خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید

خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید زن های معتاد سینمای ایران! | زن‌های معتاد سینمای ایران! + تصاویر | زن های معتاد سینمای ایران! / عکس | روش های عجیب بازیگران به منظور ایفای نقش درون فیلم ها - سایت ... | زن های معتاد سینمای ایران - beytoote.com |

خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید

زن های معتاد سینمای ایران!

به گزارش مجله ابرتازه ها با نقل از باشگاه خبرنگاران، خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید مجموعـه تلویزیونــی «مادرانـه» بهانـه‌ای شده که تا مروری بر کارنامـه کاری بازیگران زنی داشته باشیم کـه در این سال‌ها نقش یک معتاد را بازی کرده‌اند و در یـاد و خاطره مخاطبان ماندگار شده‌اند. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید اولینی کـه در سینمای ایران بعد از انقلاب نقش زن معتاد را ایفا کرد، فریماه فرجامـی است. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید او با حضور درون فیلم «تیغ و ابریشم» از سال ۶۴ که تا به امروز درون ذهن بسیـاری از ایرانیـان ماندگار شده است. درون ادامـه نگاهی داریم بـه ۷ چهره برتری کـه در این سال‌ها نقش ماندگاری از حضور خود بر صفحه تلویزیون و پرده سینما بر جای گذاشته‌اند.

 فریماه فرجامـی؛ تیغ و ابریشم، متولد ۱۳۳۰

با ساخت فیلم «تیغ و ابریشم» کاراکتر زن معتاد بـه شکلی جدی وارد سینمای ایران شد و فریماه فرجانی، نقش زنی معتاد را کـه سرخورده از برآورده نشدن رؤیـاهایش درون آن سوی مرزها بـه اعتیـاد کشیده شده هست به خوبی درون این اثر ایفا مـی‌کند. چهره مغموم و خاص فرجامـی همراه با کارگردانی مسعود کیمـیایی کـه خود پیش از آن یکی از ماندنی‌ترین شخصیت‌های معتاد درون سینمای ایران را پرورانده بود (با بازی بهروز وثوقی درون نقش سید درون فیلم تحسین شده «گوزن‌ها») بـه یک بازی بیرونی کنترل شده به منظور نمایش رنج‌دیدگی این زن تبدیل شد؛ رنج‌دیدگی باورپذیری کـه راهی جز برایش باقی نگذاشت.

فرزاد مؤتمن درباره این نقش مـی‌گوید:

فرزاد مؤتمن کـه هنوز بسیـاری از افراد فیلم «شب‌های روشن» او را بـه یـاد دارند درون مورد بازی خانم فرجامـی درون این فیلم مـی‌گوید: خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید «تیغ و ابریشم، خاطره بسیـار دوری است. من این فیلم را درون همان سال‌های ۶۴، ۶۵ دیدم و پس از آن دیگر موقعیت بازبینی‌اش را پیدا نکردم اما هنوز بـه خاطر دارم کـه در آن دوره وقتی فیلم را مـی‌دیدم بازی فریماه فرجامـی یکی از نقاط قوت فیلم بـه نظر مـی‌رسید زیرا تصویری خیلی باورپذیر و ملموس را از یک زن معتاد ارائه مـی‌داد. شاید درون خوب بودن کار خانم فرجامـی ذکر همـین نکته کافی باشد کـه بگویم بعد از گذشت این همـه سال وقتی درباره کارکترهای معتاد فکر مـی‌کنم، یکی تصویر فریماه فرجامـی بـه ذهنم مـی‌آید و یکی بهروز وثوقی درون فیلم گوزن‌ها».

پانته‌آ بهرام؛ مسافر، متولد ۱۳۴۸

یکی از پرمخاطب‌ترین سریـال‌های تلویزیون چه درون زمان خودش و چه درون سال‌های بعد از آن، «مسافر» بود؛ اثری کـه به لحاظ داستانی و بازی بازیگرانش توانسته هنوز هم درون یـاد و خاطر ایرانیـان بماند. «مسافر» بـه دلیل بازی خاص پانته‌آ بهرام درون نقش یک معتاد بـه نام منیژه و لحن و ادای دیـالوگ، جایگاه متفاوتی درون مـیان کارهای او دارد. بهرام درون این سریـال چهره جدیدی از یک زن معتاد را کـه به خاطر اعتیـادش همـه چیز را از دست مـی‌دهد، ارائه کرد. او کـه در این سریـال با ابوالفضل پورعرب همبازی بود، درون بسیـاری از مواقع بازی همسطح و در پاره‌ای موارد بالاتر از او را بـه نمایش گذاشت. بهرام درون آن سال‌ها چهره جدیدی درون تلویزیون بود و همـین امر هم بـه او کمک کرد که تا نقشش را به منظور بیننده باور‌پذیر کند.

مـهران احمدی درباره این نقش مـی‌گوید:

مـهران احمدی کـه در چندین اثر با پانته‌آ بهرام همکار بوده درون مورد ایفای نقش اش درون سریـال «مسافر» مـی‌گوید: «خانم بهرام درون سریـال «مسافر» مانند همـیشـه از عهده ایفای نقش شان بـه خوبی برآمدند و یکی از نوابغ بازیگری هستند. بـه نظرم یکی از بهترین نقش‌های فرد معتاد را خانم بهرام درون این اثر، ایفا کرده‌اند.

نمـی‌دانم بگویم متاسفانـه یـا خوشبختانـه اما اکثر بازیگران خانم ما بـه کارکتری کـه مـی‌خواهند بازی کنند، خیلی اهمـیت مـی‌دهند و پذیرای هر نقشی نیستند. وقتی قرار هست شما نقش یک فرد معتاد را ایفا کنید، طبیعی هست که چهره‌تان دستخوش تغییرات زیـادی مـی‌شود و زیبایی‌اش را از دست مـی‌دهد و به همـین دلیل همـه خانم‌ها چنین نقشی را نمـی‌پذیرند. اما خانم بهرام از جمله بازیگرانی هست که به منظور رسیدن بـه نقش‌اش و ملموس آن به منظور مخاطب از هیچ تلاشی دریغ نمـی‌کند و در مسافر هم دیدیم کـه چنین اتفاقی رخ داد.

در کنار اینکه فراموش نکنید بازی درون نقش یک فرد معتاد بسیـار سخت هست زیرا حتما مراقب باشید کـه تبدیل بـه تیپ و کلیشـه نشوید. خانم بهرام درون این کار یکی از غیر کلیشـه‌ای‌ترین نقش‌ها را ایفا کرد. من ۲ نقش معتاد را هرگز فراموش نمـی‌کنم؛ یکی نقش خانم بهرام درون سریـال «مسافر» و دیگری نقش باران کوثری درون فیلم «خون‌بازی»؛ این دو بی‌نظیرند».

 ستاره اسکندری، داستان یک شـهر، مرگ تدریجی یک رؤیـا، متولد ۱۳۵۰

یکی از بهترین بازی‌های ستاره اسکندری درون سال ۷۸ و زمانی بود کـه در یکی از اپیزودهای مجموعه «داستان یک شـهر» نقش معتادی را بازی کرد کـه پدرش درون سن پایین او را بـه اجبار بـه عقد مردی مـیانسال و معتاد درآورده بود. اصغر فرهادی زمانی این قصه را مـی‌سازد کـه تا پیش از آن هنوز تصویری از یک زن معتاد درون تلویزیون نشان داده نشده بود. اما این کارگردان موفق مـی‌شود یکی از بهترین بازی‌ها را از اسکندری درون این نقش بگیرد؛ نقشی کـه اگرچه کوتاه بود اما درون ذهن بسیـاری ماندگار شد. ستاره یک بار دیگر نیز درون مجموعه «مرگ تدریجی یک رؤیـا» بـه کارگردانی فریدون جیرانی نقش یک زن معتاد را بـه خوبی بـه تصویر مـی‌کشد و با اینکه غالبا که تا پیش از آن نقش‌های مثبتی را ایفا کرده اما شخصیت منفی ساناز را خیلی خوب بـه مخاطب معرفی مـی‌کند.

ستاره اسکندری درباره این نقش مـی‌گوید:

خود اسکندری هم این نقش‌ها را بـه خوبی بـه یـاد دارد و در خصوص نقشی کـه در «داستان یک شـهر» ایفا کرده، مـی‌گوید:«زمانی کـه من این نقش را بازی کردم درون تلویزیون بـه این شکل بـه موضوع و حضور یک زن معتاد پرداخته نشده بود و به همـین دلیل این نقش را خیلی دوست داشتم. بسیـاری این تصور را داشتند کـه تصاویر فیلم، مستند است. درون مورد «مرگ تدریجی یک رؤیـا» هم حتما بگویم همـیشـه دوست دارم نقش‌های متفاوتی را ایفا کنم. ممکن هست در نگاه کلی نقش‌هایم تفاوت چندانی با هم نداشته باشند، اما درون جزئیـات از هم فاصله دارند. من تجربه بازی با لهجه‌های متعدد و آدم‌هایی درون طبقات اجتماعی مختلف را دارم و مثبت یـا منفی بودن شخصیت‌ها برایم خیلی فرقی ندارد».

 باران کوثری؛ خون‌بازی، متولد ۱۳۶۴

بدون شک یکی از بهترین نقش هایی کـه تا بـه امروز باران کوثری ایفا کرده است، درون فیلم سینمایی «خون‌بازی» بـه کارگردانی مادرش، رخشان بنی‌اعتماد بوده است. باران درون این فیلم نقش سارا، معتادی را بازی مـی‌کند که‌ قرار است‌ نامزدش‌ برای‌ ازدواج‌ با او از کانادا بازگردد. مادر سارا کـه بیتا فرهی نقش‌اش را ایفا مـی‌کند، سعی‌ دارد او را با خود به‌ شمال‌ ببرد که تا مصرف مواد مخدر را ترک‌ کند. شاید نقش‌ سارا درون «خون‌ بازی»‌ از آن‌ نقش‌هایی‌ است‌ که‌ هر بازیگری‌ دوست‌ دارد آن‌ را به منظور یک بار هم کـه شده، تجربه کند. شخصیت‌ سارا درون این فیلم ضد همـه‌‌ کلیشـه‌هایی‌ بود که‌ درون سینمای‌ ایران‌ که تا به آن روز از یک شخص معتاد بـه تصویر کشیده شده؛ تصویری جدید اما واقعی و باورپذیر کـه کوثری بـه خوبی از عهده ایفای آن برآمد.

مـهران احمدی درباره این نقش مـی‌گوید:

مـهران احمدی کـه سابقه همکاری با باران کوثری را نیز دارد، مـی‌گوید: «یکی از ماندگارترین نقش‌هایی کـه این بازیگر ایفا کرده درون فیلم «خون‌بازی» است. بـه نظرم تمامـی خصایصی کـه خانم پانته آ بهرام درون «مسافر» داشتند، خانم کوثری نیز درون فیلم «خون‌بازی» از خودشان نشان دادند. خانم کوثری جزو آن دسته بازیگرانی هست که وقتی نقشی را مـی‌پذیرد، ساعت‌ها و روزها برایش زمان مـی‌گذارد و با آن شخصیت بـه اصطلاح قاطی مـی‌شود و بی اهمـیت از کنار آن عبور نمـی‌کند که تا شخصیتی را کـه قرار هست نقش‌اش را ایفا کند، به منظور مخاطب باورپذیر کند. شخصیت سارا درون «خون بازی» بـه خاطر روحی کـه خانم کوثری بـه آن داده بود، کاملا به منظور مخاطب بـه شکل ملموس درآمده بود. درون کنار اینکه کلیشـه ای نبود و تماشاگر مـی‌توانست باورش کند».

طناز طباطبایی؛ مرهم، متولد ۱۳۶۲

طناز طباطبایی از آن دسته بازیگرانی هست که کم کار مـی‌کند اما درون انتخاب نقش هایش همـیشـه وسواس زیـادی بـه خرج مـی‌دهد و نمـی‌توانید نمونـه‌ای از کارهایش را ببینید و به توانایی‌اش درون بازیگری خرده بگیرید. یقینا یکی از ماندگارترین آثاری کـه در کارنامـه کاری طناز به منظور همـیشـه پررنگ مـی‌ماند، فیلم «مرهم» هست که علیرضا داودنژاد آن را کارگردانی کرده و از دریچه‌ای نو بـه معضل اعتیـاد پرداخته است.

طباطبایی درون این فیلم نقش یک معتاد را بازی مـی‌کند کـه خانواده‌ای سنتی دارد؛ خانواده‌ای کـه هیچ‌گاه نتوانسته با آن ارتباط برقرار کند و تنـها مادربزرگ پیرش بـه رغم سن بالایی کـه دارد مـی‌تواند او را درک کند. نقشی کـه طباطبایی درون این فیلم بازی مـی‌کند درون کنار ضد کلیشـه بودنش توانایی این بازیگر جوان را نیز بـه تصویر مـی‌کشد.

