واحد کار تغذیه سالم

واحد کار تغذیه سالم اقدامات واحد سلامت خانواده درون هفته بسیج اطلاع رسانی تغذیـه سالم | واحد پیشگیری و ارتقاء سلامت - آموزش همگانی دانش سلامت ... | الگوی مناسب تغذیـه سالم چیست ؟ - غذای سلامت کم کال | لاغری و کاهش وزن | لاغری بدون رژیم غذایی، آموزش تغذیـه سالم ... | هرم غذایی چیست؟معرفی گروه های هرم تغذیـه - کلینیک تغذیـه و ... |

واحد کار تغذیه سالم

اقدامات واحد سلامت خانواده درون هفته بسیج اطلاع رسانی تغذیـه سالم

برگزاری جلسه هماهنگی ستادی

هماهنگی با همدکودکها و سازمان بهزیستی جهت آموزش تغذیـه بـه مربیـان و والدین

برگزاری کلاس آموزشی با همکاری واحد سلامت کار جهت کارگران کارخانـه آجر سفال

برگزاری کلاس آموزشی تغذیـه سالم جهت والدین کودکان پیش دبستانی و مـهدکودکی

برگزاری کلاس آموزشی با همکاری واحد آموزش سلامت جهت رابطین بهداشتی ادارات

ارسال بسته آموزشی (سی دی-پمفلت-تراکت-تیزرهای آموزشی و ..) بـه کلیـه ادارات سطح شـهرستان

تهیـه 6 نوع تراکت آموزشی جهت استفاده عموم

توزیع هدایـای تبلیغاتی

برگزاری کارگاه تغذیـه سالم جهت پرسنل

آموزش تغذیـه سالم بـه جمعیت تحت پوشش

آموزش رابطین بهداشتی مراکز

. واحد کار تغذیه سالم . واحد کار تغذیه سالم : واحد کار تغذیه سالم ، واحد کار تغذیه سالم




[واحد کار تغذیه سالم]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Fri, 06 Jul 2018 03:39:00 +0000



واحد کار تغذیه سالم

واحد پیشگیری و ارتقاء سلامت - آموزش همگانی دانش سلامت ...

یکی از مـهم‌ترین پیشرفت‌های ما درون زمـینـه بیماری‌های قلبی‌عروقی و چگونگی پیشگیری از آنـها، واحد کار تغذیه سالم درک نقش عادات غذایی سالم همراه با ورزش منظم درون پیشگیری از بیماری‌های قلبی‌عروقی است. واحد کار تغذیه سالم با پیروی از چند رهنمود تقریباً ساده درون مورد تغذیـه سالم، شما مـی‌توانید بـه شکل قابل توجهی سطح سلامت قلبی‌عروقی خود را افزایش داده و خطر ابتلا بـه فشارخون‌بالا، کلسترول‌خون‌بالا و اضافه‌وزن (چاقی) یعنی سه عامل خطر اصلی دخیل درون ایجاد بیماری قلبی‌عروقی را کاهش دهید. واحد کار تغذیه سالم فواید رژیم غذایی سالم بـه همـین جا ختم نمـی‌شود. رژیم غذایی سالم بـه شما کمک مـی‌کند که تا از خطر ایجاد سرطان ، پروستات و سایر سرطان‌ها پیشگیری‌کنید، دیـابت نوع 2 را کنترل کنید، از پوکی استخوان پیشگیری‌کنید و شاید بتوانید طول عمر خود را افزایش دهید. یکی از بهترین رژیم‌های غذایی موجود به منظور بهبود سلامت قلبی‌عروقی، رژیم غذایی DASH است. بـه اطلاعات مربوط بـه رژیم DASH درون فصول قبل رجوع کنید .
با شروع پیروی از رژیم‌غذایی‌سالم، شما از فواید فوری آن بهره‌مند خواهید شد. احساس انرژی بیشتری کرده و وزن اضافی خود را کاهش خواهید داد. امروزه برخورداری از تغذیـه بهتر، ساده‌تر و لذت‌بخش‌تر از گذشته هست چرا کـه در حال حاضر نسبت بـه گذشته، انواع مختلفی از غذاهای تازه و مناسب، درون فصول بیشتری از سال وجود دارند.
توجه داشته باشید کـه در رابطه با فایده یـا زیـان احتمالی بعضی از غذاها همـیشـه اختلاف‌نظر وجود دارد. هرگز اجازه ندهید تبلیغات و اخبار چشم‌نواز جدید، از مـیزان پای‌بندی شما بـه رژیم غذایی سالم بکاهند. بـه فکر پیروی موقت از رژیم غذایی سالم نباشید و از روش‌های طولانی مدت تغذیـه سالم پیروی نمایید.
اگر مـی‌خواهید بـه یک هدف خاص به منظور مثال کاهش فشارخون یـا کاهش سطح کلسترول خون برسید با پزشک خود م نمایید. جهت نیل بـه این هدف و در طراحی یک برنامـه مطلوب غذایی، پزشک با شما همکاری مـی‌نماید. به منظور افرادیکه مـی‌خواهند از یک الگوی کلی تغذیـه‌ای درون جهت سلامت قلبی‌عروقی پیروی نمایند، رهنمودهایی کلی به منظور تغییرعادات ناسالم فعلی و حفظ یک الگوی سالم درون طول زندگی ارایـه شده هست .

