱۶۲۲–۱۶۲۳)
    • اورنگ‌زیب
    • جنگ گورکانیـان و صفویـان (1649–53)
    • Battle of Samugarh
    • نبرد خواجه
    • Suppression of Tilpat rebellion
    • Ahom–Mughal conflicts
    • Siege of Purandhar
    • جنگ تبت-لاداخ-مغول
    • جنگ مغول-ماراتها
      • محاصره بیجاپور
      • محاصره جینجی
    • جنگ کودکان
    • Siege of Golconda
    • جنگ کرنال
    • نبرد سوم پانیپات
    • نبرد بکسر
    • محاصره دهلی
    معماری
    • تاج محل
    • باغ بابر
    • فاتح پور سیکری
      • مقبره سلیم چیشتی
    • آرامگاه همایون
    • لال قلعه
    • قلعه شاهی
    • جهانگیر محل
    • قلعه لالباغ
    • سیکندرا
    • قلعه آگره
    • مسجد چاوک
    • باغ شالیمار
    • باغ آچابال
    • قبر جهانگیر
    • مقبره بی‌بی
    • مسجد پادشاهی
    • برج شاهی
    • مسجد شاه‌جهان
    • شیش محل
    • مسحد سونـهری
    • مسجد تیپو سلطان
    • مسجد وزیر خان
    • رده:معماری گورکانی
    مخالفان
    • ابراهیم لودی
    • رانا سانگا
    • شیرشاه سوری
    • همو
    • Maharana Pratap
    • مالک آمبار
    • گوکولا
    • Pratapaditya
    • شیواجی
    • Lachit Borphukan
    • خوشحال‌خان ختک
    • سر جوزیـا چایلد
    • گورو گوبیند سینگ
    • هنری ایوری
    • باجی‌رائوی اول
    • نادرشاه
    • هکتور مونرو
    استان‌ها
    • بنگال صوبه
    • گجرات صوبه
    جستارهای وابسته
    • هنر اسلامـی
    • آشپزی
    • فرهنگ هندو ایرانی
    • پرچم
    • باغ‌های مغولی
    • زبان و ادب فارسی درون هند
    • نظامـی‌گری
    • نگارگری
    • ایرانیـان
    • دین الهی
    • قبیله مغل
    • سلاح
    • دودمان تیمور
      • شجره‌نامـه
    حکومت‌های جانشین
    • امپراتوری مراتا
    • راجپوتانا
    • زط‌ها
    • امپراتوری سیک
    • نوابان بنگال و مرشد آباد
    • حکومت اود
    • نظام حیدرآباد
    • کارناتیک
    • پادشاهی مـیسور
    • Rohilkhand
    داده‌های کتابخانـه‌ای
    • WorldCat Identities
    • VIAF: 38320916
    • LCCN: n84143316
    • ISNI: 0000 0001 2100 7277
    • GND: 103399526
    • SUDOC: 028932609
    • BNF: cb136220088 (داده‌ها)
    • ULAN: 500257015
    • SNAC: w6v69vpc
    • ن
    • ب
    • و
    اکبر کبیر
    منبع‌شناسی
    • عبدالقادر بن ملوک شاه بدائونی
    • ابوالفضل علامـی
    • نظام‌الدین احمد
    • آئین اکبری
    • منتخب‌التواریخ
    • اکبرنامـه
    • دبستان مذاهب
    • انشاء ابوالفضل
    • تاریخ الفی
    • طبقات اکبری
    • رزم‌نامـه
    ناواراتان
    • ابوالفضل علامـی
    • فیضی دکنی
    • مـیان تنسن
    • راجه بیربال
    • راجه تودار
    • راجه من سینگ
    • عبدالرحیم خان‌خانان
    • فقیر عزالدین
    • ملا دوپیـازه
    خانواده
    • همایون
    • حمـیده بانو بیگم
    • ماه چوچک بیگم
    • مـیرزا محمد حکیم
    • رقیـه سلطان بیگم
    • سلیمـه سلطان بیگم
    • جودابای
    • ماریـا زمانـه بیگم
    • جهانگیر
    • مراد مـیرزا
    • دانیـال مـیرزا
    • خانم سلطان بیگم
    • آرام بانو بیگم
    دیگر درباریـان
    • بایرام خان
    • ادهم خان
    • اتاگا خان
    • ماهم آنگا
    • فتح‌الله شیرازی
    • ابوالفتح گیلانی
    • کرم‎چند باچهاوات
    هنرمندان
    • گوردهن
    • نار سینگ
    • باساوان
    • محمدرضا نوعی خبوشانی
    • نوبت خان
    معماری
    • فاتح پور سیکری
    • آرامگاه سلیم چیشتی
    • آرامگاه همایون
    • مسجد جامع
    • مـینا بازار
    • پنج محل
    • قلعه شاهی
    • بلند دروازه
    • قلعه آگره
    • سیکندرا
    نبردها
    • فتح گجرات
    • Battle of Khanwa
    • Battle of Ghaghra
    • Siege of Sambhal
    • Battle of Panipat
    • Battle of Thanesar
    • Siege of Chittorgarh
    • Siege of Ranthambore
    • Battle of Tukaroi
    • Battle of Raj Mahal
    • Battle of Haldighati
    • Battle of Bhuchar Mori
    مذهب
    • عبادت‌خانـه
    • صلح کل
    • هزاره
    • توحید الهی
    آثار درباره اکبر
    • جودها اکبر
    • جودها اکبر (مجموعه تلویزیونی)
    • مغل اعظم (فیلم ۱۹۶۰)
    • اکبر سلیم آنارکالی
    • سال‌های برنج و نمک
    • جادوگر فلورانس
    • ایل گران مغول
    شجره‌نامـه  • رده  • تصاویر
    برگرفته از «https://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=جهانگیرشاه&oldid=25094461»