طناز طباطبایی درباره این نقش مـی‌گوید:

طناز طباطبایی بـه خوبی نقش زیبایی را کـه در «مرهم» بـه تصویر کشیده درون خاطر دارد و در این باره مـی‌گوید: «من همـیشـه بـه ایفای نقش‌هایی کـه بیـانگر معضلات اجتماعی است، علاقه‌مندم و به نظرم نقش‌های جذابی مـی‌آیند. اعتیـاد نیز یکی از این معضلات هست که شخص نادانسته بـه آن مبتلا مـی‌شود و فکر مـی‌کنم وظیفه من و سایر سینماگران هست که با استفاده از موقعیت کاری‌مان پیش آگاهی‌هایی درون این زمـینـه بـه افراد بدهیم. اینکه بدانند اگر بـه اعتیـاد مبتلا شوند چه آینده‌ای انتظارشان را مـی‌کشد.

من درون «مرهم» نقش معتادی را بازی کرده‌ام کـه اعتیـادش بـه دراگ‌های مخدر نیست بلکه دراگ محرک مصرف مـی‌کند؛ چیزی کـه این روزها درون بین افراد معتاد بیشتر شاهدش هستیم و این خوش‌بینی درون ذهن اشخاص شکل گرفته کـه دراگ‌های محرک مانند دراگ‌های مخدر آسیب‌رسان و اعتیـادآور نیستند درون حالی کـه تحقیقات ثابت کرده‌اند دراگ‌های محرک بـه خاطر آسیب‌هایی کـه به روان افراد مـی‌رساند، مضرتر هستند و فرد را بیشتر درگیر خودشان مـی‌کنند. اما متاسفانـه این آگاهی وجود ندارد و بسیـاری از جوانان ما درگیر این مسئله مـی‌شوند.

نمـی‌دانم گفتن این حرف صحیح هست یـا نـه اما گاهی پیش مـی‌آید کـه برخی از ما بـه خاطر بی‌انگیزگی، بی‌هدفی و بی‌برنامگی به منظور آینده‌مان دچار ناامـیدی مـی‌شویم و فکر مـی‌کنیم با مصرف مواد مخدر یـا محرک، حتی اگر شده بـه شکل تفریحی و مقطعی مـی‌توانیم مشکلات‌مان را حل و فصل کنیم درون حالی کـه این کار خودش یک مشکل بر مشکلات ما اضافه مـی‌کند».

بهاره افشاری؛ تسویـه حساب، متولد ۱۳۶۳

از زمانی کـه بهاره افشاری پا بـه دنیـای بازیگری گذاشته، تقریبا توانسته ازعهده ایفای تمام نقش‌هایش بـه خوبی برآید و یکی از این بهترین کارهایش فیلم «تسویـه‌حساب» تهمـینـه مـیلانی است. افشاری درون این فیلم نقش لیلا، معتادی را بازی مـی‌کند کـه از کودکی بـه خاطر محیطی کـه در آن رشد کرده رو بـه سیگار و اعتیـاد آورده و در سن جوانی با دنیـایی از مشکلات و سختی روبه روست اما آنچه جالب توجه هست این هست که او درون حالی شخصیت یک فرد معتاد را به منظور مخاطبش باورپذیر مـی‌کند کـه در زندگی روزانـه حتی با کشیدن سیگار هم بیگانـه است.

بهاره افشاری درباره این نقش مـی‌گوید:

بازیگر نقش لیلا درون خصوص روزهایی کـه فیلمبرداری «تسویـه حساب» را پشت سر مـی‌گذاشت، مـی‌گوید: «این کار اولین کار سینمایی‌ام بود و از مدیوم سینما شناخت چندانی نداشتم. شخصیت لیلا مابازای خارجی داشت و خانم مـیلانی از این شخصیت ایده گرفته و یک مصاحبه و فیلم مستندی نیز درون مورد این شخصیت داشتند و خیلی دقیق و ظریف آن را مـی‌شناختند و تمام اطلاعات را درون مورد زندگی این فرد بـه من دادند.

اما موضوعی کـه برای من کمـی سخت بود این بود کـه باید درون تمام طول فیلم سیگار مـی‌کشیدم درون حالی کـه قبل از آن اصلا تجربه سیگار کشیدن را نداشتم و باید این کار را بـه شکل حرفه‌ای هم انجام مـی‌دادم که تا مخاطب باور کند لیلا، ی هست که از ۹ سالگی این کار را شروع کرده و به همـین خاطر هم وقتی برخی از دوستان فیلم را دیدند، متوجه شده بودند کـه من اصلا این کار را بلد نیستم! درون کل بیشتر از اینکه من تلاشی کنم، خانم مـیلانی زحمت زیـادی به منظور نزدیک شدنم بـه شخصیت لیلا کشیدند.

من از یک ماه قبل فیلمبرداری، هر روز بعدازظهر بـه منزل خانم مـیلانی مـی‌رفتم و با ایشان تمرین مـی‌کردم. اما مشکل‌ترین جای کار ۲ سکانس بود کـه با تدبیر خانم مـیلانی و اینکه هر دو را درون یک روز فیلمبرداری د، راحت‌تر توانستم از عهده‌اش برآیم؛ یکی سکانسی بود کـه با خانم لادن مستوفی دعوا مـی‌کردم و باید کل گذشته‌ام را به منظور مخاطب مـی‌گفتم و دیگری سکانسی هست که مربوط بـه خانـه سالمندان مـی‌شود؛  زمانی کـه به دیدار مادرم مـی‌روم. این دو از برایم سخت‌تر از بقیـه کار بود».

خاطره حاتمـی؛ درون امتداد شـهر، متولد ۱۳۶۲

یکی از نقش‌های متفاوتی کـه خاطره حاتمـی درون این سال‌ها ایفا کرده درون فیلم «در امتداد شـهر» بـه کارگردانی علی عطشانی است. حاتمـی درون این فیلم نقش یک معتاد را بازی مـی‌کند کـه البته بـه دلیل ممـیزی قسمت‌های زیـادی از آن از فیلم بیرون آورده شده است.

خاطره حاتمـی درون این باره مـی‌گوید:

خاطره درون خصوص نگاهش بـه موضوع اعتیـاد مـی‌گوید: «اعتیـاد مسئله بزرگ و مـهمـی هست و متاسفانـه این روزها درون کشورمان خیلی رشد کرده؛ رشدی کـه نمـی‌توانم درکش کنم و خیلی برایم جای سؤال دارد. مسئله اعتیـاد همـیشـه مرا درگیر خودش کرده و وقتی یک فرد معتاد را درون خیـابان مـی‌بینم، واقعا ناراحت مـی‌شوم. جای تاسف هست که با معضل اعتیـاد هم مانند ایدز برخورد مـی‌کنند. منظورم این هست که بـه این دو مشکل اصلا توجهی نمـی شود. انگار اصلا این مشکلات درون جامعه وجود ندارند.

به عنوان یک بازیگر همـیشـه دوست داشتم نقش یک فرد معتاد را بازی کنم و اصلا خودم فرصت این کار را درون فیلم «در امتداد شـهر» بـه وجود آوردم. آقای عطشانی درون نظر داشتند هر درون جای خودش بازی کند ولی هنگامـی کـه فیلمنامـه را مـی‌خواندم متوجه شدم بـه خاطر نقشی کـه دارم حتما زیر چشم‌هایم کبود باشد بـه همـین خاطر هم بـه آقای عطشانی پیشنـهاد دادم این فرد یـا نقش آدم معتاد را داشته باشد یـا بیمار را و ایشان اجازه دادند کـه من نقش آدم معتاد را بازی کنم و آقای محسنی هم زحمت کشیدند و مونولوگ خیلی خوبی به منظور من نوشتند کـه متاسفانـه تمام آن سکانس را از فیلم درآوردند و منولوگی کـه مـی‌گفتم حذف شد.

به این دلیل کـه من درون حال سیگار کشیدن بودم. بـه نظرم این از ممـیزی‌های آزاردهنده هست چون بـه هر حال به منظور نشان یک فرد معتاد حتما المانی وجود داشته باشد! ناراحتی من از این بود کـه برای آن یک سکانس زحمت زیـادی کشیده بودم».

زن های معتاد سینمای ایران!




[خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Wed, 06 Jun 2018 22:52:00 +0000



خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید

زن‌های معتاد سینمای ایران! + تصاویر

سریـال مادرانـه بهانـه ای شده که تا مروری بر کارنامـه کاری بازیگران زنی داشته باشیم کـه در این سال ها نقش یک معتاد را بازی کرده اند. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید اولینی کـه در سینمای ایران بعد از انقلاب نقش زن معتاد را ایفا کرد، خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید فریماه فرجامـی است.
سریـال مادرانـه بهانـه ای شده که تا مروری بر کارنامـه کاری بازیگران زنی داشته باشیم کـه در این سال ها نقش یک معتاد را بازی کرده اند و در یـاد و خاطره مخاطبان ماندگار شده اند. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید اولینی کـه در سینمای ایران بعد از انقلاب نقش زن معتاد را ایفا کرد، فریماه فرجامـی است. او با حضور درون فیلم «تیغ و ابریشم» از سال ۶۴ که تا به امروز درون ذهن بسیـاری از ایرانیـان ماندگار شده است. درون ادامـه نگاهی داریم بـه ۷ چهره برتری کـه در این سال ها نقش ماندگاری از حضور خود بر صفحه تلویزیون و پرده سینما بر جای گذاشته اند.

فریماه فرجامـی؛ تیغ و ابریشم، متولد ۱۳۳۰
با ساخت فیلم «تیغ و ابریشم» کاراکتر زن معتاد بـه شکلی جدی وارد سینمای ایران شد و فریماه فرجانی، نقش زنی معتاد را کـه سرخورده از برآورده نشدن رؤیـاهایش درون آن سوی مرزها بـه اعتیـاد کشیده شده هست به خوبی درون این اثر ایفا مـی کند. چهره مغموم و خاص فرجامـی همراه با کارگردانی مسعود کیمـیایی کـه خود پیش از آن یکی از ماندنی ترین شخصیت های معتاد درون سینمای ایران را پرورانده بود (با بازی بهروز وثوقی درون نقش سید درون فیلم تحسین شده «گوزن ها») بـه یک بازی بیرونی کنترل شده به منظور نمایش رنج دیدگی این زن تبدیل شد؛ رنج دیدگی باورپذیری کـه راهی جز برایش باقی نگذاشت.

فرزاد مؤتمن درباره این نقش مـی گوید:
فرزاد مؤتمن کـه هنوز بسیـاری از افراد فیلم «شب های روشن» او را بـه یـاد دارند درون مورد بازی خانم فرجامـی درون این فیلم مـی گوید: خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید «تیغ و ابریشم، خاطره بسیـار دوری است. من این فیلم را درون همان سال های ۶۴، ۶۵ دیدم و پس از آن دیگر موقعیت بازبینی اش را پیدا نکردم اما هنوز بـه خاطر دارم کـه در آن دوره وقتی فیلم را مـی دیدم بازی فریماه فرجامـی یکی از نقاط قوت فیلم بـه نظر مـی رسید زیرا تصویری خیلی باورپذیر و ملموس را از یک زن معتاد ارائه مـی داد. شاید درون خوب بودن کار خانم فرجامـی ذکر همـین نکته کافی باشد کـه بگویم بعد از گذشت این همـه سال وقتی درباره کارکترهای معتاد فکر مـی کنم، یکی تصویر فریماه فرجامـی بـه ذهنم مـی آید و یکی بهروز وثوقی درون فیلم گوزن ها».


پانته آ بهرام؛ مسافر، متولد ۱۳۴۸
یکی از پرمخاطب ترین سریـال های تلویزیون چه درون زمان خودش و چه درون سال های بعد از آن، «مسافر» بود؛ اثری کـه به لحاظ داستانی و بازی بازیگرانش توانسته هنوز هم درون یـاد و خاطر ایرانیـان بماند. «مسافر» بـه دلیل بازی خاص پانته آ بهرام درون نقش یک معتاد بـه نام منیژه و لحن و ادای دیـالوگ، جایگاه متفاوتی درون مـیان کارهای او دارد. بهرام درون این سریـال چهره جدیدی از یک زن معتاد را کـه به خاطر اعتیـادش همـه چیز را از دست مـی دهد، ارائه کرد. او کـه در این سریـال با ابوالفضل پورعرب همبازی بود، درون بسیـاری از مواقع بازی همسطح و در پاره ای موارد بالاتر از او را بـه نمایش گذاشت. بهرام درون آن سال ها چهره جدیدی درون تلویزیون بود و همـین امر هم بـه او کمک کرد که تا نقشش را به منظور بیننده باور پذیر کند.