تهیـه و تنظیم : واحد کار تغذیه سالم دکتر اکبر نیک پژوه – متخصص طب پیشگیری و پزشکی اجتماعی





[واحد کار تغذیه سالم]

نویسنده و منبع | تاریخ انتشار: Tue, 17 Jul 2018 23:22:00 +0000



واحد کار تغذیه سالم

الگوی مناسب تغذیـه سالم چیست ؟ - غذای سلامت کم کال

اشاره: واحد کار تغذیه سالم هرم راهنمای تغذیـه درون واقع یک الگوی کلی از تغذیـه مناسب روزانـه است. واحد کار تغذیه سالم این الگو یک نسخه و دستورالعمل سختگیرانـه نیست

بلکه یک راهنمای کلی به منظور نحوه انتخاب رژیم غذایی مناسب و سالم و بهداشتی بـه شمار مـی رود.

در الگوی هرم تغذیـه بر خوردن غذاهای متنوع و گوناگون تأکید شده که تا بدن تمامـی مواد مغذی مورد نیـاز خودرا دریـافت نموده و در عین حال

مقدار کالری دریـافتی وزن بدن درون حد مطلوب باشد.

هرم تغذیـه دارای چهار طبقه هست که خوراکی های مربوط بـه پنج گروه اصلی غذایی درون سه طبقه پایین آن قرار دارند. واحد کار تغذیه سالم هریک از گروه های

غذایی تنـها بخشی از مواد مغذی مورد نیـاز بدن را تأمـین مـی کنند و هیچ یک از آنـها را نمـی توان با گروه غذایی دیگر جایگزین کرد، واحد کار تغذیه سالم همچنین

هیچکدام را نمـی توان از دیگری مـهم تر دانست، چرا کـه بدن به منظور برخورداری از سلامت کامل بـه همـه آنـها نیـاز دارد.

رأس هرم را چربی ها، روغن ها و شیرینی ها تشکیل مـی دهند. مثال هایی از این خوراکی ها عبارت اند از : سس سالاد، انواع روغن ها،

خامـه، کره، کره نباتی، شکر، نوشابه ها، شکلات ها، دسرهای شیرین، این خوراکیـها حاوی کالری زیـادی بوده و مواد مغذی اندکی دارند.

طبقه دوم هرم بـه دو واحد تقسیم شده و مربوط بـه دو گروه غذایی هست که عمدتأ از حیوانات تهیـه مـی شوند.

نمونـه هایی از خوراکی های مربوط بـه این طبقه عبارتند از : شیر، ماست، پنیر وگوشت، مرغ، ماهی، تخم مرغ، حبوبات و آجیل ها،

خوراکی های این طبقه حاوی پروتئین، کلسیم، آهن و روی مـی باشد.

طبقه سوم هرم نیز بـه دو واحد تقسیم مـی شود و مربوط بـه خوراکی هایی هست که از گیـاهان تهیـه مـی شوند

( یعنی سبزیجات و مـیوه جات).

به دلیل وجود ویتامـین ها، مواد معدنی و فیبر درون این نوع غذاها، حتما آنـها را بیشتر از طبقه فوق مصرف نمود.

طبقه پایین هرم مربوط بـه نان، برنج، ماکارونی و غلات هست که همـه این خوراکی ها از گیـاهان دانـه ای تهیـه مـی شوند.

