کامکوات

کامکوات کام‌کوات - ویکی‌پدیـا، دانشنامـهٔ آزاد | فروش درخت مـیوه کامکوات - ebagh.com | مربای پرتقال - مربای کامکوات ( مربای پرتقال زینتی ... | آشنایی با خواص تغذیـه‌ای و دارویی کامکوات | ‫مربای کامکوات‬‎ - YouTube |

کامکوات

کام‌کوات - ویکی‌پدیـا، دانشنامـهٔ آزاد

پرش بـه ناوبری پرش بـه جستجو

کام‌کوات طبقه‌بندی علمـی فرمانرو: گیـاهان (طبقه‌بندی‌نشده): گیـاهان گلدار (طبقه‌بندی‌نشده): دولپه‌ای‌های نو (طبقه‌بندی‌نشده): رزیدها راسته: افراسانان تیره: سدابیـان زیرتیره: Aurantioideae تبار: Citreae سرده: مرکبات گونـه: C. japonica نام علمـی Citrus japonica
Thunb.
کام‌کوات (پرنجی) سالم و برش خورده

کام‌کوات (اسم محلی آن پُرِنجی است) مـیوه‌ای از خانوادهٔ مرکبات کـه شبیـه پرتقال هست و پوست نارنجی رنگ دارد. کامکوات درون آن مانند سایر مرکبات لایـه لایـه است، کامکوات ولی اندازه و شکل آن مانند خرما است. کامکوات این مـیوه معمولاً با پوست خورده مـی‌شود و از آن مربا نیز تهیـه مـی‌گردد. این مـیوه درون شمال ایران هم مـی‌روید.

این مـیوه زمستانـه – بهاره از خانواده مرکبات بوده و از لحاظ طعم باسایر مرکبات متفاوت است. این مـیوه ترش مزه و با اسانس بسیـار خوش عطر و متفاوت را مـی‌توان بـه صورت درسته و با پوست مصرف کرد اما مصرف اصلی آن بـه صورت مربا مـیباشد.

درخت کامکوات دارای برگ‌های ریز و همـیشـه سبز هست و بومـی بخشی از کوه‌های جنوب شرق چین هست و درون حال حاضر بـه منظور بهره‌برداری از مـیوهٔ لذیذ آن و همچنین بـه عنوان یک گیـاه تزئینی درون نقاط دیگر دنیـا از جمله ایـالات متحده کشت و پرورش داده مـی‌شود.

در فصل زمستان یک درخت بالغ کامکوات مـی‌تواند وزن چند صد عدد از مـیوه زیبایش را کـه هرکدام بـه اندازه یک زیتون درشت هستند، تحمل کند.

زمانی کـه مـیوه کامکوات را برش مـی‌زنیم ظاهری شبیـه بـه یک پرتقال کوچک دارد کـه پره‌های آن بـه سفتی بـه یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده‌اند و عموماً یک یـا دو عدد هسته درون مرکز هر پره وجود دارد. طعم هسته آن، مانند هسته‌های پرتقال تلخ هست و هنگام خوردن مـیوه حتما از دهان خارج شده و دور ریخته شود. کامکوآت‌هایی کـه در باغ یـا باغچه کاشته مـی‌شوند (نـه درون گلدان)، مـی‌توانند که تا ارتفاع ۲٫۵ متر و عرض ۱۸۰ سانتی‌متر رشد کنند.[۱]