مـهران احمدی درباره این نقش مـی گوید:
مـهران احمدی کـه در چندین اثر با پانته آ بهرام همکار بوده درون مورد ایفای نقش اش درون سریـال «مسافر» مـی گوید: «خانم بهرام درون سریـال «مسافر» مانند همـیشـه از عهده ایفای نقش شان بـه خوبی برآمدند و یکی از نوابغ بازیگری هستند. بـه نظرم یکی از بهترین نقش های فرد معتاد را خانم بهرام درون این اثر، ایفا کرده اند. نمـی دانم بگویم متاسفانـه یـا خوشبختانـه اما اکثر بازیگران خانم ما بـه کارکتری کـه مـی خواهند بازی کنند، خیلی اهمـیت مـی دهند و پذیرای هر نقشی نیستند. وقتی قرار هست شما نقش یک فرد معتاد را ایفا کنید، طبیعی هست که چهره تان دستخوش تغییرات زیـادی مـی شود و زیبایی اش را از دست مـی دهد و به همـین دلیل همـه خانم ها چنین نقشی را نمـی پذیرند. اما خانم بهرام از جمله بازیگرانی هست که به منظور رسیدن بـه نقش اش و ملموس آن به منظور مخاطب از هیچ تلاشی دریغ نمـی کند و در مسافر هم دیدیم کـه چنین اتفاقی رخ داد. درون کنار اینکه فراموش نکنید بازی درون نقش یک فرد معتاد بسیـار سخت هست زیرا حتما مراقب باشید کـه تبدیل بـه تیپ و کلیشـه نشوید. خانم بهرام درون این کار یکی از غیر کلیشـه ای ترین نقش ها را ایفا کرد. من ۲ نقش معتاد را هرگز فراموش نمـی کنم؛ یکی نقش خانم بهرام درون سریـال «مسافر» و دیگری نقش باران کوثری درون فیلم «خون بازی»؛ این دو بی نظیرند».


ستاره اسکندری، داستان یک شـهر، مرگ تدریجی یک رؤیـا، متولد ۱۳۵۰
یکی از بهترین بازی های ستاره اسکندری درون سال ۷۸ و زمانی بود کـه در یکی از اپیزودهای مجموعه «داستان یک شـهر» نقش معتادی را بازی کرد کـه پدرش درون سن پایین او را بـه اجبار بـه عقد مردی مـیانسال و معتاد درآورده بود. اصغر فرهادی زمانی این قصه را مـی سازد کـه تا پیش از آن هنوز تصویری از یک زن معتاد درون تلویزیون نشان داده نشده بود. اما این کارگردان موفق مـی شود یکی از بهترین بازی ها را از اسکندری درون این نقش بگیرد؛ نقشی کـه اگرچه کوتاه بود اما درون ذهن بسیـاری ماندگار شد. ستاره یک بار دیگر نیز درون مجموعه «مرگ تدریجی یک رؤیـا» بـه کارگردانی فریدون جیرانی نقش یک زن معتاد را بـه خوبی بـه تصویر مـی کشد و با اینکه غالبا که تا پیش از آن نقش های مثبتی را ایفا کرده اما شخصیت منفی ساناز را خیلی خوب بـه مخاطب معرفی مـی کند.

ستاره اسکندری درباره این نقش مـی گوید:
خود اسکندری هم این نقش ها را بـه خوبی بـه یـاد دارد و در خصوص نقشی کـه در «داستان یک شـهر» ایفا کرده، مـی گوید:«زمانی کـه من این نقش را بازی کردم درون تلویزیون بـه این شکل بـه موضوع و حضور یک زن معتاد پرداخته نشده بود و به همـین دلیل این نقش را خیلی دوست داشتم. بسیـاری این تصور را داشتند کـه تصاویر فیلم، مستند است. درون مورد «مرگ تدریجی یک رؤیـا» هم حتما بگویم همـیشـه دوست دارم نقش های متفاوتی را ایفا کنم. ممکن هست در نگاه کلی نقش هایم تفاوت چندانی با هم نداشته باشند، اما درون جزئیـات از هم فاصله دارند. من تجربه بازی با لهجه های متعدد و آدم هایی درون طبقات اجتماعی مختلف را دارم و مثبت یـا منفی بودن شخصیت ها برایم خیلی فرقی ندارد».


باران کوثری؛ خون بازی، متولد ۱۳۶۴
بدون شک یکی از بهترین نقش هایی کـه تا بـه امروز باران کوثری ایفا کرده است، درون فیلم سینمایی «خون بازی» بـه کارگردانی مادرش، رخشان بنی اعتماد بوده است. باران درون این فیلم نقش سارا، معتادی را بازی مـی کند کـه قرار هست نامزدش به منظور ازدواج با او از کانادا بازگردد. مادر سارا کـه بیتا فرهی نقش اش را ایفا مـی کند، سعی دارد او را با خود بـه شمال ببرد که تا مصرف مواد مخدر را ترک کند. شاید نقش سارا درون «خون بازی» از آن نقش هایی هست که هر بازیگری دوست دارد آن را به منظور یک بار هم کـه شده، تجربه کند. شخصیت سارا درون این فیلم ضد همـه کلیشـه هایی بود کـه در سینمای ایران که تا به آن روز از یک شخص معتاد بـه تصویر کشیده شده؛ تصویری جدید اما واقعی و باورپذیر کـه کوثری بـه خوبی از عهده ایفای آن برآمد.

مـهران احمدی درباره این نقش مـی گوید:
مـهران احمدی کـه سابقه همکاری با باران کوثری را نیز دارد، مـی گوید: «یکی از ماندگارترین نقش هایی کـه این بازیگر ایفا کرده درون فیلم «خون بازی» است. بـه نظرم تمامـی خصایصی کـه خانم پانته آ بهرام درون «مسافر» داشتند، خانم کوثری نیز درون فیلم «خون بازی» از خودشان نشان دادند. خانم کوثری جزو آن دسته بازیگرانی هست که وقتی نقشی را مـی پذیرد، ساعت ها و روزها برایش زمان مـی گذارد و با آن شخصیت بـه اصطلاح قاطی مـی شود و بی اهمـیت از کنار آن عبور نمـی کند که تا شخصیتی را کـه قرار هست نقش اش را ایفا کند، به منظور مخاطب باورپذیر کند. شخصیت سارا درون «خون بازی» بـه خاطر روحی کـه خانم کوثری بـه آن داده بود، کاملا به منظور مخاطب بـه شکل ملموس درآمده بود. درون کنار اینکه کلیشـه ای نبود و تماشاگر مـی توانست باورش کند».


طناز طباطبایی؛ مرهم، متولد ۱۳۶۲
طناز طباطبایی از آن دسته بازیگرانی هست که کم کار مـی کند اما درون انتخاب نقش هایش همـیشـه وسواس زیـادی بـه خرج مـی دهد و نمـی توانید نمونـه ای از کارهایش را ببینید و به توانایی اش درون بازیگری خرده بگیرید. یقینا یکی از ماندگارترین آثاری کـه در کارنامـه کاری طناز به منظور همـیشـه پررنگ مـی ماند، فیلم «مرهم» هست که علیرضا داودنژاد آن را کارگردانی کرده و از دریچه ای نو بـه معضل اعتیـاد پرداخته است. طباطبایی درون این فیلم نقش یک معتاد را بازی مـی کند کـه خانواده ای سنتی دارد؛ خانواده ای کـه هیچ گاه نتوانسته با آن ارتباط برقرار کند و تنـها مادربزرگ پیرش بـه رغم سن بالایی کـه دارد مـی تواند او را درک کند. نقشی کـه طباطبایی درون این فیلم بازی مـی کند درون کنار ضد کلیشـه بودنش توانایی این بازیگر جوان را نیز بـه تصویر مـی کشد.

طناز طباطبایی درباره این نقش مـی گوید:
طناز طباطبایی بـه خوبی نقش زیبایی را کـه در «مرهم» بـه تصویر کشیده درون خاطر دارد و در این باره مـی گوید: «من همـیشـه بـه ایفای نقش هایی کـه بیـانگر معضلات اجتماعی است، علاقه مندم و به نظرم نقش های جذابی مـی آیند. اعتیـاد نیز یکی از این معضلات هست که شخص نادانسته بـه آن مبتلا مـی شود و فکر مـی کنم وظیفه من و سایر سینماگران هست که با استفاده از موقعیت کاری مان پیش آگاهی هایی درون این زمـینـه بـه افراد بدهیم. اینکه بدانند اگر بـه اعتیـاد مبتلا شوند چه آینده ای انتظارشان را مـی کشد. من درون «مرهم» نقش معتادی را بازی کرده ام کـه اعتیـادش بـه دراگ های مخدر نیست بلکه دراگ محرک مصرف مـی کند؛ چیزی کـه این روزها درون بین افراد معتاد بیشتر شاهدش هستیم و این خوش بینی درون ذهن اشخاص شکل گرفته کـه دراگ های محرک مانند دراگ های مخدر آسیب رسان و اعتیـادآور نیستند درون حالی کـه تحقیقات ثابت کرده اند دراگ های محرک بـه خاطر آسیب هایی کـه به روان افراد مـی رساند، مضرتر هستند و فرد را بیشتر درگیر خودشان مـی کنند.

اما متاسفانـه این آگاهی وجود ندارد و بسیـاری از جوانان ما درگیر این مسئله مـی شوند. نمـی دانم گفتن این حرف صحیح هست یـا نـه اما گاهی پیش مـی آید کـه برخی از ما بـه خاطر بی انگیزگی، بی هدفی و بی برنامگی به منظور آینده مان دچار ناامـیدی مـی شویم و فکر مـی کنیم با مصرف مواد مخدر یـا محرک، حتی اگر شده بـه شکل تفریحی و مقطعی مـی توانیم مشکلات مان را حل و فصل کنیم درون حالی کـه این کار خودش یک مشکل بر مشکلات ما اضافه مـی کند».


بهاره افشاری؛ تسویـه حساب، متولد ۱۳۶۳
از زمانی کـه بهاره افشاری پا بـه دنیـای بازیگری گذاشته، تقریبا توانسته ازعهده ایفای تمام نقش هایش بـه خوبی برآید و یکی از این بهترین کارهایش فیلم «تسویـه حساب» تهمـینـه مـیلانی است. افشاری درون این فیلم نقش لیلا، معتادی را بازی مـی کند کـه از کودکی بـه خاطر محیطی کـه در آن رشد کرده رو بـه سیگار و اعتیـاد آورده و در سن جوانی با دنیـایی از مشکلات و سختی روبه روست اما آنچه جالب توجه هست این هست که او درون حالی شخصیت یک فرد معتاد را به منظور مخاطبش باورپذیر مـی کند کـه در زندگی روزانـه حتی با کشیدن سیگار هم بیگانـه است.

بهاره افشاری درباره این نقش مـی گوید:
بازیگر نقش لیلا درون خصوص روزهایی کـه فیلمبرداری «تسویـه حساب» را پشت سر مـی گذاشت، مـی گوید: «این کار اولین کار سینمایی ام بود و از مدیوم سینما شناخت چندانی نداشتم. شخصیت لیلا مابازای خارجی داشت و خانم مـیلانی از این شخصیت ایده گرفته و یک مصاحبه و فیلم مستندی نیز درون مورد این شخصیت داشتند و خیلی دقیق و ظریف آن را مـی شناختند و تمام اطلاعات را درون مورد زندگی این فرد بـه من دادند. اما موضوعی کـه برای من کمـی سخت بود این بود کـه باید درون تمام طول فیلم سیگار مـی کشیدم درون حالی کـه قبل از آن اصلا تجربه سیگار کشیدن را نداشتم و باید این کار را بـه شکل حرفه ای هم انجام مـی دادم که تا مخاطب باور کند لیلا، ی هست که از ۹ سالگی این کار را شروع کرده و به همـین خاطر هم وقتی برخی از دوستان فیلم را دیدند، متوجه شده بودند کـه من اصلا این کار را بلد نیستم!

در کل بیشتر از اینکه من تلاشی کنم، خانم مـیلانی زحمت زیـادی به منظور نزدیک شدنم بـه شخصیت لیلا کشیدند. من از یک ماه قبل فیلمبرداری، هر روز بعدازظهر بـه منزل خانم مـیلانی مـی رفتم و با ایشان تمرین مـی کردم. اما مشکل ترین جای کار ۲ سکانس بود کـه با تدبیر خانم مـیلانی و اینکه هر دو را درون یک روز فیلمبرداری د، راحت تر توانستم از عهده اش برآیم؛ یکی سکانسی بود کـه با خانم لادن مستوفی دعوا مـی کردم و باید کل گذشته ام را به منظور مخاطب مـی گفتم و دیگری سکانسی هست که مربوط بـه خانـه سالمندان مـی شود؛ زمانی کـه به دیدار مادرم مـی روم. این دو از برایم سخت تر از بقیـه کار بود».


خاطره حاتمـی؛ درون امتداد شـهر، متولد ۱۳۶۲
یکی از نقش های متفاوتی کـه خاطره حاتمـی درون این سال ها ایفا کرده درون فیلم «در امتداد شـهر» بـه کارگردانی علی عطشانی است. حاتمـی درون این فیلم نقش یک معتاد را بازی مـی کند کـه البته بـه دلیل ممـیزی قسمت های زیـادی از آن از فیلم بیرون آورده شده است.

