مجله دوستم | نگهداری مواد غذایی
یخچال یکی از کاربردی ترین وسایل خانـه هست که مواد غذایی درون آن نگهداری مـی شود. روش نگهداری آب هویج در یخچال به منظور نگهداری درست مواد غذایی درون یخچال و بو زدایی آن حتما چند نکته ساده را بدانید.
چند نکته به منظور نگهداری مواد غذایی و بو زدایی مواد غذایی درون یخچال
خوشمزه ترین بخش آشپزخانـه به طور قطع یخچالی هست که اهالی خانـه، روش نگهداری آب هویج در یخچال روزانـه بارها درون آن را باز و بسته مـی کنند. روش نگهداری آب هویج در یخچال مـیوه ها، سبزیجات، مواد لبنی و انواع خوراکی هایی کـه نیـاز بـه نگهداری درون شرایط خنک دارند، حتما به گونـهای قرار گیرند کـه سرمای مناسب بـه آنـها برسد و ماندگاری قابل قبولی داشته باشند. آگاهی از این کـه کدام ماده غذایی را درون کدام قسمت یخچال جای دهید، هنری هست که حتما پیدا کنیم که تا علاوه بر بهینـه مصرف انرژی یخچال، مواد غذایی را نیز که تا زمان استفاده تازه نگه داریم. یخچال از بخش های مختلف با اه مشخصی تشکیل شده و در واقع هر قسمت، دمای مشخص و جداگانـه ای دارد؛ این بـه آن معناست کـه همـین تفاوت دما بـه ما کمک مـی کند که تا محل درستی را به منظور قرار گرفتن موادغذایی مختلف انتخاب کنیم.
_ درجه حرارت یخچال
غذاها را حتما در دمای خنک یخچال قرار داد که تا از رشد باکتری ها و دیگر مـیکروب ها جلوگیری کرد. بهترین دمایی کـه باید به منظور یخچال تنظیم کنید +۴ درجه سانتیگراد یـا پایین تر و برای فریزر ۱۷ـ درجه سانتیگراد است. البته حتی زمانی کـه دمای یخچال روی عدد تعیین شده باشد، باز هم دما درون قسمت های مختلف آن، بسته بـه این کـه به چه اندازه بـه عنصر خنک کننده نزدیک باشند، فرق مـی کند.
_ فریزر
بیـایید با فریزر شروع کنیم. این قسمت محل نگهداری مواد غذایی یخ زده است. یخ، مـیوه های فریز شده، سبزیجات و انواع گوشت درون فریزر جای مـی گیرند. البته برخی موادغذایی مانند تخم مرغ، سس پاستا و نان را نیز مـی توانید درون فریزر قرار دهید. بـه خاطر داشته باشید کـه مـی توانید نان را که تا بیش از سه ماه فریز کنید، اما آن را هرگز داخل یخچال قرار ندهید. بـه گزارش greatist، یکی از نکاتی کـه در قرار گرفتن موادغذایی داخل فریزر حتما رعایت کنید، این هست که بسته ها را درون کنار هم قرار دهید که تا علاوه بر ذخیره سازی مناسب، مانع از هدر رفت انرژی شوید. اما درون قفسه های یخچال، برخلاف فریزر، مواد غذایی را فشرده درون کنار هم قرار ندهید بلکه هوای سرد حتما بین آنـها جریـان داشته باشد؛ درون غیر این صورت، هوای گرم جایگزین هوای سرد داخل یخچال مـی شود.
_ درهای یخچال
درها معمولا گرم ترین بخش یخچال هستند و معمولا موادی را حتما در آنجا قرار دهید کـه بیشترین مقاومت را نسبت بـه فساد و خرابی دارند. ادویـه ها، آبمـیوه ها و سایر موادغذایی را کـه در مقابل نوسانات دمایی مقاوم ترند، داخل درون یخچال بگذارید. بـه دلیل باز و بسته شدن های مکرر در، از گذاشتن تخم مرغ و مواد لبنی درون آن قسمت خودداری کنید.
_ قفسه های فوقانی
قفسه های بالایی یخچال معمولا نسبت بـه دیگر قسمت ها، دمای ثابت تر و پایدارتری دارند؛ این درون حالی هست که قفسه های پایین تر خنک ترند. غذاهایی کـه نیـاز بـه پخت ندارند، مانند باقیمانده غذاها، نوشیدنی ها و انواع غذاهای آماده را درون قسمت فوقانی قرار دهید.
_ قفسه های پایینی
قفسه های پایینی یخچال کـه خنک ترین مکان یخچال بـه شمار مـی رود، بهترین مکان به منظور قرار گرفتن گوشت خام، تخممرغ، غذاهای دریـایی و مواد لبنی است. به منظور جلوگیری از آلوده شدن نقاط دیگر یخچال با باکتری های موجود درون گوشت خام، محفظه مشخصی را درون داخل یخچال بـه قرار آن اختصاص دهید. گوشت را داخل بسته بندی اصلی خود قرار داده و آن را داخل بشقابی تمـیز قرار دهید.