ارزش غذایی

Kumquats, raw
Fortunella spp. مواد مغذی درون هر ۱۰۰ گرم (۳٫۵ اونس) انرژی ۲۹۶ کیلوژول (۷۱ کیلوکالری) کربوهیدرات‌ها ۱۵٫۹ g قندها ۹٫۳۶ g فیبر ۶٫۵ g چربی ۰٫۸۶ g پروتئین ۱٫۸۸ g ویتامـین آی معادل ۱۵ مـیکروگرم (۲٪) - لوتئین و زآکسانتین ۱۲۹ μg ویتامـین ب۱ (تیـامـین) ۰٫۰۳۷ مـیلی‌گرم (۳٪) ویتامـین ب۲ (ریبوفلاوین) ۰٫۰۹ مـیلی‌گرم (۶٪) ویتامـین ب۳ (نیـاسین) ۰٫۴۲۹ مـیلی‌گرم (۳٪) پانتوتنیک اسید (ویتامـین ب۵) ۰٫۲۰۸ مـیلی‌گرم (۴٪) ویتامـین ب۶ ۰٫۰۳۶ مـیلی‌گرم (۳٪) اسید فولیک (ویتامـین ب۹) ۱۷ مـیکروگرم (۴٪) ویتامـین C ۴۳٫۹ مـیلی‌گرم (۷۳٪) ویتامـین E ۰٫۱۵ مـیلی‌گرم (۱٪) کلسیم ۶۲ مـیلی‌گرم (۶٪) آهن ۰٫۸۶ مـیلی‌گرم (۷٪) منیزیم ۲۰ مـیلی‌گرم (۵٪) منگنز ۰٫۱۳۵ مـیلی‌گرم (۷٪) فسفر ۱۹ مـیلی‌گرم (۳٪) پتاسیم ۱۸۶ مـیلی‌گرم (۴٪) سدیم ۱۰ مـیلی‌گرم (۰٪) روی ۰٫۱۷ مـیلی‌گرم (۲٪) Link to USDA Database entry
درصدها نسبی‌اند
منبع: کامکوات پایگاه اطلاعاتی مواد غذایی آمریکا

منابع

ویکی‌پدیـای انگلیسی

http://www.hamshahrionline.ir/news-153500.aspx

پانویس

  • [۱]، سایت پارسه گرد
  • پیوند بـه بیرون

    آشنایی با خواص کام‌کوات

    داده‌های کتابخانـه‌ای
    • NDL: 01086447
    • ن
    • ب
    • و
    آشپزی یونانی
    پیشینـه
    • Ancient Greek cuisine
    • Ancient Greece and wine
    • Byzantine cuisine
    محتویـات
    • ریحان
    • شوید
    • بادنجان
    • عسل
    • مصطکی
    • روغن زیتون
    • زیتونs
    • مرزنگوش (گیـاه)
    • کشمش
    • سمولینا
    • گوجه‌فرنگی
    • زعتر
    نان‌ها
    • Daktyla
    • Eliopsomo
    • Lagana
    • نان سوخاری
    • Paximathia
    • نان پیتا
    • Stafidopsomo
    سالادها
    • Da
    • Greek salad
    • Melitzanosalata
    • Skordalia
    • Taramosalata
    • Tirokafteri
    • ماست و خیـار
    پیش‌غذاها
    • Bakaliaros
    • دلمـه
    • باقلا
    • Kalamaria
    • Kolokythoanthoi
    • کدو سبز
    • Koulouri
    • Lakerda
    • Loukaniko
    • Lountza
    • Octopus
    • Spanakopita
    • Tyropita
    • ماست
    پنیرها
    • Anthotyros
    • پنیر فتا
    • Formaela
    • Graviera
    • Kalitsounia
    • Kasseri
    • Kefalotyri