بدن شما روزانـه بـه خوردن چندین سهم از این نوع خوراکی ها نیـاز دارد.

نحوه استفاده از هرم تغذیـه :

در هرم تغذیـه، محدوده مناسب تعداد سهم های هریک از گروه های غذایی نشان داده شده است. تعداد دقیق و مطلوب سهم ها برای

شما بر اساس مقدار کالری مورد نیـاز بدنتان تعیین شده کـه آن هم بـه سن، جنس، اندازه و مقدار فعالیتتان بستگی دارد. البته تقریبا همـه

افراد حتما حداقل مقادیر سهم های مشخص شده را مصرف کنند.

منبع : غذای رژیمـی -سلامتی کم کال




[واحد کار تغذیه سالم]

نویسنده و منبع: کم کال | تاریخ انتشار: Sat, 30 Jun 2018 15:42:00 +0000



واحد کار تغذیه سالم

لاغری و کاهش وزن | لاغری بدون رژیم غذایی، آموزش تغذیـه سالم ...

تغذیـه سالم

تغذیـه سالم یعنی انتخاب غذاهای متنوع از گروه‌های غذایی مختلف. واحد کار تغذیه سالم به منظور تغذیـه سالم مجبور نیستید یک رژیم محدود و سخت داشته باشید. واحد کار تغذیه سالم تغذیـه سالم یعنی ایجاد تغییراتی، واحد کار تغذیه سالم کـه بتوانید به منظور همـیشـه آنـها را پیروی کنید.
البته بـه این سادگی‌ها کـه گفتیم نیست! و دریـافت مواد مغذی مورد نیـاز آسان نیست. چون ممکن هست در روز چندین بار تنقلات مورد علاقه‌تان را بخورید و از دیگر گروه‌های غذایی غافل شوید و یـا شاید هنگام گرسنگی هر چه دم دستتان باشد بخورید و به کیفیت چیزی کـه مـی‌خورید اصلاً اهمـیت ندهید.
تغذیـه سالم، نیـازمند برنامـه‌ریزی و هدف‌گذاری به منظور مصرف متنوع گروههای مختلف غذایی است.

الف- چرا داشتن تغذیـه سالم مـهم است؟

تغذیـه سالم مـهم هست به چند دلیل:
۱- غذاهای سالم تأمـین کننده مواد مغذی مورد نیـاز بدن است.
مواد مغذی علاوه بر تأمـین انرژی بدن، درون حفظ عملکرد مغز، قلب و ماهیچه نیز اهمـیت دارد.
۲- تغذیـه سالم ریسک ابتلا بـه بیماری‌ها را کاهش مـی‌دهد.
الف. مصرف بیشتر مـیوه‌ها و سبزیجات ریسک ابتلا بـه دیـابت، فشار خون بالا و برخی از انواع سرطان را کاهش مـی‌دهد.
ب. مصرف کمتر چربی‌های اشباع (روغن‌های جامد) ریسک افزایش کلسترول خون را کاهش مـی‌دهد.
ج. مصرف کافی کلسیم و ویتامـین D از پوکی استخوان پیشگیری مـی‌کند.
۳- تغذیـه سالم، درون کنترل و بهبود علائم بعضی از بیماری‌های مـهم نیز کمک کننده است.
رعایت برنامـه غذایی متعادل و تغذیـه سالم، درون کنترل دیـابت و فشار خون بالا نقش دارد.

ب- اصول یک تغذیـه سالم و متعادل چیست؟

در تنظیم یک برنامـه غذایی سالم، سه نکته زیر را درون ذهن داشته باشید:
تعادل: یک رژیم غذایی متعادل (استفاده از حداقل تعداد واحدهای مورد نیـاز از هر گروه غذایی) تضمـین کننده دریـافت مواد مغذی مورد نیـاز است.
تنوع: طیف وسیعی از غذاهای متنوع را مصرف کنید. هیچ غذایی بـه تنـهایی تأمـین کننده مواد مغذی مورد نیـازتان نیست. از هر گروه غذایی، انواع غذاهای متنوع را انتخاب کنید.
مـیانـه‌روی: مـیانـه‌روی درون هر کاری کلید موفقیت است. بعد با رعایت مـیانـه‌روی درون مصرف شیرینی‌جات، چربی‌ها و نمک‌ها مـی‌توانید از همـه غذاهای دلخواه خود بهره‌مند شوید.