خاطره حاتمـی درون این باره مـی گوید:
خاطره درون خصوص نگاهش بـه موضوع اعتیـاد مـی گوید: «اعتیـاد مسئله بزرگ و مـهمـی هست و متاسفانـه این روزها درون کشورمان خیلی رشد کرده؛ رشدی کـه نمـی توانم درکش کنم و خیلی برایم جای سؤال دارد. مسئله اعتیـاد همـیشـه مرا درگیر خودش کرده و وقتی یک فرد معتاد را درون خیـابان مـی بینم، واقعا ناراحت مـی شوم. جای تاسف هست که با معضل اعتیـاد هم مانند ایدز برخورد مـی کنند. منظورم این هست که بـه این دو مشکل اصلا توجهی نمـی شود. انگار اصلا این مشکلات درون جامعه وجود ندارند. بـه عنوان یک بازیگر همـیشـه دوست داشتم نقش یک فرد معتاد را بازی کنم و اصلا خودم فرصت این کار را درون فیلم «در امتداد شـهر» بـه وجود آوردم. آقای عطشانی درون نظر داشتند هر درون جای خودش بازی کند ولی هنگامـی کـه فیلمنامـه را مـی خواندم متوجه شدم بـه خاطر نقشی کـه دارم حتما زیر چشم هایم کبود باشد بـه همـین خاطر هم بـه آقای عطشانی پیشنـهاد دادم این فرد یـا نقش آدم معتاد را داشته باشد یـا بیمار را و ایشان اجازه دادند کـه من نقش آدم معتاد را بازی کنم و آقای محسنی هم زحمت کشیدند و مونولوگ خیلی خوبی به منظور من نوشتند کـه متاسفانـه تمام آن سکانس را از فیلم درآوردند و منولوگی کـه مـی گفتم حذف شد.

به این دلیل کـه من درون حال سیگار کشیدن بودم. بـه نظرم این از ممـیزی های آزاردهنده هست چون بـه هر حال به منظور نشان یک فرد معتاد حتما المانی وجود داشته باشد! ناراحتی من از این بود کـه برای آن یک سکانس زحمت زیـادی کشیده بودم».



گردآوری: گروه فرهنگ و هنر سیمرغ
www.seemorgh.com/culture
منبع: زندگی ایده آل

مطالب پیشنـهادی:

مونیكا بلوچی درون پشت صحنـه فیلم جدید امـیر كاستاریكا + تصاویر
اکبر عبدی بـه خواستگاری مجید مظفری مـی‌رود!
شایعات دامن بازیگران زن و مرد سریـال دودکش را گرفت
پدر حامد بهداد درگذشت
گزارشی از آرامگاه مرلین مونرو درون کنار دو معروف خواننده ایرانی




[خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Thu, 12 Jul 2018 07:50:00 +0000



خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید

زن های معتاد سینمای ایران! / عکس

 باشگاه خبرنگاران: خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید مجموعـه تلویزیونــی «مادرانـه» بهانـه‌ای شده که تا مروری بر کارنامـه کاری بازیگران زنی داشته باشیم کـه در این سال‌ها نقش یک معتاد را بازی کرده‌اند و در یـاد و خاطره مخاطبان ماندگار شده‌اند. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید اولینی کـه در سینمای ایران بعد از انقلاب نقش زن معتاد را ایفا کرد، خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید فریماه فرجامـی است. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید او با حضور درون فیلم «تیغ و ابریشم» از سال 64 که تا به امروز درون ذهن بسیـاری از ایرانیـان ماندگار شده است. درون ادامـه نگاهی داریم بـه 7 چهره برتری کـه در این سال‌ها نقش ماندگاری از حضور خود بر صفحه تلویزیون و پرده سینما بر جای گذاشته‌اند.
 
 فریماه فرجامـی؛ تیغ و ابریشم، متولد 1330
 
با ساخت فیلم «تیغ و ابریشم» كاراكتر زن معتاد بـه شكلی جدی وارد سینمای ایران شد و فریماه فرجانی، نقش زنی معتاد را كه سرخورده از برآورده نشدن رؤیـاهایش درون آن سوی مرزها بـه اعتیـاد كشیده شده هست به خوبی درون این اثر ایفا مـی‌كند. چهره مغموم و خاص فرجامـی همراه با كارگردانی مسعود كیمـیایی كه خود پیش از آن یكی از ماندنی‌ترین شخصیت‌های معتاد درون سینمای ایران را پرورانده بود (با بازی بهروز وثوقی درون نقش سید درون فیلم تحسین شده «گوزن‌ها») بـه یك بازی بیرونی كنترل شده به منظور نمایش رنج‌دیدگی این زن تبدیل شد؛ رنج‌دیدگی باورپذیری كه راهی جز خودكشی برایش باقی نگذاشت.
 
 
 
فرزاد مؤتمن درباره این نقش مـی‌گوید:
 
فرزاد مؤتمن کـه هنوز بسیـاری از افراد فیلم «شب‌های روشن» او را بـه یـاد دارند درون مورد بازی خانم فرجامـی درون این فیلم مـی‌گوید: «تیغ و ابریشم، خاطره بسیـار دوری است. من این فیلم را درون همان سال‌های 64، 65 دیدم و پس از آن دیگر موقعیت بازبینی‌اش را پیدا نکردم اما هنوز بـه خاطر دارم کـه در آن دوره وقتی فیلم را مـی‌دیدم بازی فریماه فرجامـی یکی از نقاط قوت فیلم بـه نظر مـی‌رسید زیرا تصویری خیلی باورپذیر و ملموس را از یک زن معتاد ارائه مـی‌داد. شاید درون خوب بودن کار خانم فرجامـی ذکر همـین نکته کافی باشد کـه بگویم بعد از گذشت این همـه سال وقتی درباره کارکترهای معتاد فکر مـی‌کنم، یکی تصویر فریماه فرجامـی بـه ذهنم مـی‌آید و یکی بهروز وثوقی درون فیلم گوزن‌ها».
 
پانته‌آ بهرام؛ مسافر، متولد 1348
 
یکی از پرمخاطب‌ترین سریـال‌های تلویزیون چه درون زمان خودش و چه درون سال‌های بعد از آن، «مسافر» بود؛ اثری کـه به لحاظ داستانی و بازی بازیگرانش توانسته هنوز هم درون یـاد و خاطر ایرانیـان بماند. «مسافر» بـه دليل بازی خاص پانته‌آ بهرام درون نقش یک معتاد بـه نام منيژه و لحن و ادای ديالوگ، جايگاه متفاوتی درون ميان کارهای او دارد. بهرام درون اين سريال چهره جديدی از یک زن معتاد را كه بـه خاطر اعتيادش همـه چيز را از دست مـی‌دهد، ارائه كرد. او کـه در این سریـال با ابوالفضل پورعرب همبازی بود، درون بسياری از مواقع بازی همسطح و در پاره‌ای موارد بالاتر از او را بـه نمايش گذاشت. بهرام درون آن سال‌ها چهره جديدی درون تلويزيون بود و همين امر هم بـه او كمك كرد که تا نقشش را به منظور بيننده باور‌پذير كند.
 
 
 
مـهران احمدی درباره این نقش مـی‌گوید:
 
مـهران احمدی کـه در چندین اثر با پانته‌آ بهرام همکار بوده درون مورد ایفای نقش اش درون سریـال «مسافر» مـی‌گوید: «خانم بهرام درون سریـال «مسافر» مانند همـیشـه از عهده ایفای نقش شان بـه خوبی برآمدند و یکی از نوابغ بازیگری هستند. بـه نظرم یکی از بهترین نقش‌های فرد معتاد را خانم بهرام درون این اثر، ایفا کرده‌اند.
 
نمـی‌دانم بگویم متاسفانـه یـا خوشبختانـه اما اکثر بازیگران خانم ما بـه کارکتری کـه مـی‌خواهند بازی کنند، خیلی اهمـیت مـی‌دهند و پذیرای هر نقشی نیستند. وقتی قرار هست شما نقش یک فرد معتاد را ایفا کنید، طبیعی هست که چهره‌تان دستخوش تغییرات زیـادی مـی‌شود و زیبایی‌اش را از دست مـی‌دهد و به همـین دلیل همـه خانم‌ها چنین نقشی را نمـی‌پذیرند. اما خانم بهرام از جمله بازیگرانی هست که به منظور رسیدن بـه نقش‌اش و ملموس آن به منظور مخاطب از هیچ تلاشی دریغ نمـی‌کند و در مسافر هم دیدیم کـه چنین اتفاقی رخ داد.
 
در کنار اینکه فراموش نکنید بازی درون نقش یک فرد معتاد بسیـار سخت هست زیرا حتما مراقب باشید کـه تبدیل بـه تیپ و کلیشـه نشوید. خانم بهرام درون این کار یکی از غیر کلیشـه‌ای‌ترین نقش‌ها را ایفا کرد. من 2 نقش معتاد را هرگز فراموش نمـی‌کنم؛ یکی نقش خانم بهرام درون سریـال «مسافر» و دیگری نقش باران کوثری درون فیلم «خون‌بازی»؛ این دو بی‌نظیرند».
 
 ستاره اسکندری، داستان یک شـهر، مرگ تدریجی یک رؤیـا، متولد 1350
 
یکی از بهترین بازی‌های ستاره اسکندری درون سال 78 و زمانی بود کـه در یکی از اپیزودهای مجموعه «داستان یک شـهر» نقش معتادی را بازی کرد کـه پدرش درون سن پایین او را بـه اجبار بـه عقد مردی مـیانسال و معتاد درآورده بود. اصغر فرهادی زمانی این قصه را مـی‌سازد کـه تا پیش از آن هنوز تصویری از یک زن معتاد درون تلویزیون نشان داده نشده بود. اما این کارگردان موفق مـی‌شود یکی از بهترین بازی‌ها را از اسکندری درون این نقش بگیرد؛ نقشی کـه اگرچه کوتاه بود اما درون ذهن بسیـاری ماندگار شد. ستاره یک بار دیگر نیز درون مجموعه «مرگ تدریجی یک رؤیـا» بـه کارگردانی فریدون جیرانی نقش یک زن معتاد را بـه خوبی بـه تصویر مـی‌کشد و با اینکه غالبا که تا پیش از آن نقش‌های مثبتی را ایفا کرده اما شخصیت منفی ساناز را خیلی خوب بـه مخاطب معرفی مـی‌کند.
 
 
 
ستاره اسکندری درباره این نقش مـی‌گوید:
 
خود اسكندري هم این نقش‌ها را بـه خوبی بـه یـاد دارد و در خصوص نقشی کـه در «داستان یک شـهر» ایفا کرده، مـی‌گوید:«زمانی کـه من این نقش را بازی کردم درون تلویزیون بـه این شکل بـه موضوع و حضور یک زن معتاد پرداخته نشده بود و به همـین دليل این نقش را خیلی دوست داشتم. بسیـاری این تصور را داشتند کـه تصاویر فیلم، مستند است. درون مورد «مرگ تدریجی یک رؤیـا» هم حتما بگویم همـیشـه دوست دارم نقش‌های متفاوتی را ایفا کنم. ممکن هست در نگاه کلی نقش‌هایم تفاوت چندانی با هم نداشته باشند، اما درون جزئيات از هم فاصله دارند. من تجربه بازی با لهجه‌های متعدد و آدم‌هایی درون طبقات اجتماعی مختلف را دارم و مثبت یـا منفی بودن شخصیت‌ها برایم خیلی فرقی ندارد».
 
 باران کوثری؛ خون‌بازی، متولد 1364
 
بدون شک یکی از بهترین نقش هایی کـه تا بـه امروز باران کوثری ایفا کرده است، درون فیلم سینمایی «خون‌بازی» بـه کارگردانی مادرش، رخشان بنی‌اعتماد بوده است. باران درون این فیلم نقش سارا، معتادی را بازی مـی‌کند که‌ قرار است‌ نامزدش‌ برای‌ ازدواج‌ با او از کانادا بازگردد. مادر سارا کـه بیتا فرهی نقش‌اش را ایفا مـی‌کند، سعی‌ دارد او را با خود به‌ شمال‌ ببرد که تا مصرف مواد مخدر را ترک‌ کند. شاید نقش‌ سارا درون «خون‌ بازی»‌ از آن‌ نقش‌هایی‌ است‌ که‌ هر بازیگری‌ دوست‌ دارد آن‌ را به منظور یک بار هم کـه شده، تجربه کند. شخصیت‌ سارا درون این فیلم ضد همـه‌‌ کلیشـه‌هایی‌ بود که‌ درون سینمای‌ ایران‌ که تا به آن روز از یک شخص معتاد بـه تصویر کشیده شده؛ تصویری جدید اما واقعی و باورپذیر کـه کوثری بـه خوبی از عهده ایفای آن برآمد.
 
 
 
مـهران احمدی درباره این نقش مـی‌گوید:
 
مـهران احمدی کـه سابقه همکاری با باران کوثری را نیز دارد، مـی‌گوید: «یکی از ماندگارترین نقش‌هایی کـه این بازیگر ایفا کرده درون فیلم «خون‌بازی» است. بـه نظرم تمامـی خصايصي کـه خانم پانته آ بهرام درون «مسافر» داشتند، خانم کوثری نیز درون فیلم «خون‌بازی» از خودشان نشان دادند. خانم کوثری جزو آن دسته بازیگرانی هست که وقتی نقشی را مـی‌پذیرد، ساعت‌ها و روزها برایش زمان مـی‌گذارد و با آن شخصیت بـه اصطلاح قاطی مـی‌شود و بی اهمـیت از کنار آن عبور نمـی‌کند که تا شخصیتی را کـه قرار هست نقش‌اش را ایفا کند، به منظور مخاطب باورپذیر کند. شخصیت سارا درون «خون بازی» بـه خاطر روحی کـه خانم کوثری بـه آن داده بود، کاملا به منظور مخاطب بـه شکل ملموس درآمده بود. درون کنار اینکه کلیشـه ای نبود و تماشاگر مـی‌توانست باورش کند».
 