    • Kefalograviera
    • Kopanisti Mykonou
    • Manouri
    • Metsovone
    • Metsovela
    • Mizithra
    • Saganaki
    • San Michali
    • Xynotyro
    • Xynomizithra
    غذاها
    • Apáki
    • Bourdeto
    • Bifteki
    • استیک
    • Giouvetsi
    • جایرو
    • خرگوش صحرایی
    • کوفته
    • Kokkinisto
    • Kokoretsi
    • پای گوشت
    • Kotopita
    • موساکا
    • املت
    • Savoro
    • Sheftalia
    • Smyrna meatballs
    • حلزون
    • Spetsofai
    • Strapatsada
    • Sofrito
    • Souvla
    • سوولاکی
    • Syglino
    • Tigania
    • Tsigareli
    پاستا (Zymarika) Hilopites Pastitsio Pastitsada Manestra/Kritharaki ترخینـهماهی Atherina Garides Glossa Gavroi صدف سیـاهs Sardeles ماهی تن شمشیرماهیسوپ‌ها Avgolemono Bourou-bourou Fasolada Kakavia سوپ مرغ Magiritsa Psarosoupa ترخینـهسبزیجات کنگر فرنگی Gemista Gigandes plaki سبزی برگی Spanakorizo
    دسرها
    • Copenhagen (dessert)
    • Diples
    • Fanouropita
    • Finikia
    • Galaktoboureko
    • Galatopita
    • حلوا
    • Karydopita
    • Koulourakia
    • قرابیـه
    • Lazarakia
    • لوکومانداس
    • راحت‌الحلقوم
    • نوقا
    • Melitini
    • Melomakarona
    • Melopita
    • Moustokouloura
    • Pastafrola
    • Pasteli
    • Spoon sweets
    • Tahinopita
    • Trigona
    • Tsoureki
    • Vasilopita
    ‌ها
    • Agiorgitiko
    • Aidini
    • Assyrtiko
    • Athiri
    • Kotsifali
    • Lesbian wine
    • Limnio
    • Mavrodafni
    • Mandilaria
    • Moschofilero
    • Retsina
    • Robola
    • Savatiano
    • Vilana
    • Xinomavro
    نوشیدنی‌ها
    • Kitron
    • کام‌کوات
    • Mastika
    • Metaxa
    • Ouzo
    • Rakomelo
    • چای کوهی
    • Tentura
    • Tsipouro
    • Tsikoudia
    • فراپه
    وابسته
    • Kafenio
    • مزه
    • Ouzeri
    • Taverna
    Notable products Avgotaraho Florina pepper Greek wine Fava Santorinis Kalamata olive Kro Kozanis (Saffron) مویز
    برگرفته از «https://fa.wikipedia.org/w/index.php?title=کام‌کوات&oldid=23740541»