برای داشتن تغذیـه سالم، درون قدم اول حتما بدانید، یک رژیم متعادل چیست! راهنماها و هرم‌های غذایی مقدار واحدهای مورد نیـاز از هر گروه غذایی را نشان مـی‌دهند اما بیشتر مردم درون هر روز نیـاز دارند به:
-- شش که تا یـازده واحد از غلات:
توصیـه: واحد کار تغذیه سالم حداقل نصف غلات مورد نیـازتان را از غلات سبوس‌دار (مانند نانـهای سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، ماکارونی‌های سبوس‌دار …) انتخاب کنید. یک واحد غلات برابر هست با یک برش ۳۰ گرمـی از نانـها (ییم برش ده درون ده نان سنگک = ۲ برش ده درون ده نان تافتون = ۴ برش ده درون ده نان لواش = ییم عدد نان تست = ۱ برش ده درون ده نان بربری) یـا نصف لیوان برنج یـا ماکارونی پخته.
-- دو که تا چهار واحد مـیوه:
یک واحد مـیوه برابر هست با یک سیب، موز یـا پرتقال متوسط، نصف لیوان قطعات مـیوه (به شکل پخته یـا خام) یـا سه چهارم لیوان آب مـیوه.
-- سه که تا پنج لیوان سبزیجات:
هر واحد سبزیجات شامل یک لیوان سبزیجات برگدار یـا نصف لیوان سبزیجات دیگر (به شکل پخته یـا خام)، یـا سه چهارم لیوان آب سبزیجات است.
-- دو که تا سه واحد لبنیـات کم چرب:
هر واحد لبنیـات برابر هست با یک لیوان ماست یـا شیر یـا ییم قوطی کبریت پنیر.
-- دو که تا سه واحد غذای پروتئینی:
یک واحد غذای پروتئینی برابر هست با شصت که تا نود گرم گوشت قرمز بدون چربی یـا گوشت مرغ یـا ماهی، درون ضمن نصف لیوان حبوبات پخته، یک تخم مرغ و دو قاشق غذاخوری کره بادام زمـینی، معادل سی گرم گوشت بدون چربی بـه حساب مـی‌آیند.

پ- آیـا من تغذیـه سالم دارم؟

برای ارزیـابی خود، دفتر یـادداشتی تهیـه کنید و یک هفته کامل، تمام چیزهایی کـه مـی‌خورید و مـی‌نوشید را درون آن با مقدارش یـادداشت کنید. سپس با ارزیـابی آن، توجه کنید آیـا از همـه گروه‌های غذایی با تنوع مـی‌خورید یـا نـه؟ و آیـا برنامـه غذایی شما یکنواخت هست و یـا متنوع!
با این ارزیـابی متوجه مـی‌شوید آیـا تغذیـه سالم دارید یـا نـه؟ وگرنـه لازم هست با تغییر برنامـه غذایی خود و ایجاد تغییرات مورد نیـاز، سلامت خود را بیمـه کنید.
پس چرا منتظرید، دنبال دفتر یـادداشت و قلم خود بروید و هر چه از امروز صبح خورده‌اید را که تا یک هفته یـادداشت کنید!
در دفتر یـادداشت خود بـه حجم‌های مصرفی خود نیز دقت کنید. ممکن هست متوجه شوید فقط درون صبحانـه خود حجم زیـادی نان مـی‌خورید ولی از دیگر گروه‌های غذایی خبری نیست بنابراین مـی‌توانید با کاهش مصرف آن، مـیوه‌ها و سبزیجات را نیز وارد صبحانـه خود کنید و به این ترتیب بـه طرف تغذیـه سالم حرکت کنید.
و یـا اگر متوجه شدید، درون روز از محصولات پرچرب استفاده مـی‌کنید، مـی‌توانید انواع کم‌چرب آن را جایگزین کنید. همچنین اگر متوجه شدید درون طول روز بـه ندرت مـیوه‌ها و سبزیجات مـی‌خورید، وارد مـیوه‌ها و سبزیجات رنگارگ را جزو اه خود قرار دهید.
مثلاً گوجه فرنگی، کاهو، خیـار و… را مـی‌توانید درون سالاد خود درون هر وعده غذایی داشته باشید. همـه چیز بـه سلیقه و علاقه شما بستگی دارد. بعد دست بـه کار شوید و سلیقه خود را درون انتخاب مـیوه‌ها و سبزیجات رنگارنگ نشان دهید. تعذیـه سالم یعنی همـین!
مطمئناً قبول دارید کـه برای پیشرفت مداوم حتما ارزیـابی شوید!
پس بعد از هفته اول، و تصمـیم گیری به منظور ایجاد تغییرات و اجرای آن، دفتریـادداشت خود را همچنان بنویسید که تا در هفته‌های بعد با مرور آن هدف‌های دیگری به منظور دستیـابی بـه تغذیـه سالم تعیین کنید.
پس فراموش نکنید و با مرور دفتر یـادداشت خود بـه سؤالات زیر پاسخ دهید :
-- آیـا حداقل مقدار واحدهای مورد نیـاز را از هر گروه غذایی دریـافت مـی‌کنید؟
-- آیـا بـه مقدار فراوان درون طول روز مـیوه و سبزی مـی‌خورید؟
-- آیـا مقدار قند، نمک و چربی غذاهایتان پایین است؟
-- آیـا غذاهایتان را خودتان درون منزل تهیـه مـی‌کنید یـا غذاهای حاضری و فست فودها را مصرف مـی‌کنید؟
-- آیـا نوشابه‌های سرشار از قند مـی‌خورید؟
-- آیـا بـه مقدار فراوان آب مـی‌خورید؟
و هر هفته این سوالات را از خود بپرسید و بر موفقیت‌های خود درون داشتن تغذیـه سالم بیـافزایید.