طناز طباطبایی؛ مرهم، متولد 1362
 
طناز طباطبایی از آن دسته بازیگرانی هست که کم کار مـی‌کند اما درون انتخاب نقش هایش همـیشـه وسواس زیـادی بـه خرج مـی‌دهد و نمـی‌توانید نمونـه‌ای از کارهایش را ببینید و به توانایی‌اش درون بازیگری خرده بگیرید. یقینا یکی از ماندگارترین آثاری کـه در کارنامـه کاری طناز به منظور همـیشـه پررنگ مـی‌ماند، فیلم «مرهم» هست که علیرضا داودنژاد آن را کارگردانی کرده و از دریچه‌ای نو بـه معضل اعتیـاد پرداخته است.
 
طباطبایی درون این فیلم نقش یک معتاد را بازی مـی‌کند کـه خانواده‌ای سنتی دارد؛ خانواده‌ای کـه هیچ‌گاه نتوانسته با آن ارتباط برقرار کند و تنـها مادربزرگ پیرش بـه رغم سن بالایی کـه دارد مـی‌تواند او را درک کند. نقشی کـه طباطبایی درون این فیلم بازی مـی‌کند درون کنار ضد کلیشـه بودنش توانایی این بازیگر جوان را نیز بـه تصویر مـی‌کشد.
 
 
 
طناز طباطبایی درباره این نقش مـی‌گوید:
 
طناز طباطبایی بـه خوبی نقش زیبایی را کـه در «مرهم» بـه تصویر کشیده درون خاطر دارد و در این باره مـی‌گوید: «من همـیشـه بـه ایفای نقش‌هایی کـه بیـانگر معضلات اجتماعی است، علاقه‌مندم و به نظرم نقش‌های جذابی مـی‌آیند. اعتیـاد نیز یکی از این معضلات هست که شخص نادانسته بـه آن مبتلا مـی‌شود و فکر مـی‌کنم وظیفه من و سایر سینماگران هست که با استفاده از موقعیت کاری‌مان پیش آگاهی‌هایی درون این زمـینـه بـه افراد بدهیم. اینکه بدانند اگر بـه اعتیـاد مبتلا شوند چه آینده‌ای انتظارشان را مـی‌کشد.
 
من درون «مرهم» نقش معتادی را بازی کرده‌ام کـه اعتیـادش بـه دراگ‌های مخدر نیست بلکه دراگ محرک مصرف مـی‌کند؛ چیزی کـه این روزها درون بین افراد معتاد بیشتر شاهدش هستیم و این خوش‌بینی درون ذهن اشخاص شکل گرفته کـه دراگ‌های محرک مانند دراگ‌های مخدر آسیب‌رسان و اعتیـادآور نیستند درون حالی کـه تحقیقات ثابت کرده‌اند دراگ‌های محرک بـه خاطر آسیب‌هایی کـه به روان افراد مـی‌رساند، مضرتر هستند و فرد را بیشتر درگیر خودشان مـی‌کنند. اما متاسفانـه این آگاهی وجود ندارد و بسیـاری از جوانان ما درگیر این مسئله مـی‌شوند.
 
نمـی‌دانم گفتن این حرف صحیح هست یـا نـه اما گاهی پیش مـی‌آید کـه برخی از ما بـه خاطر بی‌انگیزگی، بی‌هدفی و بی‌برنامگی به منظور آینده‌مان دچار ناامـیدی مـی‌شویم و فکر مـی‌کنیم با مصرف مواد مخدر یـا محرک، حتی اگر شده بـه شکل تفریحی و مقطعی مـی‌توانیم مشکلات‌مان را حل و فصل کنیم درون حالی کـه این کار خودش یک مشکل بر مشکلات ما اضافه مـی‌کند».
 
بهاره افشاری؛ تسویـه حساب، متولد 1363
 
از زمانی کـه بهاره افشاری پا بـه دنیـای بازیگری گذاشته، تقریبا توانسته ازعهده ایفای تمام نقش‌هایش بـه خوبی برآید و یکی از این بهترین کارهایش فیلم «تسویـه‌حساب» تهمـینـه مـیلانی است. افشاری درون این فیلم نقش لیلا، معتادی را بازی مـی‌کند کـه از کودکی بـه خاطر محیطی کـه در آن رشد کرده رو بـه سیگار و اعتیـاد آورده و در سن جوانی با دنیـایی از مشکلات و سختی روبه روست اما آنچه جالب توجه هست این هست که او درون حالی شخصیت یک فرد معتاد را به منظور مخاطبش باورپذیر مـی‌کند کـه در زندگی روزانـه حتی با کشیدن سیگار هم بیگانـه است.
 
 
 
بهاره افشاری درباره این نقش مـی‌گوید:
 
بازیگر نقش لیلا درون خصوص روزهایی کـه فیلمبرداری «تسویـه حساب» را پشت سر مـی‌گذاشت، مـی‌گوید: «این کار اولین کار سینمایی‌ام بود و از مدیوم سینما شناخت چندانی نداشتم. شخصیت لیلا مابازاي خارجی داشت و خانم مـیلانی از این شخصیت ایده گرفته و یک مصاحبه و فیلم مستندی نیز درون مورد این شخصیت داشتند و خیلی دقیق و ظریف آن را مـی‌شناختند و تمام اطلاعات را درون مورد زندگی این فرد بـه من دادند.
 
اما موضوعی کـه برای من کمـی سخت بود این بود کـه باید درون تمام طول فیلم سیگار مـی‌کشیدم درون حالی کـه قبل از آن اصلا تجربه سیگار کشیدن را نداشتم و باید این کار را بـه شکل حرفه‌ای هم انجام مـی‌دادم که تا مخاطب باور کند لیلا، ی هست که از 9 سالگی این کار را شروع کرده و به همـین خاطر هم وقتی برخی از دوستان فیلم را دیدند، متوجه شده بودند کـه من اصلا این کار را بلد نیستم! درون کل بیشتر از اینکه من تلاشی کنم، خانم مـیلانی زحمت زیـادی به منظور نزدیک شدنم بـه شخصیت لیلا کشیدند.
 
من از یک ماه قبل فیلمبرداری، هر روز بعدازظهر بـه منزل خانم مـیلانی مـی‌رفتم و با ایشان تمرین مـی‌کردم. اما مشکل‌ترین جای کار 2 سکانس بود کـه با تدبیر خانم مـیلانی و اینکه هر دو را درون یک روز فیلمبرداری د، راحت‌تر توانستم از عهده‌اش برآیم؛ یکی سکانسی بود کـه با خانم لادن مستوفی دعوا مـی‌کردم و باید کل گذشته‌ام را به منظور مخاطب مـی‌گفتم و دیگری سکانسی هست که مربوط بـه خانـه سالمندان مـی‌شود؛  زمانی کـه به دیدار مادرم مـی‌روم. این دو از برایم سخت‌تر از بقیـه کار بود».
 
خاطره حاتمـی؛ درون امتداد شـهر، متولد 1362


 
یکی از نقش‌های متفاوتی کـه خاطره حاتمـی درون این سال‌ها ایفا کرده درون فیلم «در امتداد شـهر» بـه کارگردانی علی عطشانی است. حاتمـی درون این فیلم نقش یک معتاد را بازی مـی‌کند کـه البته بـه دلیل ممـیزی قسمت‌های زیـادی از آن از فیلم بیرون آورده شده است.
 
 
 
خاطره حاتمـی درون این باره مـی‌گوید:
 
خاطره درون خصوص نگاهش بـه موضوع اعتیـاد مـی‌گوید: «اعتیـاد مسئله بزرگ و مـهمـی هست و متاسفانـه این روزها درون کشورمان خیلی رشد کرده؛ رشدی کـه نمـی‌توانم درکش کنم و خیلی برایم جای سؤال دارد. مسئله اعتیـاد همـیشـه مرا درگیر خودش کرده و وقتی یک فرد معتاد را درون خیـابان مـی‌بینم، واقعا ناراحت مـی‌شوم. جای تاسف هست که با معضل اعتیـاد هم مانند ایدز برخورد مـی‌کنند. منظورم این هست که بـه این دو مشکل اصلا توجهی نمـی شود. انگار اصلا این مشکلات درون جامعه وجود ندارند.
 
به عنوان یک بازیگر همـیشـه دوست داشتم نقش یک فرد معتاد را بازی کنم و اصلا خودم فرصت این کار را درون فیلم «در امتداد شـهر» بـه وجود آوردم. آقای عطشانی درون نظر داشتند هر درون جای خودش بازی کند ولی هنگامـی کـه فیلمنامـه را مـی‌خواندم متوجه شدم بـه خاطر نقشی کـه دارم حتما زیر چشم‌هایم کبود باشد بـه همـین خاطر هم بـه آقای عطشانی پیشنـهاد دادم این فرد یـا نقش آدم معتاد را داشته باشد یـا بیمار را و ایشان اجازه دادند کـه من نقش آدم معتاد را بازی کنم و آقای محسنی هم زحمت کشیدند و مونولوگ خیلی خوبی به منظور من نوشتند کـه متاسفانـه تمام آن سکانس را از فیلم درآوردند و منولوگی کـه مـی‌گفتم حذف شد.
 
به این دلیل کـه من درون حال سیگار کشیدن بودم. بـه نظرم این از ممـیزی‌های آزاردهنده هست چون بـه هر حال به منظور نشان یک فرد معتاد حتما المانی وجود داشته باشد! ناراحتی من از این بود کـه برای آن یک سکانس زحمت زیـادی کشیده بودم».




[خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Wed, 27 Jun 2018 09:05:00 +0000



خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید

روش های عجیب بازیگران به منظور ایفای نقش درون فیلم ها - سایت ...

روش های عجیب بازیگران به منظور ایفای نقش درون فیلم ها 

بازیگران به منظور ایفای نقش درون فیلم ها از روشـهای عجیب غریبی بهره مـیگیرند کـه برخی از آنـها را درون این مقاله مـیتوانید بخوانید. برای بازیگرانی مثل دانیل دی لوییس کـه تعهد دیوانـه واری بـه نقش هاي خود دارند, این نقش ها حتما حس شده, درک شده و به شکلی تقلید شوند کـه در واقع تقلید نباشند,

حتی اگر این موضوع بـه معنای این باشد کـه قبل از شروع فیلمبرداری مدتی را مثل شخصیت فیلم زندگی کرد, حرف زد, و به طور کلی مثل او رفتار کرد. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید چنین بازیگرانی تنـها وانمود کننده هایي باهوش و حرفه اي نیستند, درون واقع انـها متخصصان روانشناسی مـیباشند کـه به تاریک ترین, عمـیق ترین و کثیف ترین ابعاد شخصیتی

که قصد بازی آن را دارند رسوخ کرده و آنـها را با همـه وجودشان لمس مـی نمایند. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید درون برخی از موارد اینکار معمولا آسیبی بـه بازیگر یـا اطرافیـانش وارد نمـیکند. به منظور نمونـه بازی درون نقش بابانوئل نباید کار سختی باشد اما وقتی قرار هست نقش یک شخصیت خوفناک و و بدکردار ارائه شود قضیـه کاملاً متفاوت خواهد بود.

هیث لجر به منظور ایفای نقش جوکر درون فیلم “شوالیـه ظلمات” هفته ها خود را درون یک اتاق درون هتلی زندان کرد که تا بتواند خود را بـه شخصیت یک شخصیت روانی ضد اجتماع نزدیک کند. این موضوع تاریک ترین و ناخوشایند ترین تجربه ي این فیلم بود کـه بعدها نیز سهم زیـادی درون افسردگی و مرگ هیث لجر داشت.

به طور کلی برخی اوقات بازیگران به منظور فرو رفتن درون شخصیت چنان کارهای خطرناک و وحشتناکی انجام مـی‌دهند کـه تنـها حتما اسم دیوانگی را بر انـها گذاشت. این روش از حاضر سازی به منظور ایفای نقش بـه روش “متد اکتینگ” مشـهور هست کـه بازیگرانی مثل مارلون براندو, آل پاچینو, رابرت دنیرو, دانیل دی لوییس و این روزها جارد لتو از سرآمدان هالیوود درون این سبک از بازیگری مـیباشند.

۱- جوئل کینامان درون فیلم “جوخه انتحار”

در طول فرآوری فیلم “جوخه انتحار” «Suicide Squad», جارد لتو با ارسال خوک مرده, موش زنده و وسایلی عجیب‌وغریب به منظور همبازی هایش درون این فیلم تعجب همگان را برانگیحته بود. این احتمالا تلاشی بود به منظور به نمایش درون آوردن شخصیت جوکر پسا-لجری بـه برترین و طبیعی ترین شکل ممکن و بر طبق انتظار رسانـه ها

آن را سوژه ي خود قرار دادند. اما درون این آشوب و سرو صدا تلاش هاي همبازی لتو درون این فیلم به منظور فرو رفتن درون نقش خود عمدتاً نادیده گرفته شد. درون حالیکه لتو راه نسبتاً آسانی را به منظور ترساندن دیگران برگزیده بود, جوئل کینامان کـه نقش ریک فلَگ را درون این فیلم بازی مـی‌کرد به منظور خوشنود کارگردان فیلم, دیوید آیر, دست بـه رژیم تمرینی سخت و تماشای ویدیوهای خوفناک زد.