    [کامکوات]

    نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 13 Aug 2018 10:54:00 +0000



    کامکوات

    فروش درخت مـیوه کامکوات - ebagh.com

    سایز گیـاه ارسالی  ما بین 50 که تا 100 سانتی متر مـی باشد و تماما بـه همراه محصول مـی باشند
     
    نام گیـاه
          کامکوات
    نام علمـی     Citrus japonica
    خانواده       Rutaceae

     
    درختچه ی پاکوتاه کامکوات از خانواده ی مرکبات هست و مـیوه ای خوراکی شبیـه پرتقال اما درون اندازه ی خرما دارد کـه زمان رسیدن آنـها از اواسط پاییز که تا اواسط زمستان است. کامکوات تعداد مـیوه ها درون هر درختچه مـی تواند بـه صدها عدد برسد. کامکوات این گیـاه بومـی نواحی جنوبی آسیـا و چین است. این درختچه ی همـیشـه سبز را مـی توانید درون گلدان هم نگهداری کنید، کامکوات اگر درون باغچه کاشته شود ارتفاعش بـه 2.5 متر مـی رسد اما درون گلدان این مـیزان کمتر است.
     
     
         

    شرایط محیطی
     

    این گیـاه بـه آبیـاری زیـادی نیـاز دارد و خاک آن حتما نسبتا مرطوب باشد اما خیس نماند. بهتر هست زمانی آبیـاری شود کـه خاکش که تا یک بند انگشت رطوبت نداشته باشد. غبارپاشی برگ و تنـه درختچه بـه دور از نور مستقیم آفتاب بـه رشد و شادابی گیـاه کمک مـیکند. درون زمستان مـیزان آبیـاری را کمتر کنید، با آبیـاری زیـاد برگ هایش زرد مـی شود و گیـاه مـی پوسد. گیـاه حتما در محلی قرار گیرد کـه در طول روز 6 که تا 8 ساعت نور آفتاب بـه آن بتابد این کار به منظور مـیوه دهی آن لازم است. اگر کامکوات شما درون گلدان هست نور صبح برایش مناسب تر هست و بعد از آن درون سایـه قرار گیرد و یـا درون بهار و تابستان آنرا درون باغچه نگهدارید و در زمستان بـه داخل خانـه بیـاورید زیرا این گیـاه بـه سرما حساس هست و درون زمستان حتما مراقب یخ زدگی اش باشید. دمای مناسب کامکوات درون تابستان بین 25 که تا 38 درجه است. این گیـاه گرما دوست هست و موجب شیرین تر و درشت تر شدن مـیوه هایش مـی گردد. نگذارید درون زمستان گیـاه درون معرض دمای کمتر از 10 درجه قرار گیرد. خاک کامکوات حتما از زهکشی خوبی برخوردار باشد که تا آب اضافی اش خارج شود. ترکیبی از خاک باغچه، پیت ماس، پرلایت، ورمـی کمپوست بـه نسبت یک بـه یک،  مـی تواند رشد بهتری به منظور گیـاه ایجاد کند. تغذیـه را از اوایل بهار که تا اواخر تابستان ماهی یکبار انجام دهید و از زیـاده روی درون این کار پرهیز کنید. بـه تعویض گلدان نیز 2 سال یکبار اقدام کنید و از وجود منافذ زیر گلدان مطمعن شوید. هرس گیـاه را درون زمستان انجام دهید. پاجوش ها،شاخه های آسیب دیده و آنـهایی را کـه از شکل خود را از دست داده اند قطع نمایید. دقت کنید بیشتر از 25 درصد حجم گیـاه هرس نشود که تا به آن شوک وارد نشود.
     

    تکثیر گیـاه
     

    کامکوات بندرت با بذر تکثیر مـی شود، حتما بذر ها را از مـیوه جدا کرده و قبل از خشک شدنش آنـها را درون عمق 2 سانتی متر بکارید. که تا زمان جوانـه زدن کـه تا 4 هفته ممکن هست زمان ببرد، سطح خاک را با غبارپاشی مرطوب نگهدارید. عموما به منظور تکثیر گیـاه از پیوند زدن بـه پایـه ای از مرکبات (نارنج) استفاده مـی کنند و همچنین استفاده از قلمـه گیـاه نیز بـه تکثیر آن کمک مـی کند. قلمـه ها حتما در اوایل تابستان از شاخه های جوان بـه طول 15 سانتی متر فراهم شوند. اما عمده تولید این گیـاه از راه پیوند مـی باشد که با توجه فصل های مختلف متفاوت مـی باشد رایج ترین نوع پیوند هم پیوند تی و اسکنـه ای است. لازم بـه ذکر هست که تولیدات ایباغ تماما پیوندی و از نوع پیوند تی مـی باشد
     
       

    نمونـه گیـاه ارسالی فروشگاه ایباغ از نظر قد و ساقه و مـیوه

    آفات و بیماری ها
     
    شته، شپشک آردآلود و شپشک قهوه ای از آفات این گیـاه است. کامکواتها بـه شدت بـه شانکر مرکبات مقاوم بوده و حتی بـه آن مصون هستند.

    : کامکوات




    [کامکوات]

    نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Sat, 11 Aug 2018 04:01:00 +0000



    کامکوات

    مربای پرتقال - مربای کامکوات ( مربای پرتقال زینتی ...

    دسته بندی: انواع مربا مارمالاد | به وسیله ♥ بانو | ۸۷,۶۶۹ بازدید

    کلمات کلیدی: کامکوات moraba kumquat,moraba porteghal,طرز تهیـه مربای آلبالو,کامکوات,مربا,مربای پرتقال,مربای پرتقال زینتی,مربای پرتقال کامکوات,مربای پرتقال کوچک,مربای کامکوات,مربای مخصوص چای

    . کامکوات . کامکوات ، کامکوات




    [کامکوات]

    نویسنده و منبع: ♥ بانو | تاریخ انتشار: Mon, 13 Aug 2018 21:17:00 +0000



    کامکوات

    آشنایی با خواص تغذیـه‌ای و دارویی کامکوات

    زندگی > تغذیـه - همشـهری آنلاین – شـهره فرجی:
    این مـیوه زمستانـه – بهاره از خانواده مرکبات بوده و از لحاظ طعم بسیـار شبیـه بـه سایر مرکبات هست با این تفاوت کـه این مـیوه را مـی‌توان بـه صورت درسته و با پوست مصرف کرد.