منتظر چه هستید؟ از همـین حالا شروع کنید!

بشقاب غذای سالم

-- متعادل کالری‌ها:
□ از غذایتان لذت ببرید، ولی کمتر بخورید.
□ از غذاهای بزرگ و حجیم پرهیز کنید.

-- غذاهایی کـه باید بیشتر بخورید:
□ نصف بشقابتان را بـه مـیوه‌جات و سبزیجات اختصاص دهید.
□ حداقل نصف غلات (غذاهای نشاسته‌ای) مصرفیتان را از غلات کامل (سبوس‌دار) انتخاب کنید.
□ لبنیـات بدون چربی یـا کم‌چرب (یک درصد) مصرف کنید.

-- غذاهایی کـه باید کمتر بخورید:
□ مقدار سدیم موجود درون غذاها از جمله سوپها، نانـها و غذاهای منجمد را مقایسه کنید و غذاهایی کـه سدیم (نمک) کمتری دارند را انتخاب کنید.
□ بـه جای نوشیدنی‌های حاوی قند از آب استفاده کنید.

آشنایی با گروه‌های غذایی

ترجمـه شده درون گروه سیبیتا


نکته‌های ده‌گانـه به منظور تغذیـه سالم

ترجمـه شده درون گروه سیبیتا

روش درستی به منظور تغذیـه سالم درون پیش بگیرید

هر روز سبزیجات بیشتری بخورید

مـیوه‌ها را درون کانون توجه قرار دهید

نیمـی از غلات مصرفیتان غلات کامل باشد

امروز لبنیـات خورده‌اید؟

در مورد غذاهای پروتئینی نکته کلیدی تنوع است

یک وعده غذای سالم تهیـه کنید

تغذیـه سالم به منظور گیـاهخواران

خرید آگاهانـه مـیوه‌جات و سبزیجات

با مـیوه‌ها و سبزی‌ها بـه وعده‌های غذایی خود روح ببخشید

مـیوه‌جات و سبزیجات مورد علاقه کودکان

الگویی سالم به منظور کودکان خود باشید

از شیرینیجات بـه عنوان جایزه به منظور کودک خود استفاده نکنید

نمدیم




[واحد کار تغذیه سالم]

نویسنده و منبع: کم کال | تاریخ انتشار: Tue, 17 Jul 2018 14:25:00 +0000



واحد کار تغذیه سالم

هرم غذایی چیست؟معرفی گروه های هرم تغذیـه - کلینیک تغذیـه و ...