به قول ي خودش وی به منظور مدت طولانی با گروهی از سربازان ویژه سابق ایـالات متحده تمرین مـیکرد. کینامان درون این خصوص چنین گفته هست;” ما بـه جنگل رفته و حدود ۲۵ کیلوگرم وزنـه درون کوله پشتی هایمان مـی گذاشتیم. آنـها مـیخواستند کـه از لحاظ جسمـی مرا از بین و مانع از خوابیدن من شوند. بـه مدت ۶۰ ساعت

ما این تمرینات را تکرار مـی‌کردیم”. وقتی کـه نیروهای ویژه کاری بـه جسمش نداشتند از لحاظ روانی وی را مورد اذیت قرار مـی دادند. وی درون این خصوص نیز چنین گفته هست;” انـها ویدیوهایی از سرب ها و شکنجه هاي کارتل هاي مواد مخدر را بـه من نشان مـی دادند. ترسناکترین چیزهایی

که درون تمام عمرم دیده بودم. اما این اتمام کار نبود و کینامان مـی بایست حدود ۶ ساعت را درون یک تونل زیرزمـینی پر پیچ و خم بـه سر ببرد و شرایطی شبیـه گروگانگیری را تجربه نماید تنـها به منظور اینکه مـیدان جنگ و نبرد را بـه خوبی درک کند.

۲- جارد لتو درون فیلم “مرثیـه به منظور یک رویـا”

سال ها قبل از اینکه جارد لتو به منظور فرو رفتن درون شخصیت جوکر بـه وسایل عجیب‌وغریب ارسال به منظور دوستانش روی بیـاورد, نقش یک معتاد هروئینی بـه اسم هری گلدفارب را درون فیلم “مرثیـه به منظور یک رویـا” «Requiem for a Dream» بازی کرد. درون نقشی کـه احتمالاً دومـین نقش موثر درون اساس ي فیلمـهای ضد مواد مخدر باشد «نخستین نقش متعلق بـه جنیفر کانلی درون همـین فیلم و در نقش ماریون سیلور هست»,

هری درون نـهایت یک دستش را بـه علت عفونت شدید درون اثر مصرف بی رویـه هروئین بـه صورت تزریقی از دست مـیدهد. تمامـی فیلم بدون اینکه دچار شعارزدگی شود ویرانگری مواد مخدر را بـه شیوه اي موثر و گرچه دردناک بـه عکس مـیکشد. بـه عبارت ساده تر تماشای این فیلم برترین ادزهر به منظور خوشحال بودن هست و گرچه دردناک تر از آن روشی هست کـه جارد لتو به منظور پیدا واقعیت نقش خود درون پیش گرفته بود.

ظاهرا وی به منظور اینکار دست بـه پست هروئین به منظور همبازی هایش نکرده و به جای اینکار روش خلاقانـه تر و دردناک تری را درون پیش گرفت. بر اساس گزارشات, لتو هفته ها را درون خیـابان هاي نیویورک گذراند که تا درد خماری و وایستگی شدید بـه مواد را درک نماید. وی درون بین معتادان بـه هروئین زندگی کرده

و ادای آنـها را درون مـی آورد حتی آب بـه بدن خود تزریق مـی‌کرد که تا شرایط این معتادان را بـه خوبی درک نماید. بدین ترتیب این تجربه از انچه کـه وی به منظور فیلم “جوخه انتحار” انجام داد خوفناک تر بوده هست. حتی درون این حین یکی از معتادانی کـه لتو با وی زندگی مـیکرد درون مقابل چشمان او مـی مـیرد. وی درون این خصوص گفته هست;” یک شب یک اوردُز کرد

و چند روز بعد پسری کـه با او بود گفت;یـادته اون ه کـه اون شب اوردُز کرد؟ خب روز بعد توی بیمارستان مرد”. هیچ بازیگری, هر چقدر هم کـه توانا باشد, نمـی‌تواند این تراژدی عمـیق را بـه عکس بکشد.

۳- جیمـی دورنان درون سریـال “سقوط”

بسیـاری جیمـی دورنان را بـه دلیل ایفای نقش یک مریض سادیست بـه اسم کریستین گری درون فیلم “پنجاه طیف خاکستری” «Fifty Shades of Grey» مـی شناسند اما وی درون سریـال جنایی “سقوط” «The Fall» اضافه بر تجاوز, قربانیـان خود را خفه مـی‌کرد. وی درون این سریـال نقش قاتلی بـه اسم پل اسپکتور را بازی مـی‌کرد

که درون داخل اطراف شـهر بلفاست ایرلند قربانیـانش را تعقیب کرده و پس از تجاوز انـها را خفه مـیکرد. خوشبختانـه دورنان درون واقعیت چنین حدی از دیوانگی را نداشت و برای فرو رفتن درون نقش این آدمکش سنگدل مدتی را بـه ماموریت تعقیب دیگران پرداخت.وی درون گفت و گو اي با روزنامـه نیویورک تایمز درون این خصوص گفته هست;” بـه دلیل اینکار

که ما را دستگیر نمـیکنند؟ صبر کنید… این یک اعتراف بسیـار بسیـار خوفناک هست. من یک روز زنی را درون داخل و خارج قطار تعقیب کردم که تا ببینم کـه تعقیب یک نفر بـه این شکل چه حسی دارد”. وی گفته کـه پس از تعقیب این زن درون چندین کوچه و خیـابان ناگهان بـه خود آمده و دست از اینکار برداشته هست ولی مـی‌گوید کـه حس جالبی از اینکار بـه او دست داده هست.

۴- تام هیدلستون درون فیلم “برج”

تام هیدلستون درون سال 2015 درون فیلم “برج” «High-Rise» نقش یک فیزیولوژیست بـه اسم رابرت لینگ را بازی کرد. این فیلم حکایت مبارزه طبقاتی بین ساکنان یک ساختمان بلند را روایت مـی‌کند. رابرت لینگ درون بین طبقات بالا و پایین این مجتمع سدارد. با فروپاشی جامعه ساکنان این برج,

لینگ نیز سلامت روانی خود را از دست داده و دست بـه کارهای خطرناکی مـیزند. احتمالاً این موضوع کمـی سوررئال بـه نظر برسد اما عجیب ترین حکایت این فیلم درون پشت صحنـه رخ داده هست. هیدلستون به منظور اینکه خود را به منظور این نقش حاضر کند بـه پزشکی قانونی رفته و در حین یک کالبد شکافی حقیقی درون صحنـه حضور یـافت.

وی درون این خصوص گفته هست; اینکار شبیـه هیچ کاری کـه تا بـه حال انجام داده بودم نبود. اینکه بشینی و پاره شدن بدن یک انسان را تماشا کنی. نتوانستم بردباری کنم. چیزی کـه مرا تحت تاثیر قرار مـی داد بکر بود. بیرون رفتم و بالا آوردم. گرچه هیدلستون بعدا کـه حالش کمـی بهتر شد بازگشته و ادامـه ي ماجرای کالبدشکافی را با توجه تمام دنبال کرد.

۵- اسکات هیز درون فیلم “فرزند خدا”

فیلم “فرزند خدا” «Child of God» کـه بر اساس رمانی بـه همـین اسم نوشته کورمک مک کارتی درون سال ۱۹۷۳ بـه کارگردانی جیمز فرانکو ساخته شد حکایت تبدیل شدن یک مرد گوشـه گیر بـه اسم لستر بالارد, با بازی اسکات هیز, را روایت مـی‌کند کـه بر اثر گوشـه گیری و تنـهایی رفته رفته دیوانـه مـی‌شود.

در این مدت وی درون غارهایی زندگی مـی‌کند کـه با جسدهای حیوانات وانی کـه خود بـه قتل رسانده تزیین شده هست و دست بـه کارهای شنیعی مـیزند. هیز بعد از خواندن کتاب مک کارتی بـه این نتیجه رسید کـه برای تبدیل شدن بـه شخصیت بالارد حتما دست بـه کارهای خاصی بزند.

به قول ي خودش, تمامـی چیزهای مربوط بـه بالارد از قبل, رفتار, شیوه هاي قتل و حتی لهجه اش نیز به منظور وی قابل درک نبود. بنابراین وی وسایلش را جمع کرده و به تنسی نقل مکان کرد که تا سفر دیوانـه وار خود را نخست نماید و به ادعای خودش تمامـی کارهایی کـه لستر انجام داده بود

را درون این مدت تکرار کرد. وی به منظور این منظرور 4 ماه را تنـها درون غارها و یک کلبه خالی و تنـها با یک تفنگ و آی پاد به منظور سرگرم شدن زندگی کرد. درون تمام این مدت وی تنـها از سیب و ماهی تغذیـه مـیکرد که تا بتواند خود را بـه شرایط فیزیکی لستر بالارد برساند.

۶- اسکات گلن درون فیلم “سکوت بره ها”

فیلم “سکوت بره ها” «Silence of the Lambs» دو تن از شخصیت هاي شرور تمام ادوار سینما را درون خود داشت; بوفالو بیل و هانیبال لکتر. اما درون کمال ناباوری ما نمـیخواهیم درون مورد تحربیـات تاد لوین و انتونی هاپکینز کـه به ترتیب این دو نقش را ایفا د بپردازیم بلکه مـی‌خواهیم از فداکاری هاي روانشناختی اسکات گلن بگوییم

که درون این فیلم نقش یک افسر اف بی آی بـه اسم جک کرافورد را بر عهده دارد. وی درون این فیلم از شاگردش, کلاریس استرلینگ, با بازی جودی فاستر, مـی‌خواهد کـه هانیبال لکتر آدمخوار را ترغیب نماید کـه در دستگیری بوفالو بیل بـه او کمک کند. اگر چه وی شخصیت اصلی فیلم نیست اما نقش مـهمـی درون آهنگ کلی فیلم و باورپذیری آن دارد. خوشببختانـه یک مامور ویژه جنایی درون درک روشـهای قاتلان سریـالی کمک زیـادی بـه اسکات گلن کرد.

گلن, همراه با جاناتان دمـی, کارگردان فیلم و گرچه توماس هریس, نویسنده حکایت فیلم, درون مرکز آموزشی اف بی آی حضور یـافته و اضافه بر یـادگیری درون مورد اسلحه و روشـهای کارآگاهی چیزهای دردناک دیگری را نیز تجربه د. درون این مـیان شخصیت گلن اکثر از همـه ي حتما تحت تاثیر قرار مـیگرفت

به همـین علت نوارهایی صوتی از ضجه هاي ان نوجوانی کـه در پشت یک ون توسط دو آدمکش و متجاوز سریـالی مورد شکنجه و تجاوز قرار گرفته بودند به منظور وی اکران شد. این نوارها باعث شد کـه برای مدت طولانی وی کابوس دیده و در مخالفتش با مجازات اعدام تجدید نظر کند. وی گفته کـه این تجربیـات تلخ دیدگاه هاي وی را به منظور تمام زندگی اش تحت تاثیر قرار داده هست.

۷- آدرین برودی درون فیلم “پیـانیست”

فیلم “پیـانیست” «The Pianist» ساخته ي رومن پولانسکی از آن دسته فیلم هایي بود کـه تماشاگران را بـه شدت بـه گریـه مـی انداخت. این فیلم کـه بر اساس زندگی یکی از بازماندگان هولوکاست بـه اسم ولادیسلاو ژپیلمن ساخته شده حکایت وی را روایت مـی‌کند کـه در دوران حکومت نازی ها, خانواده, رفقا و هست

و نیستش را از دست مـی‌دهد. بازی موثر برودی درون نقش ژپیلمن درد را بـه اعماق وجود شما خواهد برد اما وی به منظور چنین تاثیرگذاری حتما خارج از صحنـه خود را شکنجه مـی داد. بدین منظور وی خود را بـه شدت درون معرض تنـهایی, افسردگی و گرسنگی قرار داد.

وی بدین منظور ماشینش را فروخته, منزل اش را ترک کرده و ارتباطش را با رفقا و عزیزانش قطع نمود. سپس به منظور دوری جستن از تمامـی تعلقات زمـینی و مادی اش بـه اروپا رفت درون حالی‌که تنـها دارایی هاي وی دو چمدون لباس و یک پیـانو بود. درون این مدت وی بسیـاری اوقات غذا نمـیخورد که تا درد ناشی

از گرسنگی را درک نماید بطوری کـه در مقطعی,برودی با قد نزدیک بـه دو متر خود تنـها ۶۰ کیلوگرم وزن داشت. این ریـاضت ها قبل و بعد از فیلم نیز زندگی وی را تحت تاثیر قرار داد. نامزدش وی را بـه علت ترک زندگی اش تنـها گذاشت.بعد از اتمام فیلمبرداری ها, او مدتی را روی مبلمان منزل ي دوستانش مـی‌خوابید که تا رفته رفته بـه شرایط نرمال زندگی خود بازگردد.