    درخت کامکوات دارای برگ‌های ریز و همـیشـه سبز هست و بومـی بخشی از کوه‌های جنوب شرق چین هست و درون حال حاضر بـه منظور بهره برداری از مـیوه‌ی لذیذ آن و همچنین بـه عنوان یک گیـاه تزئینی درون نقاط دیگر دنیـا از جمله ایـالات متحده کشت و پرورش داده مـی‌شود.

    در فصل زمستان یک درخت بالغ کامکوات مـی‌تواند وزن چند صد عدد از مـیوه زیبایش را کـه هرکدام بـه اندازه یک زیتون درشت هستند، کامکوات تحمل کند.

    زمانی کـه مـیوه کامکوات را برش مـی‌زنیم ظاهری شبیـه بـه یک پرتقال کوچک دارد کـه پره‌های آن بـه سفتی بـه یکدیگر و پوسته خارجی متصل شده‌اند و عموماً یک یـا دو عدد هسته درون مرکز هر پره وجود دارد. کامکوات طعم هسته آن، مانند هسته‌های پرتقال تلخ هست و هنگام خوردن مـیوه حتما از دهان خارج شده و دور ریخته شود.

    برخی از خواص کامکوات به منظور بدن عبارتند از:

    • کامکوات نیز مانند سایر مرکبات، کالری کمـی دارد و 100 گرم از آن تنـها دارای 71 کالری است. کامکوات این مـیوه همنین سرشار از فیبر‌های رژیمـی، مواد معدنی، ویتامـین و مقادیر فراوانی آنتی‌اکسیدان بوده کـه فواید بسیـاری به منظور بدن دارند.

    • کامکوات با پوست خورده مـی‌شود و این مورد تنـها امتیـازی هست که این مـیوه را از سایر خانواده مرکبات متمایز مـی‌کند. پوست مـیوه کامکوات سرشار از بسیـاری از روغن‌های مفید، آنتی‌اکسیدان و فیبر است. 100 گرم از این مـیوه دارای 6/7 گرم فیبر هست که 17 درصد از فیبر مورد نیـاز روزانـه‌ی بدن ما را تأمـین مـی‌کند. بـه علاوه با خوردن این مـیوه مقدار قابل توجهی تانن، پکتین، همـی‌سلولز و دیگر پلی‌ساکاریدهای غیر نشاسته‌ای (NSP) وارد بدن ما مـی‌شود.

    • علاوه بر این‌ها، مـیوه تازه کامکوات دارای مقدار مناسبی از برخی ویتامـین‌های آنتی‌اکسیدانی مانند ویتامـین A ، C و E هست و وجود این ترکیبات فیتوکمـیکالی درون این مـیوه کمک خوبی به منظور جمع‌آوری ترکیبات ‌اکسیدانی از بدن ما و در نتیجه پیشگیری از بروز بسیـاری از بیماری‌ها خواهد بود.

    • کامکوات نیز مانند پرتقال سرشار از ویتامـین C هست . 100 گرم از این مـیوه دارای 47/9 گرم ویتامـین C هست که 73 درصد از نیـاز روزانـه ما بـه این ویتامـین را برطرف مـی‌کند. ویتامـین C یکی از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی هست که علاوه بر فعالیت آنتی‌اکسیدانی نقش مـهمـی درون تولید ترکیباتی چون کلاژن درون بدن دارد از این رو درون بهبود زخم بسیـار موثر هست به علاوه ضد رشد ویروس و ضد سرطان هست و مانع بروز بیماری‌های تحلیل برنده اعصاب مـی‌شود. این ویتامـین از بروز آرتریت روماتوئید و دیـابت مـی‌کاهد.

    • کامکوات دارای مقدار قابل توجهی از ویتامـین‌های خانواده‌ی B هست مانند تیـامـین(B1)، نیـاسین (B3)، پیریدوکسین (B6)، فولات و اسید پانتوتنیک.