    [تصویر نادره در جودا و اکبر]

    نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 21 Jan 2019 13:34:00 +0000



    تصویر نادره در جودا و اکبر

    فیلم تجاوز یک آخوند‌ جمـهوری اسلامـی درون در دستشویی مسجد بـه ...

     فیلم تجاوز یک آخوند‌ جمـهوری اسلامـی درون در دستشویی مسجد بـه يك پسر بچه :مرحله اول گزینش درون بسیج و اخوند شدن+18

      بـه دلیل برداشته شدن  این ویدیو از روی یوتیوپ این ویدیو را درون اینجا ببینید+18

    در نجف آباد نیز , انتشار فيلم تجاوز آخوندي بـه يك جوان 17ساله درون اين شـهر, نفرت شديدي برانگيخته است. تصویر نادره در جودا و اکبر اين آخوند اهل اسلامشـهر تهران كه ”هدايت فيروزبخش ”نام دارد, چندي پيش بعنوان پيشنماز و مبلغ سازمان تبليغات وارد نجف آباد مي شود. تصویر نادره در جودا و اکبر بعد از آن پيشنمازي مسجد كوچك و دبيرستان شـهر بـه او سپرده مي شود.بعد از گذشت مدت زماني اندك, خبرهايي مبني بر تجاوز اين آخوند بـه چند جوان منتشر مي شود اما مردم اعتناي چنداني نمي كنند و آن را بـه حساب شايعات منتشر شده آن هم از سوي جوانان مي گذارند. اما سرانجام فيلم اذيت و آزار و تجاوز اين آخوند بـه جوانان منتشر مي شود و به اين وسيله, شك و شبهه ها برطرف مي گردد. اين مساله اعتراض و نارضايتي والدين و كسبه را بـه حدي برمي انگيخته كه بـه مقابل منزل اين آخوند مي آيند و ضمن تجمع, قصد ورود و تسويه حساب با وي را مي كنند. اما نيروي انتظامي وارد شده و مانع مي شود. با اين حال جو شـهر, كماكان درون پي افشاي اين مساله ناآرام هست و مردم بـه دنبال پيگيري شكايت خود هستند.

    فتنـه

    دوست‌داشتن:

    دوست داشتن در حال بارگذاری...
    : تصویر نادره در جودا و اکبر ، تصویر نادره در جودا و اکبر




    [تصویر نادره در جودا و اکبر]

    نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sun, 20 Jan 2019 19:11:00 +0000



    تمامی مطالب این سایت به صورت اتوماتیک توسط موتورهای جستجو و یا جستجو مستقیم بازدیدکنندگان جمع آوری شده است
    هیچ مطلبی توسط این سایت مورد تایید نیست.
    در صورت وجود مطلب غیرمجاز، جهت حذف به ایمیل زیر پیام ارسال نمایید
    i.video.ir@gmail.com