وی بیش از یک سال دچار افسردگی شد. وی درون گفت و گو اي درون سال ۲۰۱۷ درون این خصوص چنین گفت;” تنـها افسردگی نبود, یک عزاداری بود. بـه دلیل کارهایی کـه برای فیلم کرده بودم بـه شدت بـه هم ریخته بودم و مـی‌دانستم کـه این نقش درون درون من شکل گرفته هست”. ۱۵ سال بعد از تولید فیلم “پیـانیست” هنوز زخم هاي روحی این فیلم برودی را رها نکرده اند.

۸- امـیل هرش درون فیلم “کالبد شکافی جین داو”

فیلم “کالبدشکافی جین داو” «The Autopsy of Jane Doe» حکایت دو مرد متخصص کالبدشکافی را با بازی برایـان کاو امـیل هرش روایت مـی‌کند کـه اضافه بر همکار بودن, پدر و پسر نیز مـیباشند. زمانی کـه این دو درون یک شب طوفانی کوشش مـیکنند جنازه ي یک دوشیزه ي جوان را کالبدشکافی کنند

همۀ چیز بـه شکل غیرطبیعی بـه هم مـی ریزد. هرش گفته هست کـه وی به منظور آشنایی با روشـهای کالبدشکافی و شکافتن بدن اجساد بـه یک سردخانـه درون لس آنجلس رفته و جنازه هاي بسیـاری را از نزدیک دیده هست.وی حتی درون چندین کالبدشکافی حقیقی حضور داشت کـه خود درون باره انـها چنین گفته هست;” یک زن آفریقایی آمریکایی دارای

اضافه وزن شدید را دیدم کـه به تکه هاي کوچکی تبدیل شده بود و یک مرد بی خانمان سفید پوست را دیدم کـه دل و روده اش کاملاً خارج شده بود و پایـه ي مغزش نیز کاملاً جدا شده بود. چیزهایی کـه حتی که تا امروز, دو سال بعد از این ماجرا نیز به منظور ذهنم تازگی دارند”.

۹- مارتون کزوکاس درون سریـال “فالکن”

 به گزارش سایت تفریحی پرنیـا مارتون کزوکاس درون مـینی سریـال “فالکن” «Falcon» نقش یک کارآگاه تنـها و معتاد بـه مواد مخدر بـه اسم خاویر فالکون را بازی مـی‌کند. هم زمان با تلاش هاي او به منظور خلاص شدن از دست ابلیس باطنی اش, فالکن پرونده هاي قتلی را حل مـی‌کند کـه با زندگی آشفته ي او درون رابطه مـیباشند. بـه نظر مـی‌رسد

که بـه عیدن این شخصیت کار بسیـار راحتی باشد اما کزوکاس بـه جای چند سوال ساده از افراد پلیس و بازی با مواد مخدر با چند کارآگاه بخش جنایی تماس گرفته و آنـها نیز چندین جنازه حقیقی را بـه او نشان دادند کـه یکی از انـها مردی بود کـه در طی یک سرقت بـه طرز وحشتناکی کشته شده بود. هم‌چنین وی بـه صورت حضوری بـه تماشای کالبد شکافی جسدهای زیـادی نشست.

۱۰- جیسون کلارک درون فیلم “سی دقیقه بعد از نیمـه شب”

بی تردید فیلم “سی دقیقه بعد از نیمـه شب” «Zero Dark Thirty» پرداختی تاریک از مقابله گروهی از نیروهای ویژه ایـالات متحده با بن لادن هست. صحنـه هاي خشنی کـه در فیلم بـه عیده مـی شد باعث شد کـه بسیـاری نشان این حد از خشونت را درون یک فیلم تقبیح کنند. درون این فیلم جیسون کلارک

نقش یک مامور سازمان سیـا بـه اسم دن را بازی مـی‌کند کـه به اسم امنیت داخلی کارهای غیرقابل یقین و شنیعی انجام مـیدهد. درون این فیلم دن شاهد کتک خوردن, غرق مصنوعی, تحقیر و در نـهایت زندانی یک فرد توقیف شده درون داخل یک جعبه ي کوچک هست.

در واقع وی با اینکار سمبل خشونت بـه دلایلی مـهربانانـه و انساندوستانـه مـی‌باشد کـه برای امنیت عده ي زیـادی از مردم دنیـا افراد کمـی را شکنجه مـی‌کند. اگر چه وی درون این فیلم نقش شکنجه گر و نـه شکنجه شده را بازی مـی‌کند اما وی داوطلبانـه روش شکنجه غرق شدن مصنوعی را انجام داد که تا درد و رنجی کـه زندانیـان متحمل مـیشدند را درک نماید.وی گفته کـه اگر چه این روش از غرق شدن با غرق شدن حقیقی تفاوت بسیـاری دارد اما ترس ناشی از آن حقیقی بوده هست.

: خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید ، خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید




[خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Tue, 10 Jul 2018 15:59:00 +0000



خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید

زن های معتاد سینمای ایران - beytoote.com

مجموعه: خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید اخبار فرهنگی و هنری تاریخ انتشار : دوشنبه, 30 -3443 03:25

زن های معتاد سینمای ایران!

مجموعـه تلویزیونــی «مادرانـه» بهانـه‌ای شده که تا مروری بر کارنامـه کاری بازیگران زنی داشته باشیم کـه در این سال‌ها نقش یک معتاد را بازی کرده‌اند و در یـاد و خاطره مخاطبان ماندگار شده‌اند.


 مجموعـه تلویزیونــی «مادرانـه» بهانـه‌ای شده که تا مروری بر کارنامـه کاری بازیگران زنی داشته باشیم کـه در این سال‌ها نقش یک معتاد را بازی کرده‌اند و در یـاد و خاطره مخاطبان ماندگار شده‌اند. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید اولینی کـه در سینمای ایران بعد از انقلاب نقش زن معتاد را ایفا کرد، خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید فریماه فرجامـی است. خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید او با حضور درون فیلم «تیغ و ابریشم» از سال 64 که تا به امروز درون ذهن بسیـاری از ایرانیـان ماندگار شده است. درون ادامـه نگاهی داریم بـه 7 چهره برتری کـه در این سال‌ها نقش ماندگاری از حضور خود بر صفحه تلویزیون و پرده سینما بر جای گذاشته‌اند.

 فریماه فرجامـی؛ تیغ و ابریشم، متولد 1330
با ساخت فیلم «تیغ و ابریشم» كاراكتر زن معتاد بـه شكلی جدی وارد سینمای ایران شد و فریماه فرجانی، نقش زنی معتاد را كه سرخورده از برآورده نشدن رؤیـاهایش درون آن سوی مرزها بـه اعتیـاد كشیده شده هست به خوبی درون این اثر ایفا مـی‌كند. چهره مغموم و خاص فرجامـی همراه با كارگردانی مسعود كیمـیایی كه خود پیش از آن یكی از ماندنی‌ترین شخصیت‌های معتاد درون سینمای ایران را پرورانده بود (با بازی بهروز وثوقی درون نقش سید درون فیلم تحسین شده «گوزن‌ها») بـه یك بازی بیرونی كنترل شده به منظور نمایش رنج‌دیدگی این زن تبدیل شد؛ رنج‌دیدگی باورپذیری كه راهی جز خودكشی برایش باقی نگذاشت.

فرزاد مؤتمن درباره این نقش مـی‌گوید:
فرزاد مؤتمن کـه هنوز بسیـاری از افراد فیلم «شب‌های روشن» او را بـه یـاد دارند درون مورد بازی خانم فرجامـی درون این فیلم مـی‌گوید: «تیغ و ابریشم، خاطره بسیـار دوری است. من این فیلم را درون همان سال‌های 64، 65 دیدم و پس از آن دیگر موقعیت بازبینی‌اش را پیدا نکردم اما هنوز بـه خاطر دارم کـه در آن دوره وقتی فیلم را مـی‌دیدم بازی فریماه فرجامـی یکی از نقاط قوت فیلم بـه نظر مـی‌رسید زیرا تصویری خیلی باورپذیر و ملموس را از یک زن معتاد ارائه مـی‌داد. شاید درون خوب بودن کار خانم فرجامـی ذکر همـین نکته کافی باشد کـه بگویم بعد از گذشت این همـه سال وقتی درباره کارکترهای معتاد فکر مـی‌کنم، یکی تصویر فریماه فرجامـی بـه ذهنم مـی‌آید و یکی بهروز وثوقی درون فیلم گوزن‌ها».


پانته‌آ بهرام؛ مسافر، متولد 1348
یکی از پرمخاطب‌ترین سریـال‌های تلویزیون چه درون زمان خودش و چه درون سال‌های بعد از آن، «مسافر» بود؛ اثری کـه به لحاظ داستانی و بازی بازیگرانش توانسته هنوز هم درون یـاد و خاطر ایرانیـان بماند. «مسافر» بـه دليل بازی خاص پانته‌آ بهرام درون نقش یک معتاد بـه نام منيژه و لحن و ادای ديالوگ، جايگاه متفاوتی درون ميان کارهای او دارد. بهرام درون اين سريال چهره جديدی از یک زن معتاد را كه بـه خاطر اعتيادش همـه چيز را از دست مـی‌دهد، ارائه كرد. او کـه در این سریـال با ابوالفضل پورعرب همبازی بود، درون بسياری از مواقع بازی همسطح و در پاره‌ای موارد بالاتر از او را بـه نمايش گذاشت. بهرام درون آن سال‌ها چهره جديدی درون تلويزيون بود و همين امر هم بـه او كمك كرد که تا نقشش را به منظور بيننده باور‌پذير كند.

 
مـهران احمدی درباره این نقش مـی‌گوید:
مـهران احمدی کـه در چندین اثر با پانته‌آ بهرام همکار بوده درون مورد ایفای نقش اش درون سریـال «مسافر» مـی‌گوید: «خانم بهرام درون سریـال «مسافر» مانند همـیشـه از عهده ایفای نقش شان بـه خوبی برآمدند و یکی از نوابغ بازیگری هستند. بـه نظرم یکی از بهترین نقش‌های فرد معتاد را خانم بهرام درون این اثر، ایفا کرده‌اند. نمـی‌دانم بگویم متاسفانـه یـا خوشبختانـه اما اکثر بازیگران خانم ما بـه کارکتری کـه مـی‌خواهند بازی کنند، خیلی اهمـیت مـی‌دهند و پذیرای هر نقشی نیستند. وقتی قرار هست شما نقش یک فرد معتاد را ایفا کنید، طبیعی هست که چهره‌تان دستخوش تغییرات زیـادی مـی‌شود و زیبایی‌اش را از دست مـی‌دهد و به همـین دلیل همـه خانم‌ها چنین نقشی را نمـی‌پذیرند. اما خانم بهرام از جمله بازیگرانی هست که به منظور رسیدن بـه نقش‌اش و ملموس آن به منظور مخاطب از هیچ تلاشی دریغ نمـی‌کند و در مسافر هم دیدیم کـه چنین اتفاقی رخ داد. درون کنار اینکه فراموش نکنید بازی درون نقش یک فرد معتاد بسیـار سخت هست زیرا حتما مراقب باشید کـه تبدیل بـه تیپ و کلیشـه نشوید. خانم بهرام درون این کار یکی از غیر کلیشـه‌ای‌ترین نقش‌ها را ایفا کرد. من 2 نقش معتاد را هرگز فراموش نمـی‌کنم؛ یکی نقش خانم بهرام درون سریـال «مسافر» و دیگری نقش باران کوثری درون فیلم «خون‌بازی»؛ این دو بی‌نظیرند».

 
 ستاره اسکندری، داستان یک شـهر، مرگ تدریجی یک رؤیـا، متولد 1350
یکی از بهترین بازی‌های ستاره اسکندری درون سال 78 و زمانی بود کـه در یکی از اپیزودهای مجموعه «داستان یک شـهر» نقش معتادی را بازی کرد کـه پدرش درون سن پایین او را بـه اجبار بـه عقد مردی مـیانسال و معتاد درآورده بود. اصغر فرهادی زمانی این قصه را مـی‌سازد کـه تا پیش از آن هنوز تصویری از یک زن معتاد درون تلویزیون نشان داده نشده بود. اما این کارگردان موفق مـی‌شود یکی از بهترین بازی‌ها را از اسکندری درون این نقش بگیرد؛ نقشی کـه اگرچه کوتاه بود اما درون ذهن بسیـاری ماندگار شد. ستاره یک بار دیگر نیز درون مجموعه «مرگ تدریجی یک رؤیـا» بـه کارگردانی فریدون جیرانی نقش یک زن معتاد را بـه خوبی بـه تصویر مـی‌کشد و با اینکه غالبا که تا پیش از آن نقش‌های مثبتی را ایفا کرده اما شخصیت منفی ساناز را خیلی خوب بـه مخاطب معرفی مـی‌کند.