    • این مـیوه علاوه بر ویتامـین فراوان دارای برخی از املاح نیز هست مانند کلسیم، مس، پتاسیم، منگنز، آهن، سلنیوم و روی. 100گرم از نوع خشک شده‌ی این مـیوه دارای 640 مـیلی گرم پتاسیم، 162 مـیلی گرم کلسیم و 03/2 مـیلی گرم آهن است.

    پتاسیم یکی از ترکیبات مـهم موجود درون داخل سلول‌ها و مایعات بدن هست و بـه کنترل ضربان قلب و فشار خون کمک مـی‌کند. مس عنصری هست که درون تولید گلبول‌های سرخ نقش دارد و آهن نیز به منظور تولید گلبول‌های سرخ و فرآیندهای اکسیداسیون سلولی مورد نیـاز است.

     نکاتی درون زمـینـه تهیـه و مصرف کامکوات

    • این مـیوه را نباید پیش از رسیدن کامل از درخت چید.

    • به منظور مصرف مـی‌توان آن‌را بـه صورت تازه یـا بـه صورت کمپوت استفاده کرد و همچنین مـی‌توان مربای لذیذی از آن تهیـه کرد و یـا حتی مـی‌توان آن‌را بـه سالاد اضافه کرد.

    • به منظور ماندگاری بیشتر بهتر هست این مـیوه درون آب سرد شسته شده و با دستمالی بـه آرامـی خشک شود.

    • اگر مـیوه را با انگشتان بـه آرامـی فشار دهید و آب آن‌ را مـیل کنید از طعم لذیذ آن لذت خواهید برد.

    • اگر تمایل داشتید آن‌را درسته مصرف کنید آن‌را مانند انگور و زیتون با پوست مـیل کنید.

    انواع روش های مصرف کامکوات:

    • * مـی‌توان این مـیوه را برش زده و به سالاد مـیوه یـا سالاد سبزیجات اضافه کرد.

    • * این مـیوه ظاهر بسیـار اشتهاآوری دارد و مـی‌تواند بـه عنوان تزئین غذا مورد استفاده قرار گیرد.

    • * مارمالاد تهیـه شده از کامکوات بسیـار لذیذ هست زیرا علی‌رغم دیگر مرکبات کـه پوست بسیـار تلخی دارند، پوست این مـیوه طعمـی شیرین و مطلوب دارد.

    • * کامکوات پوره شده را مـی‌توان درون تهیـه سس‌ها، عصاره مـیوه، مربا و ژله استفاده کرد.

    • * آب این مـیوه درون تهیـه‌ی آب مـیوه‌های مخلوط، کیک، پای و بستنی استفاده مـی‌شود.

    • * از آب این مـیوه درون طعم‌دهی بـه گوشت قرمز و گوشت مرغ و همچنین ماهی استفاده مـی‌شود.

    www.nutrition-and-you.com
    www.tebyan.net

    : کامکوات




    [کامکوات]

    نویسنده و منبع: ♥ بانو | تاریخ انتشار: Fri, 17 Aug 2018 16:54:00 +0000



    کامکوات

    ‫مربای کامکوات‬‎ - YouTube

    مربای کامکوات
    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

    [Channels]:

    Youtube : کامکوات https://youtu.be/UKo6Z_mVWmE
    Google+ : https://plus.google.com/u/0/b/1109081...

    Website: www.ashpazi.890m.com

    . کامکوات . کامکوات ، کامکوات




    [کامکوات]

    نویسنده و منبع: ♥ بانو | تاریخ انتشار: Sun, 24 Jun 2018 04:22:00 +0000



    تمامی مطالب این سایت به صورت اتوماتیک توسط موتورهای جستجو و یا جستجو مستقیم بازدیدکنندگان جمع آوری شده است
    هیچ مطلبی توسط این سایت مورد تایید نیست.
    در صورت وجود مطلب غیرمجاز، جهت حذف به ایمیل زیر پیام ارسال نمایید
    i.video.ir@gmail.com