_ کشوی جا مـیوه ای
هدف از تعبیـه کشوهای شفاف داخل یخچال، حفظ رطوبت هست که بـه ماندگاری مـیوه ها و سبزیجات کمک مـی کند، اما تمام این مواد را هم داخل این کشوها قرار ندهید. بسیـاری از مـیوه ها شامل سیب، هلو، آلو، گلابی و مـیوه هایی از خانواده طالبی ماده ای شیمـیایی موسوم بـه اتیلن تولید مـی کنند کـه باعث رسیده شدن مـیوه مـیشود. اما این ماده همچنین سرعت رشد را درون سایر گیـاهان افزایش داده و باعث مـیشود سبزی ها سریع تر از حد معمول زرد و پلاسیده شوند؛ بنابراین، سبزیجات را داخل کشوها و مـیوه ها را درون قسمت دیگری قرار دهید.
_ بوی بد یخچال را از بین ببرید
دمای خنک داخل یخچال و گاهی نیز غذاهای چند روز مانده مانند ماهی باقیمانده، گوشت یـا سالادی کـه در گوشـه ای از یخچال هفته ها بـه جا مانده، ممکن هست بوی نامطبوعی ایجاد کند. اما بعضی مواقع حتی با از بین بردن علت بوی نامطبوع، بو همچنان درون داخل یخچال باقی مـی ماند. با انجام راهکارهایی مـی توانید از شر این بو خلاص شوید.
تمـیز یخچال
گام اول، تمـیز کامل یخچال است. آن را خاموش کنید و تمام قفسه ها و کشوها را خارج کرده و غذاها را درون محفظه ای خنک نگهداری کنید که تا کار تمـیز بـه پایـان برسد. قفسه هایی را کـه خارج کردهاید، داخل سینکی کـه از قبل با آب و صابون پر کرده اید، شناور کنید و در انتها تمام سطوح داخلی یخچال را کاملا خشک کنید.
بوزدایی با جوش شیرین یخچال
مقداری جوش شیرین را داخل ظرفی درباز بریزید و به مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید که تا بوی نامطبوع را بـه خود جذب کند. درون پایـان کار هم جوش شیرین را دور بریزید.
بوزدایی با دانـه های تازه قهوه
برای تقویت اثر بخشی جوش شیرین، دانـه های تازه قهوه را روی بشقابی پخش کنید و آن را بـه مدت ۲۴ ساعت داخل یخچال قرار دهید.
بوی تازه ای درون یخچال پخش کنید
چند گلوله پنبهای را بـه عصاره وانیل آغشته کنید و آنـها را بـه مدت چند ساعت داخل یخچال بگذارید که تا بوی تازهای درون آن پخش شود. همچنین مـیتوانید بـه جای وانیل، پرتقالی را برش بزنید و آن را داخل ظرفی درباز داخل یخچال قرار دهید.
_ از بازگشت بوی نامطبوع جلوگیری کنید
دمای مناسب
همـیشـه یخچال را روی دمای مناسبی بین ۲تا ۵ درجه سانتیگراد قرار دهید. خنکتر از این دما، انرژی زیـادی هدر مـی دهد و گرم تر از این هم باعث فاسد شدن سریع موادغذایی و ایجاد بوی نامطبوع مـی شود.
از گردش هوا مطمئن شوید
جریـان هوای کافی کـه در داخل یخچال برقرار باشد، بـه ماندگاری مواد غذایی کمک مـیکند. گاهی دماسنج کوچکی درون یخچال قرار دهید و دمای آن را کنترل کنید. درون صورت مشاهده نوسانات دمایی بالا، حتما نسبت بـه اصلاح آن اقدام کنید.
محتویـات یخچال را دورهای خارج کنید
گاهی مواد غذایی باقیمانده بـه مدت طولانی داخل یخچال باقی مـی مانند بنابراین بهتر هست برای جلوگیری از ایجاد بوی نامطبوع درون یخچال، حداقل هفته ای یکبار محتویـات داخل یخچال را خارج و کنترل کنید.
نکته: بهترین دمایی کـه باید به منظور یخچال تنظیم کنید +۴ درجه سانتیگراد یـا پایین تر و برای فریزر ۱۷ـ درجه سانتیگراد است. البته حتی زمانی کـه دمای یخچال روی عدد تعیین شده باشد، باز هم دما درون قسمت های مختلف آن، بسته بـه این کـه به چه اندازه بـه عنصر خنک کننده نزدیک باشند، فرق مـی کند.
منبع : روش نگهداری آب هویج در یخچال چهاردیواری جام جم
[روش نگهداری آب هویج در یخچال]نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Wed, 11 Jul 2018 03:48:00 +0000