هرم مواد غذایی سالم یک راهنمای ساده درباره انواع و نسبت مواد غذایی هست که مـی‌بایست بـه صورت روزمره به منظور برخورداری از زندگی سالم توسط افراد مصرف شود. واحد کار تغذیه سالم این هرم از پنج گروه مواد غذایی اصلی بعلاوه چربی‌های مفید بـه صورت متناسب با رژیم غذایی تشکیل شده است. واحد کار تغذیه سالم مطالعات انجام شده درون این حوزه نشان مـی‌دهد افراد بـه صورت روزمره مقدار زیـادی کالری از مصرف مواد غذایی و نوشیدنی‌های دارای سطح بالای چربی، واحد کار تغذیه سالم شکر و نمک دریـافت مـی‌کنند و این مواد غذایی درون طبقه بالای هرم مواد غذایی قرار دارند. این مواد بـه مقدار بسیـار محدود ویتامـین‌ها و مواد معدنی مورد نیـاز به منظور بدن را تامـین مـی‌کنند. بـه این ترتیب محدود مصرف این مواد غذایی از نقش کلیدی درون دستیـابی بـه تغذیـه سالم برخوردار است.

ظرف غذای سالم، بـه منظور تامـین مواد غذایی مختلف مورد نیـاز بدن درون طول روز طراحی شده است. این رژیم غذایی مـی‌تواند راهنمای تفصیلی (به زبان ساده) به منظور کمک بـه افراد به منظور انتخاب بهترین مواد غذایی به منظور مصرف باشد. یکی از بزرگ‌ترین اشتباهاتی کـه افراد درون ارتباط با هرم مواد غذایی و نیز رژیم غذایی و توصیـه‌های ارائه شده به منظور حفظ سلامت خود مـی‌کنند، این هست که با توجه بـه شرایط مختلف هر فرد لازم هست از توصیـه‌ها و دستورالعمل‌های متفاوت به منظور افراد استفاده شود و امکان استفاده از یک دستورالعمل به منظور همـه افراد بطور مشابه وجود ندارد. بـه همـین خاطر همواره توصیـه مـی‌شود به منظور اطلاع از رژیم غذایی صحیح ابتدا با متخصص تغذیـه ملاقات شود.
برایب اطلاعات بیشتر و رزرو نوبت مـی‌توانید با شماره‌های   02122569006 و 09022569006  تماس حاصل نمایید.

فهرست مطالب

هرم غذایی چیست؟

هرم غذایی بـه منظور ساده‌سازی تغذیـه سالم طراحی شده است. درون حقیقت تغذیـه سالم با انتخاب سطح مناسب مواد مغذی، پروتئین، چربی، کربوهیدرات، ویتامـین، و مواد معدنی مورد نیـاز به منظور زندگی سالم ارتباط دارد. بـه این ترتیب مواد غذایی حاوی انواع خاص مواد مغذی و معدنی درون این هرم بـه همراه یکدیگر درون یک طبقه قرار گرفته‌اند. درون حقیقت دنبال هرم غذایی مـی‌تواند بـه افراد به منظور تغذیـه متوازن و تامـین مقدار کالری مناسب به منظور انجام فعالیت‌های روزمره کمک کند.

هرم غذای اولیـه و مشکلات مربوط بـه آن

طبقه پایین هرم غذا نشان دهنده گروه کربوهیدرات هست که معمولاً بـه افراد توصیـه مـی‌شود 6 که تا 11 واحد درون روز از آن استفاده کنند. درون طبقه بعدی این هرم، گروه سبزیجات درون سمت چپ (3 که تا 5 واحد درون روز) و گروه مـیوه‌ها درون سمت راست (2 که تا 4 واحد درون روز) قرار دارد. طبقه ماقبل آخر این هرم از گروه محصولات لبنی درون سمت چپ (2 که تا 3 واحد درون روز) و گروه مواد غذایی پروتئینی درون سمت راست (2 که تا 3 واحد درون روز) تشکیل شده است. درون نـهایت بالاترین طبقه این هرم گروه چربی‌ها هست که لازم هست تا حد ممکن افراد از مصرف آنـها خودداری کنند. توجه داشته باشید هدف از هرم غذای اولیـه پیشنـهاد یک رژیم غذایی سالم بوده کـه دنبال آنـها به منظور همـه افراد ساده باشد.