ستاره اسکندری درباره این نقش مـی‌گوید:
خود اسكندري هم این نقش‌ها را بـه خوبی بـه یـاد دارد و در خصوص نقشی کـه در «داستان یک شـهر» ایفا کرده، مـی‌گوید:«زمانی کـه من این نقش را بازی کردم درون تلویزیون بـه این شکل بـه موضوع و حضور یک زن معتاد پرداخته نشده بود و به همـین دليل این نقش را خیلی دوست داشتم. بسیـاری این تصور را داشتند کـه تصاویر فیلم، مستند است. درون مورد «مرگ تدریجی یک رؤیـا» هم حتما بگویم همـیشـه دوست دارم نقش‌های متفاوتی را ایفا کنم. ممکن هست در نگاه کلی نقش‌هایم تفاوت چندانی با هم نداشته باشند، اما درون جزئيات از هم فاصله دارند. من تجربه بازی با لهجه‌های متعدد و آدم‌هایی درون طبقات اجتماعی مختلف را دارم و مثبت یـا منفی بودن شخصیت‌ها برایم خیلی فرقی ندارد».

 باران کوثری؛ خون‌بازی، متولد 1364
بدون شک یکی از بهترین نقش هایی کـه تا بـه امروز باران کوثری ایفا کرده است، درون فیلم سینمایی «خون‌بازی» بـه کارگردانی مادرش، رخشان بنی‌اعتماد بوده است. باران درون این فیلم نقش سارا، معتادی را بازی مـی‌کند که‌ قرار است‌ نامزدش‌ برای‌ ازدواج‌ با او از کانادا بازگردد. مادر سارا کـه بیتا فرهی نقش‌اش را ایفا مـی‌کند، سعی‌ دارد او را با خود به‌ شمال‌ ببرد که تا مصرف مواد مخدر را ترک‌ کند. شاید نقش‌ سارا درون «خون‌ بازی»‌ از آن‌ نقش‌هایی‌ است‌ که‌ هر بازیگری‌ دوست‌ دارد آن‌ را به منظور یک بار هم کـه شده، تجربه کند. شخصیت‌ سارا درون این فیلم ضد همـه‌‌ کلیشـه‌هایی‌ بود که‌ درون سینمای‌ ایران‌ که تا به آن روز از یک شخص معتاد بـه تصویر کشیده شده؛ تصویری جدید اما واقعی و باورپذیر کـه کوثری بـه خوبی از عهده ایفای آن برآمد.


مـهران احمدی درباره این نقش مـی‌گوید:
مـهران احمدی کـه سابقه همکاری با باران کوثری را نیز دارد، مـی‌گوید: «یکی از ماندگارترین نقش‌هایی کـه این بازیگر ایفا کرده درون فیلم «خون‌بازی» است. بـه نظرم تمامـی خصايصي کـه خانم پانته آ بهرام درون «مسافر» داشتند، خانم کوثری نیز درون فیلم «خون‌بازی» از خودشان نشان دادند. خانم کوثری جزو آن دسته بازیگرانی هست که وقتی نقشی را مـی‌پذیرد، ساعت‌ها و روزها برایش زمان مـی‌گذارد و با آن شخصیت بـه اصطلاح قاطی مـی‌شود و بی اهمـیت از کنار آن عبور نمـی‌کند که تا شخصیتی را کـه قرار هست نقش‌اش را ایفا کند، به منظور مخاطب باورپذیر کند. شخصیت سارا درون «خون بازی» بـه خاطر روحی کـه خانم کوثری بـه آن داده بود، کاملا به منظور مخاطب بـه شکل ملموس درآمده بود. درون کنار اینکه کلیشـه ای نبود و تماشاگر مـی‌توانست باورش کند».

طناز طباطبایی؛ مرهم، متولد 1362
طناز طباطبایی از آن دسته بازیگرانی هست که کم کار مـی‌کند اما درون انتخاب نقش هایش همـیشـه وسواس زیـادی بـه خرج مـی‌دهد و نمـی‌توانید نمونـه‌ای از کارهایش را ببینید و به توانایی‌اش درون بازیگری خرده بگیرید. یقینا یکی از ماندگارترین آثاری کـه در کارنامـه کاری طناز به منظور همـیشـه پررنگ مـی‌ماند، فیلم «مرهم» هست که علیرضا داودنژاد آن را کارگردانی کرده و از دریچه‌ای نو بـه معضل اعتیـاد پرداخته است. طباطبایی درون این فیلم نقش یک معتاد را بازی مـی‌کند کـه خانواده‌ای سنتی دارد؛ خانواده‌ای کـه هیچ‌گاه نتوانسته با آن ارتباط برقرار کند و تنـها مادربزرگ پیرش بـه رغم سن بالایی کـه دارد مـی‌تواند او را درک کند. نقشی کـه طباطبایی درون این فیلم بازی مـی‌کند درون کنار ضد کلیشـه بودنش توانایی این بازیگر جوان را نیز بـه تصویر مـی‌کشد.


طناز طباطبایی درباره این نقش مـی‌گوید:
طناز طباطبایی بـه خوبی نقش زیبایی را کـه در «مرهم» بـه تصویر کشیده درون خاطر دارد و در این باره مـی‌گوید: «من همـیشـه بـه ایفای نقش‌هایی کـه بیـانگر معضلات اجتماعی است، علاقه‌مندم و به نظرم نقش‌های جذابی مـی‌آیند. اعتیـاد نیز یکی از این معضلات هست که شخص نادانسته بـه آن مبتلا مـی‌شود و فکر مـی‌کنم وظیفه من و سایر سینماگران هست که با استفاده از موقعیت کاری‌مان پیش آگاهی‌هایی درون این زمـینـه بـه افراد بدهیم. اینکه بدانند اگر بـه اعتیـاد مبتلا شوند چه آینده‌ای انتظارشان را مـی‌کشد. من درون «مرهم» نقش معتادی را بازی کرده‌ام کـه اعتیـادش بـه دراگ‌های مخدر نیست بلکه دراگ محرک مصرف مـی‌کند؛ چیزی کـه این روزها درون بین افراد معتاد بیشتر شاهدش هستیم و این خوش‌بینی درون ذهن اشخاص شکل گرفته کـه دراگ‌های محرک مانند دراگ‌های مخدر آسیب‌رسان و اعتیـادآور نیستند درون حالی کـه تحقیقات ثابت کرده‌اند دراگ‌های محرک بـه خاطر آسیب‌هایی کـه به روان افراد مـی‌رساند، مضرتر هستند و فرد را بیشتر درگیر خودشان مـی‌کنند.

اما متاسفانـه این آگاهی وجود ندارد و بسیـاری از جوانان ما درگیر این مسئله مـی‌شوند. نمـی‌دانم گفتن این حرف صحیح هست یـا نـه اما گاهی پیش مـی‌آید کـه برخی از ما بـه خاطر بی‌انگیزگی، بی‌هدفی و بی‌برنامگی به منظور آینده‌مان دچار ناامـیدی مـی‌شویم و فکر مـی‌کنیم با مصرف مواد مخدر یـا محرک، حتی اگر شده بـه شکل تفریحی و مقطعی مـی‌توانیم مشکلات‌مان را حل و فصل کنیم درون حالی کـه این کار خودش یک مشکل بر مشکلات ما اضافه مـی‌کند».

بهاره افشاری؛ تسویـه حساب، متولد 1363
از زمانی کـه بهاره افشاری پا بـه دنیـای بازیگری گذاشته، تقریبا توانسته ازعهده ایفای تمام نقش‌هایش بـه خوبی برآید و یکی از این بهترین کارهایش فیلم «تسویـه‌حساب» تهمـینـه مـیلانی است. افشاری درون این فیلم نقش لیلا، معتادی را بازی مـی‌کند کـه از کودکی بـه خاطر محیطی کـه در آن رشد کرده رو بـه سیگار و اعتیـاد آورده و در سن جوانی با دنیـایی از مشکلات و سختی روبه روست اما آنچه جالب توجه هست این هست که او درون حالی شخصیت یک فرد معتاد را به منظور مخاطبش باورپذیر مـی‌کند کـه در زندگی روزانـه حتی با کشیدن سیگار هم بیگانـه است.

 

 بهاره افشاری درباره این نقش مـی‌گوید:
بازیگر نقش لیلا درون خصوص روزهایی کـه فیلمبرداری «تسویـه حساب» را پشت سر مـی‌گذاشت، مـی‌گوید: «این کار اولین کار سینمایی‌ام بود و از مدیوم سینما شناخت چندانی نداشتم. شخصیت لیلا مابازاي خارجی داشت و خانم مـیلانی از این شخصیت ایده گرفته و یک مصاحبه و فیلم مستندی نیز درون مورد این شخصیت داشتند و خیلی دقیق و ظریف آن را مـی‌شناختند و تمام اطلاعات را درون مورد زندگی این فرد بـه من دادند. اما موضوعی کـه برای من کمـی سخت بود این بود کـه باید درون تمام طول فیلم سیگار مـی‌کشیدم درون حالی کـه قبل از آن اصلا تجربه سیگار کشیدن را نداشتم و باید این کار را بـه شکل حرفه‌ای هم انجام مـی‌دادم که تا مخاطب باور کند لیلا، ی هست که از 9 سالگی این کار را شروع کرده و به همـین خاطر هم وقتی برخی از دوستان فیلم را دیدند، متوجه شده بودند کـه من اصلا این کار را بلد نیستم! درون کل بیشتر از اینکه من تلاشی کنم، خانم مـیلانی زحمت زیـادی به منظور نزدیک شدنم بـه شخصیت لیلا کشیدند.

من از یک ماه قبل فیلمبرداری، هر روز بعدازظهر بـه منزل خانم مـیلانی مـی‌رفتم و با ایشان تمرین مـی‌کردم. اما مشکل‌ترین جای کار 2 سکانس بود کـه با تدبیر خانم مـیلانی و اینکه هر دو را درون یک روز فیلمبرداری د، راحت‌تر توانستم از عهده‌اش برآیم؛ یکی سکانسی بود کـه با خانم لادن مستوفی دعوا مـی‌کردم و باید کل گذشته‌ام را به منظور مخاطب مـی‌گفتم و دیگری سکانسی هست که مربوط بـه خانـه سالمندان مـی‌شود؛  زمانی کـه به دیدار مادرم مـی‌روم. این دو از برایم سخت‌تر از بقیـه کار بود».

خاطره حاتمـی؛ درون امتداد شـهر، متولد 1362
یکی از نقش‌های متفاوتی کـه خاطره حاتمـی درون این سال‌ها ایفا کرده درون فیلم «در امتداد شـهر» بـه کارگردانی علی عطشانی است. حاتمـی درون این فیلم نقش یک معتاد را بازی مـی‌کند کـه البته بـه دلیل ممـیزی قسمت‌های زیـادی از آن از فیلم بیرون آورده شده است.

 خاطره حاتمـی درون این باره مـی‌گوید:
خاطره درون خصوص نگاهش بـه موضوع اعتیـاد مـی‌گوید: «اعتیـاد مسئله بزرگ و مـهمـی هست و متاسفانـه این روزها درون کشورمان خیلی رشد کرده؛ رشدی کـه نمـی‌توانم درکش کنم و خیلی برایم جای سؤال دارد. مسئله اعتیـاد همـیشـه مرا درگیر خودش کرده و وقتی یک فرد معتاد را درون خیـابان مـی‌بینم، واقعا ناراحت مـی‌شوم. جای تاسف هست که با معضل اعتیـاد هم مانند ایدز برخورد مـی‌کنند. منظورم این هست که بـه این دو مشکل اصلا توجهی نمـی شود. انگار اصلا این مشکلات درون جامعه وجود ندارند.

به عنوان یک بازیگر همـیشـه دوست داشتم نقش یک فرد معتاد را بازی کنم و اصلا خودم فرصت این کار را درون فیلم «در امتداد شـهر» بـه وجود آوردم. آقای عطشانی درون نظر داشتند هر درون جای خودش بازی کند ولی هنگامـی کـه فیلمنامـه را مـی‌خواندم متوجه شدم بـه خاطر نقشی کـه دارم حتما زیر چشم‌هایم کبود باشد بـه همـین خاطر هم بـه آقای عطشانی پیشنـهاد دادم این فرد یـا نقش آدم معتاد را داشته باشد یـا بیمار را و ایشان اجازه دادند کـه من نقش آدم معتاد را بازی کنم و آقای محسنی هم زحمت کشیدند و مونولوگ خیلی خوبی به منظور من نوشتند کـه متاسفانـه تمام آن سکانس را از فیلم درآوردند و منولوگی کـه مـی‌گفتم حذف شد. بـه این دلیل کـه من درون حال سیگار کشیدن بودم. بـه نظرم این از ممـیزی‌های آزاردهنده هست چون بـه هر حال به منظور نشان یک فرد معتاد حتما المانی وجود داشته باشد! ناراحتی من از این بود کـه برای آن یک سکانس زحمت زیـادی کشیده بودم».

منبع:مجله زندگی ایده آل




[خانم بازیگر از سختی های ایفای نقش معتاد می گوید]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Mon, 02 Jul 2018 05:32:00 +0000



تمامی مطالب این سایت به صورت اتوماتیک توسط موتورهای جستجو و یا جستجو مستقیم بازدیدکنندگان جمع آوری شده است
هیچ مطلبی توسط این سایت مورد تایید نیست.
در صورت وجود مطلب غیرمجاز، جهت حذف به ایمیل زیر پیام ارسال نمایید
i.video.ir@gmail.com