با مصرف این مقدار از مواد غذایی درون طول یک روز، فرد مشکلی با مصرف 6 واحد مواد غذایی حاوی کربوهیدرات درون روز نخواهد داشت. درون طرف دیگر این معادله، مجموعه مواد غذایی تعیین شده به منظور وعده غذایی نشان دهنده مقدار مناسب پروتئین است، اما درون این طبقه مقدار پروتئین اضافی مصرفی درون سایر مواد غذایی مثل لبنیـات درون نظر گرفته نشده است. علاوه بر این، درون این هرم غذایی بسیـاری از متغیرهای با اهمـیت همچون ت، قد و وزن فرد، سطح فعالیت‌های روزمره، نحوه هضم مواد غذایی توسط بدن، و سایر موارد مانند آن درون نظر گرفته نشده است. با توجه بـه این شرایط مـی‌توان گفت هرم غذای اولیـه بر اساس یک تفکر مناسب و دقیق طراحی شده، اما بطور مشخص نمـی‌تواند ابزاری به منظور تعیین رژیم غذایی مناسب به منظور همـه افراد باشد.

هرم‌های غذایی جدید

هرم غذایی از زمان طراحی که تا کنون تغییرات محدود داشته و به این ترتیب انواع مختلفی از آن توسط محققان معرفی شده هست که دو مورد از مـهم‌ترین هرم‌های غذایی مورد بررسی قرار گرفته است.

با وجودی کـه هرم غذای اصلی که تا حدودی گمراه کننده و ناقص است، با این حال با استفاده از این هرم مـی‌توان یک پازل تمام عیـار درون اختیـار داشت. بـه هر حال هرم غذایی جدید درون واقع که تا حدود زیـاد مشابه هرم قدیمـی است، بـه غیر از اینکه مطالعه آن دشوارتر است. درون این هرم انواع مختلف گروه‌های غذایی با رنگ‌های متفاوت طراحی شده، ولی اندازه آنـها مشابه نیست . بـه این ترتیب اندازه درون نظر گرفته شده به منظور هر گروه غذایی مـی‌بایست نشان دهنده مقدار استفاده از طبقه مورد نظر درون رژیم غذایی روزانـه باشد. با توجه بـه این هرم مـی‌توان مشاهده کرد کـه حبوبات/ کربوهیدرات‌ها هنوز بزرگ‌ترین بخش از هرم و چربی‌ها کوچک‌ترین بخش هرم را تشکیل مـی‌دهد (بخش زرد کـه نادیده گرفتن آن بسیـار ساده است). بـه این ترتیب مـی‌توان گفت تغییرات زیـادی درون این هرم نسبت بـه هرم اصلی ایجاد نشده اما ویژگی‌های جدیدی بـه هرم اولیـه اضافه شده است.

در سال 2003، هرم غذایی مورد بازنگری قرار گرفت. آنچه درون این بازنگری از اهمـیت برخوردار هست ایجاد تمایز بین انواع مختلف مواد غذایی هست که قبلاً درون یک گروه مشابه طبقه بندی شده، اما مـی‌توانند تاثیر بسیـار متفاوت بر رژیم غذایی فرد داشته باشند. به منظور مثال، غلات سفید هم اکنون از غلات کامل جدا شده و یـافته‌های جاری نشان مـی‌دهد غلات کامل انتخاب سالم‌تری به منظور فرد باشند (اما هنگامـی کـه غلات کامل را خریداری مـی‌کنید، لازم هست از مصرف موارد مناسب به منظور خود مطمئن شوید). اطلاعات ارائه شده درون این هرم اطلاعات جدید درباره مواد غذایی درون اختیـار اکثر افراد قرار نمـی‌دهد، اما نیـازی بـه نگرانی درباره اطلاعات نادیده گرفته شده درون این هرم غذایی وجود ندارد.

چگونـه مـی‌توان از یک هرم غذایی استفاده کرد؟

در عمل شباهت‌های زیـاد درون هرم‌های غذایی باعث ارائه برخی پیشنـهادات عمومـی به منظور افراد شده، اما عمل بر اساس هر یک از این پیشنـهادات بدون بررسی نیـازهای خاص فرد بهترین روش به منظور اقدام نیست. درون این مطلب چگونـه استفاده از اطلاعات یک هرم غذایی (یـا هر غذایی اصلاح شده کـه در بخش قبل بررسی شد) و نیز استفاده واقعی از آنـها به منظور تغذیـه بهتر ارائه شده است.

تمرکز بر مواد غذایی ساده

در رژیم غذایی خود حتماً کدو را بـه عنوان بخشی از مواد غذایی مصرف درون نظر گرفته و برای مثال از مواد غذایی مشابه درون این رابطه استفاده کنید. درون حقیقت مصرف یک واحد مواد غذایی پروتئینی (بوقلمون)، یک واحد لبنیـات (یک تکه پنیر)، و یک واحد (یـا بیشتر) کربوهیدرات (نان) مـی‌تواند نیـاز روزمره شما را بـه این مواد مغذی برطرف کند. با این وجود همواره امکان عوض محتویـات مواد غذایی و جایگزینی آنـها با یکدیگر وجود دارد.

در صورتی کـه آشپزی مـی‌کنید، سعی نمایید از بهترین مواد غذایی به منظور این کار استفاده کرده و از خواص آنـها اطلاع داشته باشید. بـه این ترتیب مـی‌توان از تاثیر مواد غذایی بر بدن اطلاع پیدا کرده و نیز برخی مواد غذایی را بـه دستور غذا به منظور بهبود کیفیت آن و سالم‌تر آن اضافه یـا کم نمایید. با وجودی کـه الزاماً نیـازی بـه کنار گذاشتن پخت و پز نیست، مصرف غذاهای پخته نشده و فرآوری نشده مـی‌تواند یک بخش مـهم از یک رژیم غذایی سالم باشد.

درک مزایـا و معایب هر ماده غذایی

هنگامـی کـه مواد غذایی مورد نیـاز به منظور مصرف را انتخاب مـی‌کنید، هیچ‌گاه نمـی‌توان از فهرست کامل مواد مغذی موجود درون آن اطلاع داشت. بـه هر حال، با مطالعه مطالب مفید مـی‌توان از برخی مزایـا و معایب مواد غذایی خاص اطلاع حاصل کرد. به منظور مثال فرض کنید مـی‌خواهید ساندویچ درست کرده و به دنبال تصمـیم‌گیری درباره محتویـات آن هستید. درون این شرایط اطلاع از مواد غذایی مناسب به منظور تامـین مواد مغذی مورد نیـاز بدن مـی‌تواند بـه تصمـیم‌گیری بهتر درون این رابطه کمک کند. بـه این ترتیب هرم غذایی مـی‌تواند یک راهنمای مناسب به منظور انتخاب مواد غذایی بوده اما گاهی اوقات مـی‌توان از مواد غذایی خارج از طبقه‌بندی‌های اصلی این هرم نیز به منظور تغذیـه استفاده کرد.

عامل‌های تاثیرگذار بر بدن

مقدار کالری مصرفی روزانـه بـه عوامل متعدد بستگی داشته، اما این عوامل عمدتاً درون تمام هرم‌های غذایی مورد توجه قرار مـی‌گیرد. هنگامـی کـه مقدار کالری مورد نیـاز بدن درون روز به منظور حفظ یک رژیم غذایی متوازن تعیین مـی‌شود، لازم هست عوامل مختلف همچون سن، ت، قد، سطح فعالیت، و مـیزان چربی اضافی درون بدن فرد مورد توجه قرار گیرد. رژیم غذایی سالم همـیشـه از طریق کاهش مقدار کالری مصرفی ایجاد نشده و به همـین خاطر لازم هست با متخصص تغذیـه درباره هرگونـه تصمـیم‌گیری جدی درباره رژیم غذایی صحبت شود.

عوامل تاثیرگذار بر مشکلات غذایی افراد

بسیـاری از افراد آلرژی و حساسیت داشته و به همـین خاطر مجبور هستند برخی از مواد غذایی درون نظر گرفته شده درون هرم غذایی را با مواد غذایی دیگر جایگزین نمایند. بـه این ترتیب لازم هست به خاطر داشته باشید مـی‌توان بعضی از مواد غذایی را با سایر مواد جایگزین کرد، اما با این وجود لازم هست اطلاعات کافی از تفاوت‌های بین این مواد غذایی و محتویـات مغذی وجود داشته باشد.

به این پست امتیـاز دهید.

هیچ رای ثبت نشده است

(Visited 2,588 times, 10 visits today)

: واحد کار تغذیه سالم




[واحد کار تغذیه سالم]

نویسنده و منبع: کم کال | تاریخ انتشار: Thu, 21 Jun 2018 18:59:00 +0000



تمامی مطالب این سایت به صورت اتوماتیک توسط موتورهای جستجو و یا جستجو مستقیم بازدیدکنندگان جمع آوری شده است
هیچ مطلبی توسط این سایت مورد تایید نیست.
در صورت وجود مطلب غیرمجاز، جهت حذف به ایمیل زیر پیام ارسال نمایید
i.video.ir@gmail.com